Items filtered by date: Friday, 22 May 2015 - Like - stiri Alba Iulia

1 IUNIE – ZIUA INTERNATIONALA A COPILULUI – POLITISTII DIN ALBA AU PREGATIT SI IN ACEST AN, CONCURSURI CU PREMII SI SURPRIZE PENTRU COPII

Continuând tradiţia ultimilor ani, pentru marcarea Zilei Internaţionale a Copilului, 1 Iunie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, împreună cu  Consiliul Judeţean Alba şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba organizează în perioada 25 mai – 5 iunie 2015, activităţi cu caracter educativ-preventiv dedicate copiilor. 

Poliţişti ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, Serviciului Rutier, poliţiilor din Alba Iulia, Sebeş, Aiud şi Cîmpeni, alături de reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Alba şi cadre didactice, vor fi alături de şcolari şi preşcolari, în cadrul unor concursuri de educaţie rutieră şi a unor lecţii deschise, cu tematică informativ – preventivă.

Astfel, luni, 25 mai a.c., între orele 11.00 – 13.00, la Şcoala Generală „Avram Iancu” din municipiul Alba Iulia va avea loc „confruntarea” patrulelor şcolare constituite la nivelul unităţilor de învăţământ din judeţul Alba, în cadrul concursului „Patrule Şcolare în acţiune”.

Mercuri, 27 mai la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 11 din Alba Iulia, preşcolari din toate grădiniţele municipiului se vor întrece în cadrul concursului cu titlul „Micii Pietoni”, iar vineri, 29 mai, la Grădiniţa cu program prelungit „Primii Paşi” din municipiul Aiud, copii din grupele mari ale grădiniţelor din Aiud îşi vor expune lucrările în cadrul expoziţiei de colaje „Atenţie! Circul şi eu!”.

Luni, 2 iunie, în curtea Școlii Generale din Cîmpeni, preşcolari şi şcolari îşi vor demonstra talentul la desen în cadrul concursului tematic  de desene pe asfalt intitulat „O lume de copii – o lume sigură!”, iar joi, 4 iunie, la sale de sport a Liceului cu Program Sportiv din municipiul Sebeş, se va desfăşura concursul „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă” – etapa  județeană, la care vor participa elevi de gimnaziu şi liceu. Acest concurs va avea 3 probe, una teoretică, de cunoaştere a regulilor de circulaţie rutieră şi două probe practice, de îndemânare în parcurgerea unui traseu cu bicicleta în poligon şi respectarea regulilor de circulaţie de către biciclişti, în parcul școală.

Vineri, 5 iunie, între orele 09.00 – 13.00, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, alături de poliţişti de la rutieră, vor susţine la Centrul de Informare și Educație Rutieră, din cadrul Palatului Copiilor din Alba Iulia, lecţii de educaţie rutieră la care sunt aşteptaţi preşcolari şi școlari ai claselor primare din unităţi de învăţământ din judeţ.

Şi în acest an, copiii care vor participa la activităţile organizate de poliţişti, pentru aniversarea Zilei Internaţionale a Copilului, vor beneficia de premii constând în diplome, medalii, rechizite, articole sportive, gadjeturi, jocuri şi dulciuri ce vor fi asigurate de Consiliul Judeţean Alba, partener tradiţional al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba în proiectele educative.  

Read more...

Festivalul de Muzica Sacra „Cantati lui Dumnezeu cu bucurie”

Ediţia a patra

Alba Iulia, 23 şi 24 mai 2015

Cântarea bisericească înveselește sărbătorile și face să se nască în inimile oamenilor fiorul unor trăiri deosebite și dorul după Dumnezeu. Ca un ecou al acestei realități și pentru valorificarea bogatei tradiții muzicale bisericești din Transilvania, acest sfârşit de săptămână va fi dedicat, la Alba Iulia, muzicii sacre.

Astfel, sâmbătă, 23 mai şi duminică, 24 mai 2015, începând cu ora 19.00, în Catedrala Ortodoxă din Alba Iulia se va desfășura Festivalul de Muzică Sacră Cântați lui Dumnezeu cu bucurie, aflat acum la a patra ediție. Evenimentul, organizat de Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei, Consiliul Judeţean Alba şi Inspectoratul Școlar Județean Alba, va reuni coruri ale elevilor din cercurile de religie Câmpeni, Cugir şi Sebeş, corurile monahale de la Rimetea şi Sighişoara, solişti vocali (Cornelia Goţia şi Oana Bozga Pintea), grupurile folclorice de la Biia, Sâncel şi Tărtăria şi coruri ale preoţilor din protopopiatele Alba Iulia şi Târnăveni.

Sunteți aşteptați să participaţi la un eveniment spiritual şi cultural de excepţie sâmbătă, 23 mai şi duminică, 24 mai 2015, începând cu ora 19.00, în Catedrala Ortodoxă din Alba Iulia.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686