Items filtered by date: Thursday, 03 July 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Minunea HALEP: Finala la Roland Garros, semifinala la Wimbledon

  • Published in Sport

Simina Halep a fost eliminată de Eugenie Bouchard la Wimbledon. Accidentarea la gleznă, suferită în primul set, a afectat-o vizibil.

Cu toate că a ratat șansa de a juca, sâmbătă, ultimul act al competiției londoneze, Simona Halep a realizat o performanță istorică pentru tenisul românesc. Datorită acestei minunate sportive, România a ajuns până în finala de la Madrid, finala de la Roland Garros și în semifinala de la Wimbledon.

MULȚUMIM SIMONA!!!

Read more...

Avion inundat în timpul zborului

La o oră de la decolare, un avion al gigantului Qantas, A380, a fost inundat. în urma spargerii unei conducte de apă.

Avionul plecase din Los Angeles și se îndrepta spre Melbourne. 

Qantas a transmis că zborul nu se mai desfășura în condiții de siguranță și pilotul a luat decizia să întoarcă avionul și să revină în Los Angeles. 

Pasagerii au făcut fotografii, pe care le-au postat pe conturile de socializare, alături de temerile cu privire la zborul de 16 ore în avionul inundat deasupra Oceanului Pacific.

 

Read more...

WIMBLEDON:Învingătoarea dintre Halep şi Bouchard o va întâlni pe Petra Kvitova în finală

  • Published in Sport

În prima semifinală  feminină al Wimbledonului, Petra Kvitova a învins-o pe compatrioata sa Lucie Safarova, scor 7-6, 6-1. Jucătoarea cehă s-a calificat în finală, unde o va întâni pe învingătoarea partidei dintre Simona Halep şi Eugenie Bouchard.

Kvitova a câştigat o dată Wimbledonul, în 2011, şi a ocupat în trecut poziţia a doua în clasamentul mondial. Este o jucătoare înaltă, de 1,82 metri, care serveşte foarte bine. Halep a jucat de două ori împotriva tenismenei din Cehia şi a bătut-o în ambele confruntări: o dată în finală la New Haven (2013) şi anul acesta, în semifinalele de la Madrid.

 

Read more...

Noul portavion al Reginei Angliei inaugurat cu whisky

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii va inaugura vineri cel mai nou portavion al flotei navale britanice printr-o tradiţie mai puţin obişnuită. Aceasta va sparge o sticlă din celebra băutură scoţiană, în loc de tradiţionala şampanie.
Ceremonia va avea loc în orăşelul scoţian Rosyth, unde portavionul de 65 000 de tone a fost asamblat. Sticla de whisky va fi livrată de distileria Bowmore, prima vizitată de regină în calitate oficială. Nava a durat cinci ani pentru a fi construită, fiind ancorată în portul din Rosyth în ultimele 33 de luni. „HMS Queen Elizabeth", aşa cum va fi denumit acesta, face parte dintr-un proiect de îmbunătăţire a flotei militare britanice. „HMS Prince of Wales", un alt portavion destinat flotei britanice, urmează să înceapă să fie construit în câteva luni. Ambele portavioane sunt dezvoltate de Ministerul Apărării în parteneriat cu câteva firme private, atât engleze cât şi scoţiene, fiind asamblate în mai multe locaţii din Marea Britanie. Deşi mai sunt câteva detalii de pus la punct, organizatorii au dat asigurări că nava va fi, din punct de vedere al construcţiei, gata pentru ceremonia de vineri. Aceasta va fi lansat la apă în doar câteva săptămâni. Cei ce au susţinut proiectul care a costat 6, 2 miliarde de lire sterline (aproximativ 10 miliarde de dolari), consideră că cele două portavioane vor reprezenta baza forţei navale britanice. Philip Hammon, secretarul Ministerului Apărării din Marea Britanie, a declarat: „Aceasta navă, cea mai mare pe care o avem, reprezintă încă o demonstraţie a excelenţei lucrătorilor de pe întreg teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii.”

Read more...

Mircea Diaconu, pe cale sa-si piarda mandatul de europarlamentar

Curtea Constituțională a României a adoptat joi o decizie de interpretare prin care aceeași funcție înseamnă “orice funcție aleasă”, spun surse din CCR.

Sub incindența acestei interpretări intră demnitari ca senatorul Akos Mora și europarlamentarul Mircea Diaconu, care s-au prevalat în timp de faptul ca în lege se prevede că dacă au fost declarați incompatibli într-o funcție, pot ocupa o alta funcție.

Excepția a fost ridicată de actualul deputat PNL Steluța Cătăniciu, care fusese declarată incompatibilă în funcția de consilier local și cerea lămuriri.

Read more...

Nastase ar putea fi pus in libertate

Adrian Năstase a depus la comisia de la penitenciarul Jilava o cerere de eliberare condiționată. Potrivit avocatului său o dată ce acesta a ispășit o treime din pedeapsă poate face aceasta cerere.

Calculul se face socotind zilele de pedeapsă ispășite, dar și “zilele câștigate” prin activități cum ar fi cele de publicare a unei lucrări științifice și alte asemenea.

Cererea sa vine după ce Curtea de Apel București a decis că fostul premier Adrian Năstase trebuie să primească un spor de pedeapsă de 6 luni. Acestea se adaugă la cei 4 ani de închisoare, la sfârșitul lunii iunie.

Read more...

Premierul, despre proiectul Roşia Montană

Proiectul Roșia Montană este blocat până când nu există o susținere politică clară, potrivit premierului Victor Ponta, el adăugând că, personal, consideră că pentru România este mai bine totusi să fie exploatate toate resursele naturale, inclusiv aurul, dacă sunt respectate toate normele de mediu.

Întrebat dacă Rosia Montană mai are o șansă în acest moment, Ponta a răspuns: “Până nu exista o susținere politica clară, nu”.

El a precizat că, personal, consideră că este mai bine pentru țară să fie exploatate toate resursele naturale, inclusiv aurul, cât timp sunt respectate toate normele de mediu.

“Ori proiectul era ca la gazele de șist, nici nu a început și deja se știa că va fi ceva rău. Eu sunt pentru exploatarea resurselor naturale”, a adaugat Ponta, potrivit mediafax.ro.

În 2011, când se afla în opoziție, Ponta afirma că declarațiile președintelui Traian Băsescu în favoarea proiectului Rosia Montana sunt o încercare de a-și proteja sponsorii din campania electorala si ca șeful statului se gândește doar la buzunarele sale și niciodată la interesele României.

El afirmă că proiectul Roșia Montana este și va fi în continuare blocat pentru că nu toți politicienii pot fi cumpărați, “asa cum este cumpărat președintele Traian Băsescu”.

Camera Deputaților a respins, la începutul lunii iunie, proiectul de lege privind exploatarea minereurilor auro-argintifere din Rosia Montana, mai mulți deputați arătând ca acest lucru este și o consecință a eforturilor făcute de societatea civilă în stradă.

Read more...

Scuze... in hohote de plans

Suspect de deturnare de fonduri, un deputat japonez a ieșit într-o conferință de presă pentru a se scuza în fața țării. Discursul său a fost aproape inteligibil din cauza unei crize de plâns în hohote și a țipetelor.

Ryutaro Nonomura, deputat în vârstă de 47 de ani, ales într-o circumscripție din vestul țării, a ținut o conferință de presă, la Kobe, pentru a explica acuzațiile ce i se aduc. Parlamentarul nipon este supectat de deturnare de fonduri, în valoare de aproximativ 30.000 de euro, pentru diverse călătorii și sejururi. Pentru care nu a scos niciun ban din buzunar, ci din fonduri publice, scrie Le Figaro.

Chiar dacă în Japonia discursurile politice stau sub semnul solemnității și al calmului, explicațiile politicianului au fost departe de sobrietatea caracteristică poporului nipon. Nonomura s-a dezlănțuit și încercările sale de a se apăra au fost însoțite de o criză de plâns, strigăte de disperare și bătăi cu pumnul în masă. Singura frază inteligibilă a fost ”am vrut să schimb Japonia, am vrut să schimb această societate”.

Filmulețul difuzat pe internet are doar câteva minute, însă, potrivit presei japoneze, plânsul isteric al politicianului a durat trei ore. Între țipete, sughițuri de plâns și suspine, alesul a vorbit absolut incoerent, totul spre deliciul ziariștilor și al cameramanilor care au filmat scena.

Read more...

Ponta a vorbit cu Basescu despre gratierea lui Gica Popescu

Premierul Victor Ponta a declarat joi că a discutat o singură dată cu preşedintele Traian Băsescu pe tema graţierii unei persoane, în cazul Gică Popescu.

Despre graţieri am avut o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu în doi ani şi jumătate de când sunt prim-ministru, o singură dată despre un caz: despre cazul Gică Popescu. Am spus, domnule preşedinte, dacă dvs. aţi fi de acord, eu am vorbit cu ministrul Justiţiei şi avizul ar fi favorabil, pozitiv. Deci sa inteleaga ca ne poate ataca pe noi presa basista. Mi-a zis, nu, orice aviz îmi daţi, voi respinge. În rest, nu am discutat niciodată despre acest subiect cu preşedintele Băsescu, a precizat prim-ministrul, într-un interviu pentru DC News.

Victor Ponta a adăugat că a contrasemnat un singur decret de graţiere în urmă cu o lună şi jumătate referitor la acea femeie care avea mulţi copii.

Întrebat dacă l-ar graţia pe Traian Băsescu, în cazul în care ar ajunge preşedinte, Ponta a spus că nu ar face acest lucru.

Read more...

Decretele semnate de presedinte in data de joi, 3 iulie

Președintele Traian Băsescu, a semnat joi, 3 iulie a.c., următoarele decrete:

Decret pentru promulgarea Legii privind modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 6/2011 pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri;
Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 29/1997 privind Codul aerian civil;
Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii serviciului de salubrizare a localităţilor nr. 101/2006;
Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 8/2010 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686