„Noaptea Muzeelor” la Casa Forum

„Noaptea Muzeelor” la Casa Forum

Casa Forum se alătură evenimentului „Noaptea Muzeelor” printr-o serie de trei expoziții care au loc la sediul din Alba Iulia, str. Regina Maria, la nr. 18, sâmbătă, 19 mai 2018, începând cu ora 19.00.

Capul de afiș este reprezentat de expoziția „70/80/90”, care cuprinde fotografii ale orașului din anii '70 - '90. Vor putea fi văzute imagini cu Alba Iulia în perioada de construcție, cu celebrul tren „mocănița”, care a circulat prin oraș până în anul 1982, cu principalele obiective edilitare, precum și cu Cetatea Alba Carolina. Vor fi expuse și câteva instantanee ale lui Francisc Csonka, fotograf originar din Lugoj, care a surprins imagini ale orașului în anul 1991. Va fi o călătorie în timp, într-un oraș mic și liniștit, care a început să se dezvolte abia după ce a devenit reședință de județ, în anul 1968.

Vizitatorii vor mai putea admira „Harta (din oficiu) a orașului Alba Iulia” - văzută de Oana Barbonie și Solomon Stefan, precum și expoziția „Artist și cetățean” - o colecție de vederi cu lucrări de Dan Perjovschi.

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top