Items filtered by date: Tuesday, 12 May 2015 - Like - stiri Alba Iulia

Noaptea Muzeelor. Noaptea in care istoria prinde viata - Programul evenimentului

Sâmbătă, 16 mai 2015, de la ora 19:00 va avea loc la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia deschiderea oficială a Nopții Muzeelor. Noaptea în care istoria prinde viaţă.

Noaptea Muzeelor este un eveniment iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa în anul 2005. Manifestarea este patronată de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM).

Alături de cele aproximativ 3.000 de muzee din Europa care organizează acest eveniment se află și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia. La Alba Iulia manifestarea, care a debutat în anul 2008, a reușit să atragă an de an un public tot mai numeros. Anul trecut nu mai puțin de 8.000 persoane au trecut pragul muzeului. Din anul 2010 muzeul albaiulian a dat evenimentului un concept special Noaptea în care istoria prinde viață, tocmai în ideea de a pune în valoare atât patrimoniului expoziţional de care dispune, dar şi impresionanta istorie a județului Alba și a orașului Alba Iulia.

Astfel, pentru reamintirea importantelor pagini de istorie care s-au scris pe aceste meleaguri, de acum celebrele Personaje istorice,întruchipate de angajații muzeului și voluntari, vor da viață expoziției de bază a muzeului. Printre ele, vizitatorii vor avea ocazia să întâlnească multe personalităţi ale istoriei românilor, precum Mihai Viteazul, Horea, Avram Iancu, regii României Mari, Ferdinand şi Maria sau primul primar român al orașului Alba Iulia, Camil Velican. De asemenea, anul acesta la eveniment vor fi prezente toate cele patru trupe de reenactment patronate de muzeul albaiulian: Legiunea a XIII-a Gemina de la Apulum, Lupii Apoulonului, Ludus Apulensis și Magna Nemesis.  

Organizatorii evenimentului: Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia

Programul evenimentului

Muzeul Național al Unirii

Ora 19:00

Deschiderea oficială

Reprezentație Legiunea a XIII-a Gemina de la Apulum și Lupii Apoulonului

Ora 19:30

Parada Personajelor istorice

Orele 19:45 – 01:00

Istoria prinde viață în muzeu cu peste 30 de personaje istorice

Atelier de pictat icoane

Momente muzicale: Liviu Cernat și Ovidiu Pârjol

Curtea Muzeului Național al Unirii Alba Iulia

Orele 19:45 – 23:00

Tabără dacică

Atelier de fierărie

Batere de monede/ kosoni

Realizare echipamente și arme

Pielărie

Confecționat podoabe etc

Muzeul Principia

Orele 19:45 – 23:00

Atelier de bătut monede romane (denari)

Jocuri romane

Demonstrații militare etc.

Ora 20:30

Dansuri romane: Magna Nemesis

Ora 21:00

Piesă de teatru: Osândirea lui Prometeu/ Trupa de teatru Skepsis

 

Read more...

ANUNT CONCURS

Asociaţia „Filantropia Ortodoxă” Alba Iulia scoate la concurs un post de contabil.

Cerinţele postului:

1.Studii superioare în domeniul economic

2.Experienţă în domeniu de cel puţin 2 ani

3. Capacitate de organizare şi planificare a activităţilor curente

4. Personalitate dinamică, organizată, comunicativă

5. Loialitate şi confidenţialitate

Termenul de depunere a CV-urilor este 22.05.2015, ora 12:00, la sediul Asociatiei Filantropia Ortodoxă din Alba Iulia, str. B.P.Hasdeu, nr.15A sau la adresa de e-mail:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Candidaţii selectaţi vor fi invitaţi la un interviu, a cărui dată va fi stabilită de comun acord cu aceştia. Toate candidaturile vor fi analizate cu obiectivitate şi în deplină confidenţialitate. Nu vor fi luate în considerare candidaturile care nu vor îndeplini condiţiile minimale solicitate în specificaţiile postului. Asociaţia îşi rezervă dreptul de a testa competenţele declarate de către candidaţi.

Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia

Read more...

Charity Ball

Vara aduce în cadrul clubului LEO Fortress Alba Iulia dorința de a ajuta și tocmai de aceea, tinerii leuți muncesc și sunt devotați organizării și găzdurii primului lor bal de caritate „Charity Ball”, o acțiune dedicată exclusiv micuțului Murariu Gabriel care este în căutarea  unei șanse la o viață normală.

Vineri, 5 iunie, începând cu ora 18:00 în sala de evenimente Ballroom, din incinta Alba Mall, va avea loc acțiunea întreprinsă de clubul non-guvernamental LEO Fortress Alba Iulia, al cărui scop este de a-l sprjini pe Gabriel și de a strânge fondurile necesare pentru achiziționarea unui nou aparat auditiv în valoare de 9000€, de care tânărul suflet  are nevoia pentru a-și putea continua copilăria și viața într-o manieră normală. Biletul de intrare, în valoare de 100 de lei, va fi cheia care vă va deschide porțile către un tărâm al magiei, acompaniată de muzică și dans, toate acestea având scopul de a vă binedispune, dar și de a promova tinerele talente, întregul eveniment fiind prezentat de către Andreea Bogdan împreună cu Lungu Daniel. Eleganța sălii de evenimente Ballroom va fi gazda unui spectacol  plin de suprize și emoție, astfel încat participanții la Charity Ball nu vor uita scopul evenimentului care i-a reunit. Printre artiștii care vă vor oferi clipe de neuitat în cadrul  balului, se enumeră Baba Rares Magic, Antinia Simion și Ionuț Ionescu împreună cu trupa de dans, seara încheindu-se cu o licitație care va include diferite obiecte, atât ornamentale cât și vestimentare.

Charity Ball este un proiect finanţat de Fundaţia Comunitară Alba prin Programul YouthBank, având ca partener național BRD – Groupe Société Générale și principali parteneri locali Municipiul Alba Iulia, Dacia Market și Giro, Caresta, Mavaro şi Cofetǎria Corina. Puteți să ajungeţi în posesia unei invitații contactându-ne la numerele de telefon: 0727113069 - Dumitru Denisa; 0749889481 - Rusu Daria, iar daca doriți să-l ajutați pe Murariu Gabriel, dar nu reușiți să ajungeți la evenimentul nostru, puteți dona pentru cazul lui în contul în lei nr. RO39 BTRL RONC RT00 U000 0903 deschis la Banca Transilvania sucursala Alba Iulia pe Fundația Comunitară Alba, fiind un cont special pus de fundație la dispoziția LEO Fortress Alba Iulia pentru proiectele umanitare ale acestei organizații.

Putem face ca visul acestui mic erou să devină realitate cu ajutorul dumneavoastră, deoarece împreună am mai împlinit vise și acum este momentul să demonstrăm că se poate din nou!

Clubul LEO Fortress Alba Iulia

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686