Top 10 fructe care te ajută să slăbești

Top 10 fructe care te ajută să slăbești

Există ideea preconcepută potrivit căreia fructele sunt interzise la dietă, întrucât conțin zahăr, scrie doc.ro. Ei bine, unele fructe te pot ajuta chiar să slăbești, în ciuda conținutului de fructoză – iată despre ce fructe este vorba!

Dacă alegi fructele potrivite la dietă, nu numai că acestea nu îți vor sabota eforturile de eliminare a kilogramelor în plus, însă totodată te vor ajuta să slăbești. Unele fructe conțin un nivel crescut de fibre solubile care mențin sațietatea și suprimă apetitul – de pildă, pectina. Fibrele îmbunătățesc digestia, încetinesc absorbția zahărului în sânge și mențin senzația de sățietate pentru mai mult timp.

Bineînțeles, fructele trebuie consumate cu moderație atât la dietă, cât și în general, întrucât fructoza în exces este depozitată de organism sub formă de grăsimi. Nu uita nici de aportul caloric al fructelor – pentru a slăbi trebuie să creezi un deficit caloric, așa că asigură-te că nu consumi un aport caloric prea mare prin consumul de fructe.

Iată 10 fructe pe care e indicat să le consumi (cu moderație) la dietă:

Perele – cu un conținut de fibre mai mare decât majoritatea fructelor, perele mențin senzația de sățietate și pot fi consumate pe post de gustare la dietă. Acestea mențin nivelul de zahăr din sânge echilibrat (glicemia echilibrată) și te ajută să slăbești.

Coacăzele – aceste fructe ajută organismul să topească depozitele de grăsimi. Totodată, ingredientele active din coacăze combat colesterolul mărit și rezistența la insulină.

Pepenele roșu – sărac în calorii, însă bogat în conținutul de apă, pepenele este un aliat de preț pe tipul curelor de slăbire. O cană de cuburi de pepene nu conține mai mult de 100 de calorii, însă te va sătura instantaneu, reducând apetitul pentru câteva ore. Conținutul bogat în apă va hidrata organismul.

Grepfrutul – o jumătate de grepfrut are 60 de calorii, însă este vorba despre calorii “goale”. Asta înseamnă că organismul consumă mai multe calorii în timp ce digeră acest fruct, decât primește. Naringina, ingredient activ din grepfrut, poate stimula scăderea în greutate și poate reduce totodată nivelul de zahăr din sânge (glicemia).

Merele – bogate în fibre, merele suprimă apetitul, ținându-ți de foame mult timp. Un studiu făcut de cercetătorii de origine braziliană a demonstrat că 3 mere pe zi pot stimula eliminarea kilogramelor în plus. Avantajul merelor constă în faptul că pot fi mâncate oriunde, le poți lua cu tine în geantă și le poți consuma atunci când simți nevoia de o gustare rapidă care să îți potolească foamea.

Rodia – rodia stimulează metabolismul datorită antioxidanților care se regăsesc în acest fruct în concentrație mare. Consumul de rodie la dietă vă ajută în controlul senzației de foame.

Banana – bananele au căpătat o reputație proastă, fiind adesea evitate la dietă. Ei bine, acestea sunt bogate în fibre și te pot ajuta să îți ții foamea sub control. O banană nu conține mai mult de 105 calorii și este în mod deosebit recomandată după practicarea unor activități fizice intense.

Portocala – și portocala determină organismul să consume mai multe calorii decât conține ea. Având în vedere că portocala conține calorii goale, este recomandată în timpul curelor de slăbire. Sucul de portocală, însă, este complet interzis la dietă, întrucât are un aport caloric foarte mare, fiind bogat în zaharuri.

Kiwi – semințele de kiwi conțin fibre insolubile, care stimulează digestia și totodată mențin senzația de sățietate pentru mai mult timp. Acest fruct poate fi folosit pe post de gustare între mese în timpul curelor de slăbire.

Avocado – bogat în calorii, dar și în grăsimi bune, avocado este de multe ori evitat la dietă. Ei bine, acesta poate susține scăderea în greutate, în ciuda faptului că e un fruct cu densitate calorică mare – o jumătate de avocado conține 160 de calorii. Studiile au arătat ca avocado menține senzația de sățietate mai mult decât orice alt fruct, suprimând astfel apetitul.

Doc.ro

 

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686