Items filtered by date: Friday, 28 October 2016 - Like - stiri Alba Iulia

POLITISTII DIN ALBA IULIA CAUTA UN CONDUCATOR AUTO CE A ACROSAT O MINORA PE TRECEREA DE PIETONI

Poliţia din Alba cere sprijinul cetăţenilor pentru identificarea unui conducător auto care în 26 octombrie, în jurul orelor 17.30,  a acroşat o minoră de 9 ani, pe o trecere de pietoni de pe b-dul Republicii din Alba Iulia, după care a părăsit locul accidentului.

La data de 26.10.2016, în jurul orelor 20.35, Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată cu privire la faptul că la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Alba a fost adusă o minoră în vârstă de 9 ani, posibil victimă a unui accident rutier.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că, în data de 26.10.2016, în jurul orelor 17.30, în timp ce traversa  strada Republicii din Alba Iulia, pe trecerea de pietoni, în apropiere de intersecția cu strada Gheorghe Şincai, minora a fost acroşată de un autoturism ce circula în direcţia Cetate - Ampoi 3.

După producerea accidentului, şoferul autoturismului ar fi coborât din autoturism şi ar fi întrebat-o pe minoră dacă a suferit leziuni, i-a dat suma de 50 de lei după care şi-a continuat drumul, fără a anunţa poliţia despre producerea accidentului.

Minora a plecat acasă şi i-a povestit mamei sale ce s-a întâmplat, iar în jurul orelor 20.35, a fost dusă la spital unde a fost diagnosticată cu entorsă de gleznă picior stâng şi hematom genunchi stâng şi a primit îngrijiri medicale.

Tot atunci, personalul spitalului a sesizat Poliţia Municipiului Alba Iulia care a demarat cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

În vederea identificării conducătorului auto vinovat de producerea accidentului, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba cere persoanelor care au fost martore la acest eveniment sau care pot oferi orice indiciu, să contacteze Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba sau Poliţia Municipiului Alba Iulia, tel: 0258.806.161; 0258.811.286 sau pe email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

 

COMUNICAT IPJ Alba

 

 

 

Read more...

ONU va incepe negocieri pentru interzicerea armelor nucleare

Un comitet al Adunării Generale a ONU a adoptat joi o rezoluție în favoarea negocierii interzicerii armelor nucleare, informează DPA, potrivit Agerpres.

Documentul, propus de Austria, Brazilia, Irlanda, Mexic, Nigeria și Africa de Sud, a întrunit 123 de voturi pentru, 38 împotrivă și 16 abțineri, în ciuda eforturilor puterilor nucleare — în special SUA, Regatul Unit și Franța — de a convinge alte țări să voteze împotrivă. Presiunile americane au convins 27 din cele 28 de state membre NATO să se opună rezoluției, Olanda fiind singura țară aliată care s-a abținut.

Rezoluția prevede convocarea a două conferințe, în martie și iunie 2017, care să înceapă negocierea unui tratat de interzicere completă a armamentului atomic, "un instrument legal obligatoriu" care să ducă la eliminarea totală a acestor arme.

Documentul trebuie aprobat de plenul Adunării Generale a ONU, iar potrivit DPA votul va fi favorabil.

 

corectnews.com

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed