Items filtered by date: Thursday, 12 March 2015 - Like - stiri Alba Iulia

Guvernul de la Madrid ii poate scapa de datorii pe romanii din Spania

Guvernul de la Madrid a dat o lege prin care statul va șterge restanţele celor care nu-şi mai pot plăti creditele. Românii care nu îşi mai permit să-şi achite creditele la bănci ar putea fi iertaţi de plata restanţelor.

Această măsura, care îi vizează pe românii datornici la bănci aflaţi în Spania, se va aplica celor care au venituri mai mici de 22 de mii de euro pe an.

În Spania trăiesc peste un milion de români, iar potrivit estimărilor, sunt 250.000 de români cu datorii în bănci. Pe măsură ce Spania s-a cufundat în criză, ei nu şi-au mai putut plăti ratele. "Mii dintre acești români s-au trezit în imposibilitatea de a lucra și n-au mai putut plăti creditele în bănci, riscând astfel să rămână fără case și fără să mai poată lucra legal", a spus Daniel Tecu, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Româneşti din Europa(FADERE), emigrat din România în urmă cu 13 ani, stabilit în Peninsula Iberică.

Decretul aprobat de guvernul spaniol, care îi scutește de plata datoriilor pe toți cei care au venit anual, per familie, mai mic de 22,365 de euro, ar putea să se aplice peste o lună, după ce trece prin parlamentul spaniol. 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686