Items filtered by date: Tuesday, 19 May 2015 - Like - stiri Alba Iulia

„ALBA SUB LUMINI DE OSCAR” 2015 - Marek Czarnecki, multiplu castigator al British Professional Photography Award, invitat special

Marek Czarnecki, multiplu câştigător al British Professional Photography Award, echivalentul premiului Oscar pentru fotografie, este unul dintre invitaţii speciali ai ediţiei din acest an a Festivalului de fotografie şi film „Alba sub lumini de Oscar”. Evenimentul aduce la Alba Iulia lectori de top în domeniul fotografiei şi filmului care îi vor învăţa teoretic dar mai ales practic pe cursanţi tehnicile şi secretele celor două arte vizuale. Pasionaţii de fotografie şi film mai au la dispoziţie doar câteva zile, până la sfârşitul săptămânii, pentru a se înscrie la work-shop-urile gratuite organizate în cadrul festivalului, înscriere care le asigură totodată participare şi la concursurile cu premii în valoare totală de peste 6.500 de euro.

Marek Czarnecki este pentru a doua oară la Alba Iulia şi recunoaşte că, după ediţia din 2014 a Festivalului „Alba sub lumini de Oscar”, s-a îndrăgostit de arhitectura cetăţii istorice din municipiu. Sub genericul „Oraşul şi clădirile sale”, Marek  Czarnecki va încerca să descopere alături de cursanţii săi misterele arhitecturii din Alba Iulia pe care ulterior, prin intermediul fotografiilor realizate, să le dezvăluie publicului din întreaga lume.

„Alba Iulia este un loc minunat cu o parte veche a oraşului, Cetatea, frumoasă şi dătătoare de inspiraţie pentru a face fotografii şi pentru a cunoaşte alţi pasionaţi de fotografie. Pentru mine acest loc a fost de mare inspiraţie şi cred că orice fotograf ar spune asta. Pentru a face fotografii foarte bune trebuie să stai cel puţin 3 – 4 zile aici sau să vezi acest loc în anotimpuri diferite” spune Marek Czarnecki.

Polonezul Marek Czarnecki este unul dintre cei mai apreciaţi artişti fotografi la nivel mondial fiind multiplu câştigător al „British Professional Photography Awards” (premiu care este echivalentul Oscarului pentru fotografie).  Marek Czarnecki  a câştigat de patru ori „The Master Photographer Awards” şi totodată este câştigător multiplu al „The Epson International Pano Awards”. Fotograful esteinclus în top 5 mondial pentru fotografiile sale panoramice fiind considerat unul dintre cei mai buni specialişti în fotografie comercială, fotografie industrială, fotografie de produs şi fotografie landscape sau peisaj.

PENTRU DETALII PRIVINA ACTIVITATEA LUI MAREK CZARNECKI PUTEŢI ACCESA LINKUL URMĂTOR:

http://www.czarnecki.com.pl/studio_fotografii_reklamowej/index.php/en/

***

 

Despre „ALBA SUB LUMINI DE OSCAR” 

„Alba sub lumini de Oscar” este festivalul cu cele mai mari premii pentru pasionaţii de fotografie şi film din România şi are ca scop promovarea municipiului Alba Iulia şi a judeţului Alba. Evenimentul se va desfăşura în perioada 25  - 30 mai 2015, iar  cursurile teoretice şi practice sunt gratuite, urmând a avea loc la Alba Iulia şi Jidvei. Ediţia din acest an cuprinde două secţiuni, de fotografie şi respectiv film, ambele având şi concursuri pentru participanţi cu premii în valoare totală de 6.500 de euro. În 2015 „Alba sub lumini de Oscar” aduce nume mari din domeniul fotografiei şi filmului precum Marek Czarnecki sau Thomas Diseth, deţinătorul unui premiu Emmy pentru un documentar realizat cu Disney Channel.

