Items filtered by date: Thursday, 28 May 2015 - Like - stiri Alba Iulia

ALBA IULIA: Expozitie cu vanzare de obiecte de artizanat si handmade

Echipa de tineri Tinact Tibru beneficiara proiectului Antreprenoriat creativ la Tibru, având ca și organizație gazdă Asociația Ținutul Tibreanului, vă invită în perioada 29 – 31 mai  în Parcul Unirii din municipiul Alba Iulia,  la o expoziție cu vânzare de obiecte de artizanat și handmade, realizate de tineri din câteva licee din Alba Iulia, instruiți de meșteri din satul Tibru, jud. Alba.

“Proiectul este finanţat de Fundaţia Comunitară Alba prin Programul YouthBank. Programul este coordonat la nivel naţional de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare în parteneriat cu BRD – Groupe Société Générale și are ca principali parteneri locali Municipiul Alba Iulia, Dacia Market și Giro.

Activitățile YouthBank România sunt incluse în “YouthBank Academy: Soluții durabile pentru implicarea tinerilor în viața comunității” - proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România”.

Proiectul nostru urmărește în primul rând să întărească spiritul de echipă și să creeze un mod plăcut și util de a petrece timpul liber împreună, dar în același timp să ne dezvolte capacitatea atreprenorială. Timpul este consumat oricum, indiferent că faci sau nu ceva și astfel e păcat să fie pierdut inutil. De aceea ne-am gândit să ne mobilizăm prietenii și părinții și să realizăm ceva util nouă dar și societății. Ideea noastră este una inovativă, considerăm noi, pentru că acțiunile ce urmează ei, au menirea să redescopere talente uitate de către unii, sau să încurajeze, pe alții, să învețe să facă lucruri noi.  În cadrul acestui proiect se vor obține obiecte de artizanat și handmade din produse reciclate îmbinate cu produse de pe piața de mărfuri, care cu ajutorul tinerilor, trecând printr-un proces de transformare să ducă la realizarea unor obiecte plăcute ochiului și care ulterior puse în vânzare să aducă și profit.

În România conceptul de industrii creative este relativ nou, circulă de aproximativ cinci ani, deci este la început de drum și astfel poate fi fructificat din plin. Situaţia din ţara noastră contrastează cu ceea ce se întâmplă la nivel european unde, economia bazată pe industriile creative, este într-o creştere continuă de aceea ne-am gândit să intrăm pe o piață unde nu este o concurență acerbă dar care promite mult pe viitor și la noi.

Sumele obținute vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului și pentru sponsorizarea a două case de tip familial din Alba Iulia.

Echipa Tinact Tibru

Read more...

Alba in spirit Hip-Hop

Două spectacole de amploare au loc luna aceasta în județul Alba în cadrul proiectului „Dansul, esența vieții”, proiect inițiat de membrii echipei Bboys (formată din liceeni ai Colegiului Economic “Dionisie Pop Marțian”) și finanțat de Fundația Comunitară Alba prin programul YouthBank.

„Dansul, esența vieții” se încadrează în categoria proiectelor dedicate artei și are în centrul lui două spectacole de amploare destinate atât tinerilor, cât și adulților care vor să asculte muzică de bună calitate și să urmărească un show pe cinste. Echipa de proiect și-a propus promovarea tinerelor talente și a mișcării hip-hop în Alba, dar și înființarea unei trupe de breakdance care să fie recunoscută la nivel județean. Proiectul are ca organizație gazdă Fundația “Emanuel Betania”, ca parteneri Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia și Căminul Cultural Teiuș, iar ca sponsori Novaterm Plus și Feromat Construct.

Primul spectacol a avut loc la finalul săptămânii trecute la Casa de Cultură a Studenților și va rămâne în memoria celor peste 250 de persoane prezente. În număr mare, albaiulienii și nu numai s-au mobilizat pentru a sprijini mișcarea hip-hop din oraș și au contribuit la un spectacol de excepție. Înainte de începerea spectacolului, parterul sălii mari a  Casei de Cultură a Studenților începea să prindă culoare, umplându-se până la refuz. Când spectacolul începuse, având emoțiile în față, în privirea fiecărui prieten, cunoștință sau spectator, tinerii artiști au punctat bine fiecare detaliu, reușind prin prezența gazdei evenimentului, vlogger-ul Robert Grozav - GEREVEU să aducă un zâmbet pe fața publicului.

