Items filtered by date: Saturday, 30 May 2015 - Like - stiri Alba Iulia

„Alba sub lumini de Oscar” si-a anuntat castigatorii

Festivalul „Alba sub lumini de Oscar” şi-a anunţat, sâmbătă, câştigătorii celor şase premii pentru fotografie şi film. La ediţia din acest an a festivalului juriul a avut o misiune extrem de dificilă în condiţiile în care toate fotografiile şi filmele au fost extrem de reuşite şi inspirate. În total „Alba sub lumini de Oscar” a avut premii în valoare de 6.500 de euro, fiind festivalul din România cu cele mai mari premii pentru pasionaţii de fotografie şi film.

La Alba Iulia a avut loc, sâmbătă, festivitatea de premiere a câştigătorii celor şase premii acordate la ediţia din acest an a Festivalului de Film şi Fotografie „Alba sub lumini de Oscar”. La eveniment au fost prezenţi cei aproape 100 de participanţi, pasionaţi de film sau de fotografie, dar şi reprezentanţii instituţiilor partenere respectiv viceprimarul municipiului Alba Iulia Gabriel Pleşa şi directorul Centrului de Cultură „Augustin Bena”, Daniela Floroian. De asemenea compania Jidvei, sponsorul oficial al festivalului, a fost reprezentată prin Cosmin Lisenchi.

La Secţiunea „FOTOGRAFIE” fiecare concurent a participat cu fotografiile realizate într-un concurs dotat cu trei premii în valoare de 2.000 de euro, 1.500 de euro şi 1.000 de euro. Premiile au fost acordate de compania de vinificaţie Jidvei. La categoria „FILM” premiul cel mare de 2.000 de euro a fost împărţit, la solicitarea participanţilor, în trei premii în valoare de 1.000 de euro, 600 de euro şi 400 de euro. Producţia câştigătoare a fost desemnată după o analiză profesionistă realizată de lectorilor care au susţinut în acest an cursurile de film dar şi prin evaluarea tuturor participanţilor înscrişi la această categorie.

Câştigătorii Secţiunii Fotografie:

Locul I Liviu Voicu – Bucureşti

Locul II Csaba Besenyei – Alba Iulia

Locul III Cosmin Ignat – Cluj-Napoca

Câştigătorii Secţiunii Film:

Locul I: Filmul "Pietrele rămân" realizat de Zoltan Lorincz (Aiud), Vasile Sârb(Alba Iulia), Gabi Toth (Alba Iulia).

Locul II: Filmul "We" realizat de George Miheş - Oradea

Locul III Filmul "The Wall" realizat de Lucian Craiu (Alba Iulia), Cristi Jeler (Alba Iulia)

„Conform previziunilor pe care le-am avut încă de la debutul Festivalului „Alba sub lumini de Oscar” cursanţii vor pleca de aici îmbogăţiţi atât profesional cât şi sufleteşte. Au avut prilejul în această săptămână să trăiască şi să lucreze în cea mai frumoasă cetate medievală din România şi au avut prilejul să filmeze şi să fotografieze pe unul dintre cele mai frumoase trasee turistice din judeţul Alba: Ţara Vinului din Podişul Târnavelor. Centrul de Cultură Augustin Bena este onorat să facă parte dintr-un proiect în care toţi cei înscrişi în festival au avut prilejul să participe la lectorate susţinute de nume mari din artele vizuale moderne la nivel mondial” a spus Daniela Floroian, directorul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

„Ne bucurăm că a fost o participare atât de bună şi sincer am fost impresionaţi de numărul de participanţi din acest an. Atât cât mă pricep eu din punct de vedere artistic vă spun că lucrările sunt excepţionale. Mi-a plăcut ce am văzut şi am rămas uimit de cât de multe locuri frumoase există în Alba Iulia care pot fi descoperite prin obiectivul aparatului de fotografiat. De aceea vă spun că vom fi în continuare parteneri şi coorganizatori la acest eveniment. Cred că Alba Iulia poate furniza un număr inepuizabil de teme pentru fotografi şi pasionaţii de film” a spus Gabriel Pleşa, viceprimarul municipiului Alba Iulia.

„Compania Jidvei este de foarte mulţi ani partenerul culturii şi artelor. Le mulţumim participanţilor pentru fotografiile frumoase şi sperăm că vor veni în Alba şi la următoarele ediţii. „Alba sub lumini de Oscar” a fost în acest an şi o împletire perfectă a artei fotografice cu arta producerii vinului, totul desăvârşindu-se sub verdele crud al viţei de vie” a spus Cosmin Lisenchi, reprezentantul companiei Jidvei.

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686