Secţiunea FOTOGRAFIE a  festivalului cuprinde cursuri teoretice şi practice susţinute de lectori recunoscuţi la nivel naţional şi internaţional pe subiectele: fotografia arhitecturală - Marek Czarencki, fotografia de peisaj - Mihai Moiceanu, fotografia documentară - Cătălin Săvulescu, fotografie low light - Nicolae Cosniceru, lumina în fotografie - Cătălin Rudolf. Cursurile practice vor avea loc în Alba Iulia şi Jidvei. Fiecare concurent va participa cu fotografiile realizate, la un concurs la care vor fi acordate trei premii în valoare de 2.000 de euro, 1.500 de euro şi 1.000 de euro.

Secţiunea FILM cuprinde cursuri teoretice şi practice pe subiecte precum  producţie de documentare, regie, sunet, iluminare, editare, iar lectori vor fi Thomas Diseth, Roxana Ardelean, Iulian Ioniţă, Cătălin Rudolf, Marius Moga (senior). Producţia finală trebuie să fie un scurtmetraj cu o durată de 1 – 5 minute despre atracţii turistice din Alba precum Alba Iulia, Cetatea Alba Carolina sau podgoriile de la Jidvei. Scopul cursurilor este ca în final cursanţii să înveţe cum se face un film documentar cu buget redus. Premiul cel mare acordat la categoria „Film” este de 2.000 de euro, iar producţia câştigătoare va fi desemnată după o analiză profesionistă realizată de lectorilor care susţin în acest an cursurile de film.

„Alba sub lumini de Oscar” este organizat de Asociaţia „Produs în Alba”  şi Asociaţia Visual Art şi se desfăşoară în parteneriat cu Primăria municipiului Alba Iulia, Consiliul Judeţean Alba şi  Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba. Sponsorul ediţiei din acest an este compania Jidvei, unul dintre cei mai mari producători de vinuri din România.

Înscrierile la cursurile practice şi teoretice din cadrul festivalului sunt GRATUITE, iar doritorii pot găsi detalii şi formularele de înscriere accesând linkurile:

http://alba.vslo.ro/

https://www.facebook.com/pages/Alba-Sub-Lumini-de-Oscar/833098586716948

PROGRAMUL ŞI REGULAMENTUL FESTIVALUL POT FI DESCĂRCAT ACCESÂND LINKUL:

http://alba.vslo.ro/regulament-de-participare/

Pentru a vedea cum s-a desfăşurat în 2014 ASLO puteţi accesa linkul:

https://vimeo.com/103575239

Read more...

Ziua Eroilor comemorata la Alba Iulia

COMUNICAT DE PRESĂ

Prin Hotărârea Guvernului nr.309/06.05.2015, s-a aprobat Programul manifestărilor prilejuite de Ziua Eroilor - 21 mai 2015, care  prevede o serie de măsuri administrative-organizatorice necesar a fi adoptate pentru desfăşurarea în bune condiţii a ceremonialului comemorativ. În vederea realizării Programului menţionat, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a aprobat Planul general de măsuri privind participarea structurilor M.A.I. la activităţile stabilite pentru sărbătorirea Zilei Eroilor şi asigurarea ordinii publice pe timpul desfăşurării ceremoniilor oficiale din data de 21 mai a.c.

Planul include o serie de activităţi şi acţiuni ce sunt coordonate de către prefecţi, în calitate de reprezentanţi ai Guvernului în teritoriu, în vederea comemorării evenimentului şi gestionării misiunilor asociate pentru menţinerea climatului corespunzător de ordine şi siguranţă publică.

