Ai citit o carte? Doneaz-o mai departe!

Ai citit o carte? Doneaz-o mai departe!

Cărţile sunt parte din viaţa noastră. Le-am purtat la un moment dat într-un mic ghiozdănel, le-am citit, le-am așezat pe un raft sau le-am uitat într-un sertar... ele sunt un element component al rutinei zilnice pentru mulţi dintre noi. Din păcate, într-o societate de şanse inegale, unii dintre noi nu au nici măcar oportunitatea de a atinge, sau de a răsfoi o carte, care pentru noi arată atât de banal uitată mereu pe acelaşi raft.

În perioada 24 - 28 noiembrie 2014, AnaMaria Jurju şi Dana Băcilă, studente ale Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, din cadrul UBB, Cluj-Napoca, derulează campania „Ai citit o carte? Doneaz-o mai departe!” care îţi oferă şansa de a schimba un destin printr-o simplă carte, punând astfel piatra de temelie a educaţiei copiilor care nu s-au bucurat de aceleaşi oportunităţi ca tine. Punctele de colectare ale cărţilor vor fi amplasate la: Şcoliile 1, 2, 3, 4 din Sebeş, Colegiul Naţional „Lucian Blaga”, Liceul cu Program Sportiv Sebeş, Grup Şcolar Industrial şi Şcoala Generală Petreşti, de la ora 8:00 la ora 15:00.

Vineri, 28 noiembrie 2014, la ora 18:00,  pentru prima dată în oraşul nostru, va avea loc: „CINEMA SEBEŞ”, la Casa de Cultură „Lucian Blaga”, iar intrarea se va face pe baza uneia sau mai multor cărţi.

Campania „Ai citit o carte? Doneaz-o mai departe!” îşi propune amenajarea bibliotecii Şcolii din Căpuşu Mare, judeţul Cluj, pentru a oferi o şansă la un viitor mai bun. Întreaga campanie se va derula în şcoliile şi liceele din Sebeş, precum şi în cadrul evenimentului „Cinema Sebeş”, unde vor rula filmele: „If I stay” şi „Let’s be cops”, cu o pauză de 15 minute între acestea. În acest sens, evenimentul îşi propune să aducă pentru prima dată în Sebeş, entuziasmul unei seri de cinema, contribuind totodată, alături de locuitorii oraşului la realizarea unui lucru măreţ şi semnificativ în evoluţia copiilor din Căpuşu Mare, punând fiecare o carte pe rafturile bibliotecii şcolii lor.

„Campania este o şansă atât pentru locuitorii Municipiului Sebeş, de a realiza o faptă frumoasă în prag de sărbători, cât şi pentru copiii Şcolii din Căpuşu Mare, care nu se pot bucura de magia unei cărţi. De asemenea, campania aduce ceva inedit, precum CINEMA SEBEŞ, prin care ne propunem să scoatem toţi locuitorii Municipului Sebeş, la  o minunată seară de film şi să strângem împreună cu ei, sperăm noi, cât mai multe cărţi!” a declarat AnaMaria Jurju, realizator de proiect.

„Campania „Ai citit o carte? Doneaz-o mai departe!” a fost creată cu scopul de a evidenția importanța cărților în viața noastră, de a dezvolta simțul empatic al comunității noastre și, cel mai important, de a le oferii, copiilor la care vor ajunge aceste cărți, șansa de   a-și clădii un viitor stabil.” a declarat Dana Băcilă, realizator de proiect.

„Ai citit o carte? Doneaz-o mai departe!” este o campanie realizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Sebeş, Interact Sebeş, Ştiri şi Reportaje Alba, Sebeşanul, Radio Star şi Radio Orion propunându-şi strângerea unui număr semnificativ de cărţi, în vederea amenajării Bibliotecii Şcolii din Căpuşu Mare. Mai multe informaţii despre campanie şi despre derularea evenimentului, pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/doneazacartemaideparte

AnaMaria Jurju

Realizator proiect „Ai citit o carte? Doneaz-o mai departe!”

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

telefon: 0745322331

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top