Items filtered by date: Wednesday, 06 May 2015 - Like - stiri Alba Iulia

INCA 5 BARCI PE LACUL DIN SEBES. LIBER LA VASLIT SI IN ACEST WEEK-END

Vineri, sâmbătă și duminică, între orele 12,00 și 19,00, iubitorii de mișcare în aer liber au posibilitatea să se plimbe din nou gratis, cu bărcile, pe lacul Sebeș. Pe lângă cele 5 bărci, deja existente, au mai fost lansate la apă, încă cinci. "Am remarcat interesul deosebit de mare față de acest nou tip de mișcare și, de aceea, am decis ca și în acest week-end să dăm posibilitatea iubitorilor de vâslit să se plimbe gratis pe lac. Lucrăm deja și la amenajarea parcului din apropiere, umând ca în perioada imediat următoare să aducem îmbunătățiri substanțiale, pentru ca Sebeșul să merite titlul de burg medieval. Vă invit de asemenea și la Festivalul Internațional Lucian Blaga aflat deja la a 35-a ediție. Deschiderea oficială va avea loc vineri, 8 mai ora 10:00 la Casa Natală Lucian Blaga din Lancrăm"- a precizat primarul Adrian Alexadru Dăncilă.

Read more...

Saptamana mondiala a sigurantei rutiere

Acţiuni ale IPJ Alba pentru prevenirea accidentelor rutiere datorate traversării neregulamentare şi a celor în care sunt implicaţi motocicliştii

În perioada 04-10 mai. a.c., la inițiativa Organizației Națiunilor Unite, sunt organizate acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere, în cadrul „Săptămânii mondiale a siguranţei rutiere”. În acest context, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba organizează activităţi cu caracter informativ – preventiv, care urmăresc prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicaţi pietonii precum şi a celor în care sunt implicaţi conducătorii de motociclete.

Aceste activităţi sunt derulate în cadrul celor două campanii preventiv – educative, cu tematică rutieră, demarate la nivel naţional şi intitulate „Nu trece dincolo!” şi „Motocicliștii exista in trafic”.

Campania „Nu trece dincolo!” este destinată prevenirii accidentelor rutiere în care sunt implicați pietonii. Aceasta a fost inițiată de Ministerul Afacerilor Interne, prin Poliția Română şi se derulează în perioada 1 mai – 30 noiembrie a.c..

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba desfășoară acțiuni în trafic, pentru conştientizarea pietonilor asupra necesitații respectării normelor rutiere precum şi a conducătorilor auto cu privire la consecințelor ce le poate avea neacordarea de prioritate pietonilor. Totodată, poliţiştii sunt prezenţi în unităţile de învăţământ din judeţ, susţinând lecţii de educaţie rutieră.

O astfel de activitate s-a desfăşurat azi, 06 mai, la Grădiniţa cu Program Prelungit „ Dumbrava Minunată” din municipiul Alba Iulia. Peste 130 de copii din grupele mijlocii şi mari ale grădiniţei, au aflat de la poliţişti care sunt regulile ce trebuie să le respecte atunci când circulă pe drumurile publice, în calitate de pietoni.

Campania „Motocicliştii există în trafic” este destinată prevenirii accidentelor rutiere în care sunt implicați motocicliştii. Campania Poliţiei Române, în parteneriat cu Asociația „Free Riders”, se derulează până la sfârşitul lunii octombrie a.c. şi urmăreşte creşterea gradului de siguranţă în trafic a motocicliştilor dar şi conştientizarea acestora cu privire necesitatea adoptării unei atitudini prudente.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin poliţiştii de la rutieră, va promova siguranţa motocicliştilor în traficul rutier şi cu ocazia manifestării ce va fi organizată sâmbătă 9 mai. a.c., în municipiul Alba Iulia, de către Asociaţia „Apulum Bikers” Alba Iulia.   

Poliţia rutieră Alba, recomandă pietonilor să respecte regulile privind utilizarea şi traversarea drumului, să evite să folosească telefonul mobil sau să asculte muzică în căşti în timpul traversării şi să-şi concentreze atenţia asupra traficului.

Motocicliştilor le este recomandat să poarte cască şi echipament de protecţie, să respecte regulile de circulaţie şi limitele de viteză prevăzute de lege, iar pe timp de noapte să poarte veste reflectorizante.

 

Read more...

ANUNT SELECTIE MEMBRI FONDATORI SI ASOCIATI PENTRU INFIINTAREA UNOR STRUCTURI DE ECONOMIE SOCIALA – Proiect ID 147653

Asociația Pakiv România organizează selecția membrilor fondatori și asociaților pentru înființarea a 2 Structuri de Economie Socială (SRL, SRL-D sau ONG) în cadrul proiectului „Construim împreună Întreprinderi Sociale”, ID 147653, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Dezvoltarea resurselor umane 2007-2013, Axa Prioritară 6 ”Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul Major de Intervenție 6.1 ”Dezvoltarea economiei sociale”

Obiectivul proiectului „Construim împreună Întreprinderi Sociale”, ID 147653, este de a dezvolta structuri ale economiei sociale în scopul integrării pe piața muncii a grupurilor defavorizate și supuse riscurilor de excludere socială (persoane de etnie roma, femei în căutarea unui loc de muncă, tineri peste 18 ani care părăsesc sistemul social de protecție al copilului și familii cu peste 2 copii) din 2 regiuni de dezvoltare ale României (Nord-Est/Centru și Vest).

Asociația Pakiv România organizează selecția membrilor fondatori și asociaților pentru înființarea unei firme care oferă servicii de curățenie și a unei firme de producție și comercializare geamuri din PVC.

Informații suplimentare pot fi obținute de pe website-ul Asociației Pakiv România www.pakiv.ro , la sediul asociației din Alba Iulia, str. Emil Racoviță, nr. 76, telefon 0258811170 email: pakiv_romania @yahoo.com

Metodologia de evaluare si selectie precum si planurile de afaceri pot fi descarcate de aici.

metodologie-selectie planuri-afaceri

planuri-afaceri

Read more...

ANUNT SELECTIE MEMBRI FONDATORI SI ASOCIATI PENTRU INFIINTAREA UNOR STRUCTURI DE ECONOMIE SOCIALA - Proiect ID 148242

Asociația Pakiv România organizează selecția membrilor fondatori și asociaților pentru înființarea a 2 Structuri de Economie Socială de tipul organizațiilor neguvernamentale (ONG) în cadrul proiectului ”Cetățeni activi ai societății prin economie socială”, ID 148242, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Dezvoltarea resurselor umane 2007-2013, Axa Prioritară 6 ”Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul Major de Intervenție 6.1 ”Dezvoltarea economiei sociale”

Obiectivul proiectului ”Cetățeni activi ai societății prin economie socială”, ID 148242 este de a facilita accesul pe piața muncii a 160 de persoane (persoane de etnie roma, familii care au mai mult de 2 copii și/sau familii monoparentale, femei, persoane cu venitul minim garantat etc) pentru a realiza o dezvoltare multi-regională durabilă și inclusivă la nivelul comunităților din regiunile București-Ilfov, Sud-Est și Sud-Muntenia.

Asociația Pakiv România organizează selecția membrilor fondatori și asociaților pentru înființarea unui restaurant cu specific romanes și a unei creșe în regiunea Sud Muntenia/Centru.

Metodologia de evaluare si selectie precum si planurile de afaceri pot fi descarcate de aici.

Metodologie-selectie-asociati-SES

Plan-afaceri-Cresa

Plan-afaceri-Restaurant

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686