Error
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING

Școlile din România afiliate UNESCO desfășoară Programul de Schimb Cultural Coreean bazat pe Valoarea Educatiei de Pace

Școlile din România afiliate UNESCO desfășoară Programul de Schimb Cultural Coreean bazat pe Valoarea Educatiei de Pace

Vineri, pe data de 14 februarie 2020, Heavenly Culture, World Peace, Restoration of Light (HWPL), un ONG internațional de pace, a desfășurat Programul de Schimb Cultural Coreean la Școala 195 Hamburg din București, România.

Programul de Schimb Cultural Coreean, organizat de către HWPL, a început ca parte a initiațivei principale a HWPL – Educația de Pace, și a fost urmat de către un program al unui eveniment trecut din Noiembrie. Școala 195 Hamburg, care este afiliată UNESCO, a semnat MOU cu HWPL și s-a străduit să promoveze educația elevilor pentru a putea fi calificați să devina cetățeni mondiali.

Având subtitlul “Respect pentru Diversitate și Armonie”, acest program i-a determinat pe elevi să participe la un concurs de cultură coreeană, la introducerea culturii coreene, și la experimentarea mâncării coreene. Acest program este  dezvoltat pentru a educa elevii despre necesitatea unei vieți armonioase și despre o atitudine de-a înțelege diferitele culturi pentru obținerea păcii prin diferite materiale.

Unul dintre elevii care au participat la oră a spus că prin intermediul acestei activității a învățat că înțelegând diferite culturi, oamenii se pot înțelege reciproc pentru a nu exista conflicte între ei. De asemenea, profesoara școlii, doamna Mirela Vîlcu a mărturisit că valoarea pe care o are Educația de Pace HWPL este foarte importantă și prețioasă pentru că elevii prin intermediul acestui program învață să se respecte reciproc și să aibă respect față de diversitate, iar acest lucru conduce spre armonia oamenilor de pe acest pământ.

Educația de Pace vizează ca cetățenii și elevii să preia rolul de conducere în a răspândi cultura de pace prin recunoașterea corectă a valorii de pace și de cultivarea spiritului acestuia. De asemenea, este un mod practic de a întelege răspândirea culturii de pace care este menționată în Articolul 10 din Declaration of Peace and Cessation of War (Declarația Păcii și Încetarea Războiului, DPCW) alcătuită din 10 articole și 38 de clauze, care va fi legalizată prin introducerea sa la Națiunile Unite pentru încetarea războaielor. Acest proiect susține legea internațională de pace prin puterea cetățenilor din întreaga lume pentru a dezvolta pacea într-o cultură universală.

Între timp, HWPL a semnat MOA cu Ministerul de Educație și cu departamente de educație din opt țări din întreaga lume și și-a extins scopul și regiunea de cooperare pentru obținerea păcii prin înființarea școlilor de pace și prin semnarea mai multor MOU cu Comoro, Comisia Nationala a Gambiei, și cu 214 școli din 23 de țări, incluzând Statele Unite ale Americii, India și Filipine.

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686