Caravana literară din nou în școlile din Alba

Caravana literară din nou în școlile din Alba

,,Carava literară a scriitorilor în școală” este un proiect inițiat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România-Filiala Alba-Hunedoara și cu Inspectoratul Școlar Județean Alba. Proiectul are ca scop familiarizarea elevilor cu serviciile de bibliotecă, cultivarea gustului pentru lectură și transformarea bibliotecii într-un centru multicultural care să satisfacă cerințele exprimate de mebrii comunități pe care o deservește.

,,Carava literară a scriitorilor în școală” va poposi în perioada 5-6 decembrie 2017 în localitățile Alba Iulia, Aiud și Sebeș. Marți, 5 decembrie 2017, începând cu orele 18,00 la Sala de lectură a Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba  va avea loc o întâlnire a scritorului Ovidiu Scridon cu cititorii din Alba Iulia. Programul va cuprinde lansarea cărții ,,Tu ce ai făcut astăzi?” și un minirecital de muzică folk susținute de Ovidiu Scridon. A doua zi, miercuri 6 decembrie 2017, începând cu orele 11,45 caravana literară va poposi la Liceul Tehnologic din Sebeș iar de la ora 14,00 la Școala Gimnazială ,,Axente Sever” din Aiud. Alături de Ovidiu Scridon și cartea lui vor mai fi prezenți la evenimente scriitorii Cornel Nistea, Lucian Dragoș Bogdan, Petre Paul și Felicia Colda. Parteneri în eveniment sunt Centrul Cultural ,,Lucian Blaga” Sebeș, Asociația GISAS Sebeș, Liceul Tehnologic Sebeș, Biblioteca Municipală ,,Liviu Rebreanu” Aiud, Școala Gimnazială ,,Axente Sever” Aiud.

Proiectul face parte de Programul minimal al Biblioteci Județene ,,Lucian Blaga” Alba pe anul 2017, 4ANIMAȚIE CULTURALĂ/4.10 Caravana literară scriitori în școală.

Proiectul ,,Caravana literară a scritorilor în școală” a poposit în acest an în zece școli din județul Alba, în localitățile Alba Iulia, Sebeș, Aiud, Livezile, Fărău, Șona și Stremț. Proiectul s-a bucurat de o largă audiență în mijlocul elevilor de la  Colegiul  Național ,,Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia, Școala Gimnazială ,,Ion Agârbiceanu”, Școala Gimnazială ,,Mihai Eminescu” din Alba Iulia și la școlile gimnaziale din comunele Livezile, Fărău, Șona și Stremț.

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top