Items filtered by date: Wednesday, 10 June 2015 - Like - stiri Alba Iulia

PUTIN:''Dumnezeu mi-a construit viata astfel incat sa nu fac greseli niciodata''

Înr-un interviu acordat de curând cotidianului italian Corriere della Sera, președintele rus Vladimir Putin susține că nu a facut niciodată o greșeală.

El a respins orice critică la adresa comportamentului Rusiei față de Ucraina, și a declarat că deteriorarea relațiilor cu Occidentul "nu a fost alegerea Rusiei".

"Nu noi am fost cei care au introdus restricții cu privire la activitățile economice și comerciale. Mai degrabă am fost o ținta și am fost nevoiți să luăm măsuri de protecție", a spus liderul de la Kremlin.

La finalul interviului a fost întrebat dacă există o acțiune pe care o regretă, ce a considerat-o greșeală și pe care nu ar mai repeta-o vreodată. Putin  a meditat la întrebare pentru câteva clipe, s-a luminat la fața și a răspuns încet: "Voi fi complet sincer. Nu-mi aduc aminte de ceva de genul asta. Se pare că Dumnezeu mi-a construit viața în așa fel încât să nu fac greșeli niciodată și să nu am regrete".

Read more...

Parchetul General arunca Parlamentul in aer

Parchetul General face cercetări în legătură cu nu mai puțin de 144 de parlamentari care și-ar fi angajat rudele, susțin surse judiciare, informează Stiripesurse.ro.

Parlamentarii vizați ar putea fi anchetați pentru conflict de interese, acuzație pe care procurorii i-au adus-o și lui Victor Ponta.

Procurorii au solicitat documente de la Parlament în vederea realizarii anchetei, mai susțin sursele citate.

Ancheta survine după ce stiripesurse.ro a prezentat o listă cu rețeaua familiilor din Camera Deputaților.

Cei 144 de parlamentari și-ar fi angajat rude la Parlament, infracțiune pedepsită cu până la 5 ani de închisoare.

În prezent există un proiect de modificare a Codului Penal în vederea dezincriminării conflictului de interese, la Parlament.

Proiectul de Lege pentru modificarea art.301 si art.308 din Legea nr.286/2009 privind Codul penal a fost adoptat tacit de Senat in 30 martie 2015, scrie Hotnews. În prezent se afla în Camera Deputatilor, care este forul decizional. La 1 aprilie 2015, inițiativa a fost prezentata in Biroul permanent al Camerei și trimisă la Comisia Juridică, pentru raport. Aceasta Comisie avea termen 16 aprilie pentru emiterea unui raport, însă a cerut între timp un aviz de la Comisia pentru drepturile omului. În 9 aprilie inițiativa legislativă a primit aviz favorabil de la Comisia pentru drepturile omului a Camerei Deputaților. Mai departe, Comisia juridică este așteptată să emită un raport, pentru ca apoi plenul Camerei Deputaților să se pronunțe ca for decizional.

Inițiatorii proiectului sunt cinci deputați și senatori: deputații PSD Ciprian Nica și Victor Roman, deputatul UDMR Marton Arpad-Francisc, deputatul de la Minorități Ion Marocico și deputatul PC-PLR Aurelian Ionescu.

În forma actuală, Conflictul de interese este definit, la art.301 din Codul Penal, astfel:

(1) Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soțul sau, pentru o ruda ori pentru un afin până la gradul II inclusiv, sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani, sau din partea careia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică. (2) Dispozițiile alin.(1) nu se aplică în cazul emiterii, aprobării sau adoptării actelor normative.

Prin inițiativa legislativă, cei cinci parlamentari propun modificarea titlului articolului 301 prin înlocuirea sintagmei "Conflictul de interese" cu sintagma "Folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane", precum și modificarea alin. (2) în sensul adaugării unor situații pentru care dispozițiile alin. (1) să nu fie aplicabile:

La articolul 301, titlul și alineatul (2) vor avea următorul cuprins:

"Art.301 - Folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane

(2) Dispozițiile alin. (1) nu se aplică în cazurile în care actul sau decizia se referă la următoarele situații:

a) emiterea, aprobarea sau adoptarea actelor normative;

b) ocuparea de către o persoană a unei funcții indiferent în ce modalitate și sub ce formă se realizează aceasta;

c) exercitarea atribuțiilor de serviciu privind acordarea de către subalterni a drepturilor legale a acestora."

stiripesurse.ro

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686