Logo
Print this page

TEATRUL DE PAPUSI PRICHINDEL SELECTIONAT LA FESTIVAL IN TURCIA

TEATRUL DE PAPUSI PRICHINDEL SELECTIONAT LA FESTIVAL IN TURCIA

Teatrul de Păpuși PRICHINDEL Alba Iulia este invitat să participe la cea de-a X-a ediţie a festivalului internațional de teatru de la Izmir din Turcia, IZMIR INTERNATIONAL PUPET DAYS www.izmirkuklagunleri.com

Festivalul se desfășoară în perioada 3 martie - 9 aprilie 2016 și participă 58 de companii de teatru din 32 de țări. Sunt incluse în această ediție 64 de spectacole în 45 de locații însumând un total de 275 de reprezentații. Evenimentul găzduiește totodată un simpozion internațional, cinci expoziții, trei conferințe, un colocviu și opt ateliere din care cinci sunt destinate artiștilor profesioniști în arta spectacolului iar trei sunt destinate copiilor.

Teatrul de Păpuși PRICHINDEL Alba Iulia a fost selecționat cu spectacolul UNIVERSUL DIN LANTERNA MAGICĂ, regia Radu Dinulescu și va susține două reprezentații pe data de 11 si 12 martie a.c.

Suntem foarte încântați și onorați să fim selecționați si să participăm la acest important eveniment teatral internațional. Regăsim în programul festivalului companii teatrale de top din zona teatrului pentru copii iar faptul că suntem prezenți în ediția acestui an reprezintă o recunoastere a muncii noastre. Spectacol cu care vom participa este nonverbal și a mai fost prezent pe scenele din Franța și Ungaria.     

 Ioana BOGĂȚAN, manager teatru

Spectacol cu actori şi păpuşi precum şi cu tot felul de maşinării şi instalaţii pentru copii de la 6 ani în sus dar şi pentru părinţii lor.

Într-un spaţiu nou, ostil, plin de bolovani şi pietre, dintr-un ou aruncat de destin, se naşte o lume nouă, cu fiinţe stranii dar simpatice. Aceleaşi probleme, aceleaşi mituri, aceleaşi mici poveşti, ne amintesc de propria noastră istorie, de propriile noastre calităţi şi defecte... Lumea, lumile sunt ciclice şi mereu, dorinţa de a depăşi condiţia duce fatalmente la catastrofă. Un spectacol care încearcă să ne spună, fără cuvinte, dar cu multă muzică şi culoare, cât de importantă este iubirea, mila şi teama în marea experienţă a vieţii din orice fel de Univers.”   

                                                                                                             Radu DINULESCU, regizor

Echipa spectacolului este formată din: regia artistică - Radu DINULESCU; scenografie - Ioan PITIC; muzica - Levente SZÖCS; luminile - Ovidiu TĂMĂŞAN; distribuţia: Teodora POPA, Irina MELNIC, Radu HĂPRIAN DAN 

Comunicat de presă, 09 martie 2016 

 

© Albaiulianul. All rights reserved.