Primii au intrat în scenă cei de la Wish Dance Steps, trupa de streetdance care a obținut locul 1 pe țară la cupa școlilor, trupă formată din fete cu potențial și atitudine care trăiesc pentru a dansa. Printre scurtele intervenții ale lui Robert Grozav – GEREVEU, și-a făcut prezența pe scenă o placă cu un mesaj în Graffiti, pe care Ioan Florin Iancu, elev la liceul de Arte ''Regina Maria'' a scris Hip-Hop într-un stil clasic. Muzica rap nu putea lipsi din acest ''film de Oscar'', așa că pe scenă a urcat ''Billy'', pe numele său Alin Câmpean, care la cei 18 ani ai săi a cântat despre metehnele societății noastre. Mișcarea urbană, reprezentată cel mai bine de skateri și bikeri, a reprezentat un moment spectaculos al evenimentului, iar prin sărituri și fel de fel de trick-uri a impresionat spectatorii. Show-ul s-a încins când pe scenă și-a făcut apariția Lorena, care a interpretat piesa ''Do it like a dude'' a lui Jessie J, acompaniată de beatbox-ul făcut de Paul Oltean și Cosmin Bruzan. Un moment cheie al spectacolului a fost numărul lui Rareș Baba, mentalistul ce demonstrează diferența dintre ''magie'' și ''trucuri de magie'' la fiecare număr al său, imposibil de demascat. Acesta a avut nevoie de persoane din public pentru a-și realiza momentul, reușind să lase o sală cu gura căscată.

Puștiul care a obținut patru de ''Da'' la ultima ediție din ''Românii au talent'', Mihail Chișbac, a făcut un show de excepție, având sub control mingile de basket timp de 5 minute. A urmat Del'Mundo Zet-Crew, trupa de breakdance care a ajuns prin antrenamente zilnice, accidentări și numeroase spectacole să însemne mai mult decât o simplă trupă de ''break'': o familie, având atât membri din vechea generație de break-eri din județul Alba, cât și copii din școala generală. Reunindu-se pentru a da viață unei arte muribunde în acest oraș, au avut un moment de 15 minute ''pe clasicul linoleu'' intens aplaudat. Un ''tânăr veteran'' al muzicii rap din Alba Iulia, RimeZic, a intrat în uralele publicului, oferind spectacolului sarea și piperul mișcării hip-hop. A început cu piesa ''Nu vom mai răbda'', ce reprezintă o parte importantă a trecutului său muzical și a continuat cu ''Atunci și acum'', o piesă în premieră, pe care o va lansa în perioada următoare împreună cu Dj Undoo. Acompaniat de tânărul VOICA, a fost aplaudat la scenă deschisă de publicul albaiulian pentru piesa ''Cu gandul la ea'', dedicată celor îndrăgostiți, piesă care a “aprins” în sală brichete și alte lumini ca în timpul marilor concerte de pe mapamond. Cei doi au continuat cu piesa ''Iubire necondiționată'', de asemenea aplaudată.

A doua premieră a serii a fost piesa lui Chef featuring RimeZic, piesă ce urmează să apară în săptămânile viitoare. Chef a reușit să capteze privirile publicului prin naturalețea și siguranța de care a dat dovadă. Finalul evenimentului a fost spectaculos, pe scenă a intrat Tagg, membru al trupei Zombie THC, care a cântat alături de cei trei artiști și de public ''This is Hip-Hop''. Artiștii au mulțumit publicului pentru susținere, iar fanii au fost invitați în localul ''La Poarta'', pentru a oferi un feedback spectacolului.

Seria de concerte din proiectul “Dansul, esența vieții” va continua sâmbătă, 30 mai, orele 18, la Căminul Cultural din Teiuș, unde fanii hip-hop-ului vor avea parte de un nou eveniment memorabil, cu afterparty în Bizar Cafe. Intrarea este liberă.

''Proiectul va lua amploare datorită publicului nostru. Vom realiza evenimente de acest gen în mai multe locații din județ sau poate chiar din țară, în spiritul Hip-Hop, pentru că o facem din suflet'', au spus Răzvan Sechereș și Laurențiu Voica, membri ai echipei Bboys și principali organizatori.

Programul YouthBank este implementat local de Fundația Comunitară Alba și este coordonat la nivel naţional de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare în parteneriat cu BRD – Groupe Société Générale, având ca principali parteneri locali Municipiul Alba Iulia, Dacia Market și Giro. Activitățile YouthBank România sunt incluse în “YouthBank Academy: Soluții durabile pentru implicarea tinerilor în viața comunității” - proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686