,,Scrie! Vino! Prezintă! Publică!”

,,Scrie! Vino! Prezintă! Publică!”

Joi, 27 septembrie 2018, Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba lansează din nou îndemnul ,,Scrie! Vino! Prezintă! Publică!” pentru toți cei care vor să se afirme în lumea scrisului și în lumea altor acte de creație artistică. Începând cu orele 17:00, la sala de lectură a bibliotecii, va avea loc o nouă întâlnire în care pe lângă prezentarea propriilor creații, cei prezenți vor avea prilejul să-și etaleze talentele artistice și creative în cadrul a trei teme:

  1. Alba Iulia, smart city sau oraș cu parfum livresc?
  2. Despre singurătate și neîncredere;
  3. Început de nou an școlar.

La cele trei ateliere coordonate de bibliograf Ana - Maria Pienar de la Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba pot participa toți membrii comunității indiferent de vârstă, singura condiție fiind să-și dorească să petreacă o după-amiază de toamnă într-un mod plăcut, în compania cărților și a creațiilor de bună calitate.

Cercul de scriere creativă VERBUM a luat ființă din dorința inițiatorului Silvan Stâncel, de a strânge la un loc persoane dornice să își expună talentul în arta scrisului în fața unui public avizat, a unui public cu vârste diferite dar cu aceleași preocupări. Întâlnirile cercului au devenit în timp adevărate evenimente literare  destinate nu numai celor ce simt că au abilități de scriere creativă și doresc să aibă un barometru real al propriei valori ci și a altor creatori, a prietenilor lor, a iubitorilor de lectură și a tuturor celor ce iubesc cultura și arta în întregul ei. În cadrul cercului sunt prezentate încercările literare și artistice ale fiecăruia, sunt dezbătute într-un cadru prietenesc creațiile prezentate, sunt găsite și aplaudate sau corectate punctele tari și punctele slabe și sunt sprijinite în vederea prezentării lor publice acele creații care reușesc să stârnească interesul și să aducă un plus  de valoare.

Proiectul face parte din Programul - 4 ANIMAȚIE CULTURALĂ/4.8 Verbum/ Proiect de management 2017-2020. Acesta are ca scop definirea bibliotecii drept centru multicultural în vederea satisfacerii cerințelor exprimate de membrii comunității.

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top