Items filtered by date: Monday, 18 May 2015 - Like - stiri Alba Iulia

Eurovision 2015: Voltaj - DE LA CAPAT, marti in prima semifinala

Trupa Voltaj va urca pe scena Eurovision Song Contest 2015 marți, 19 mai, în prima semifinală a competiției, având numărul 15 de intrare în concurs. Alături de artiștii români, în prima semifinală participă: Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia și Ungaria. Voltaj va reprezenta România la Eurovision Song Contest 2015, la Viena (Austria), cu piesa "De la capăt".

Semifinalele și finala Eurovision, din 19 și 21, respectiv 23 mai, vor putea fi urmărite la TVR 1, TVR HD și TVR Internațional, precum și online, pe TVR+.

Ca să meargă în etapa finală, Voltaj are nevoie de voturile românilor din străinătate, care vor conta în proporţie de 50%. Restul de 50% este decizia juriului!

Trupa românească Voltaj are în acest an o dublă misiune la Eurovision: să își reprezinte țara și să fie vocea a mii de copii români care cresc fără părinții plecați la muncă în străinătate. Potrivit estimărilor ONG-urilor "Alternative Sociale" și "Salvați Copiii", în prezent, aproximativ 10% dintre copiii români (350.000) au cel puțin un părinte plecat în străinătate, deși cifrele oficiale vorbesc doar de 82.339 de copii.

În ceea ce priveşte piesa "De la capăt", trupa Voltaj va opta pe scena de la Viena pentru o versiune bilingvă româno-engleză.

Potrivit lui Călin Goia, solistul trupei Voltaj, piesa va începe în limba română, iar ultimul refren va fi în limba engleză.

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686