 “Instituţia Prefectului – Judeţul Alba a mediatizat acest eveniment în mass-media locală şi a informat instituţiile publice deconcentrate cu privire la Planul General de Măsuri. Prin grija Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba, evenimentul va fi marcat de tragerea clopotelor la ora 12,00,  în toate lăcaşurile de cult din judeţ. De asemenea, la aceeaşi oră,  în  instituţiile publice şi  unităţile de învăţământ judeţene se va păstra un moment de reculegere în cinstea eroilor neamului căzuţi la datorie. Totodată, în Cimitirul Eroilor din Alba Iulia se va desfăşura un ceremonial de depunere de coroane şi jerbe de flori, care va fi precedat de un moment religios. Manifestările se vor încheia cu o paradă militară. Doresc să mai informez opinia publică, că vor fi organizate ceremoniale cu prilejul “ Zilei Eroilor” în toate municipiile şi oraşele din judeţul nostru”, a precizat prefectul Gheorghe Feneşer.

Instituţia Prefectului – Judeţul Alba

 

Read more...

George Maior, aviz favorabil pentru postul de ambasador in SUA

George Maior a primit, marți, aviz pozitiv pentru postul de ambasador al României în Statele Unite ale Americii din partea comisiilor reunite de politică externă ale Camerei Deputaților și Senatului.

Avizul favorabil, care este consultativ, a fost dat cu 18 voturi "pentru", unul "împotrivă" şi o abţinere

Maior a declarat că este "o onoare şi o provocare" să participe la aceste audieri "având în vedere importanţa relaţiilor strategice dintre România şi SUA", subliniind că a discutat elementele principale ale mandatului său de ambasador cu preşedintele României, Klaus Iohannis, cu premierul Victor Ponta şi cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

Fostul director al SRI a subliniat că relațiile bilaterale româno-americane s-au dezvoltat pe toate planurile după semnarea Declarației Parteneriatului Strategic, fiind "un element central al politicii externe și a politicii de securitate a României".
El a declarat că în mandatul său "o preocupare constantă" va fi consolidarea relației cu comunitatea românească din SUA.

Totodată, Maior a afirmat că un obiectiv major va fi continuarea demersurilor privind eliminarea vizelor, apreciind că Parteneriatul Strategic ar avea de câştigat prin includerea României în Programul Visa Waiver.

Preşedintele Klaus Iohannis a aprobat, pe 30 aprilie, propunerea de numire a fostului director al SRI George Maior în postul de ambasador în SUA.

Read more...

Ucraina reia procesul de aderare la NATO

Intențiile Ucrainei de aderare la NATO au fost discutate la sesiunea finală de primăvară a Adunării Parlamentare a Alianței Nord-Atlantice, a anunțat vicepreședintele Radei Supreme a Ucrainei, Andrei Parubii.

Potrivit oficialului ucrainean, rezoluția Adunării Parlamentare a NATO privind Ucraina crează „perspective euro-atlantice” pentru țara vecină.

La rândul său, șeful delegației Parlamentului ucrainean, Ivanna Klimpuș-Tsintsadze, a declarat că inițial Ucraina nu era inclusă în cadrul procesului de extindere NATO, dar s-au făcut unele modificări, astfel toate cele 28 de state membre au recunoscut decizia Ucrainei, privind reluarea parcursului de integrare euro-atlantică.

„În rezoluția de extindere, în proiectul în care din motive evidente nu a fost menționată Ucraina, deoarece erau incluse doar țările care și-au anunțat anterior intențiile de aderare, a fost introdusă și Ucraina. Cu sprijinul colegilor din Marea Britanie, Canada, Cehia, Turcia și SUA, am reușit să înregistrăm și Ucraina, iar mai apoi să primim sprijin din partea tuturor celor 28 de state”, a declarat Ivanna Klimpuș-Tsintsadze, citată de Korespondent.net.

Ucraina a renunțat la sfârșitul anului trecut la statutul de neutralitate, declarând drept obiectiv național aderarea la NATO.

Procesul de aderare al țării vecine fusese întrerupt odată cu venirea la putere a fostului președinte prorus, Viktor Ianukovici.

În prezent, Macedonia, Bosnia Herțegovina, Muntenegru și Georgia au statutul de state candidate la aderarea la NATO.

sursa: independent.md

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686