Logo
Print this page

România, posibil producător de armament pentru întreaga zonă

gov.ro gov.ro

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, că a discutat cu ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, despre posibilitatea ca România să devină producător de armament pentru întreaga zonă, ea precizând că Justiţia nu a fost una dintre temele abordate în timpul întâlnirii de la Palatul Victoria, scrie Ziarul Financiar.

”A fost o întâlnire foarte bună, o întâlnire punctuală. Am ridicat diferite probleme care vizează România. Am vorbit despre OCDE, despre România să fie membru OCDE şi susţinerea Statelor Unite. Am vorbit despre viză pentru români, am vorbit despre investitorii americani în România (...) Am vorbit despre menţinerea procentului de 2% (din PIB, n.r.) pentru Apărare, dar în acealaşi timp am pus şi problema ca România să devină producător de armament pentru întreaga zonă. Deci în toată discuţia am încercat să am o abordare care să susţină România şi o colaborare foarte bună pe Parteneriatul Strategic cu Statele Unite”, a declarat Viorica Dăncilă.

Întrebată dacă a discutat cu ambasadorul SUA şi despre Justiţie, ea a răspuns: ”Nu, nu am vorbit despre acest lucru”.

De asemenea, cu prilejul trecerii în revistă a aspectelor determinante ale cooperării bilaterale româno-americane, premierul român a abordat discuția cu privire la perspectivele posibilității de a elimina, în cursul acestui an, obligativitatea vizelor de scurtă ședere pentru cetățenii români care călătoresc în SUA, prin includerea României în Programul Visa Waiver.

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a mers, luni dimineaţă, la Palatul Victoria, unde a avut o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă.

 

 

 

Last modified onMonday, 12 February 2018 15:11

Latest from Redactia Stiri Albaiulianul

© Albaiulianul. All rights reserved.