Filatelie: Istoria regalitatii - Mihai I

filatelialmate.blogspot.ro filatelialmate.blogspot.ro

Un eveniment prilejuit de prezentarea publică a emisiunii filatelice speciale dedicate regelui Mihai, la împlinirea vârstei de 93 de ani, realizată de Romfilatelia, a avut loc, joi seară, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare ''Carol I''.

Panoul de lansare a noii emisiuni filatelice a fost dezvelit de principesa Margareta a României și de directorul general al Romfilatelia, Cristina Popescu.

Directorul Romfilatelia a rememorat istoria tezaurului filatelic național legată de istoria regalității românești prin emisiuni menite să facă cunoscută în țară și peste hotare Coroana Regală a României.

"La moment aniversar, Romfilatelia îi dedică regelui Mihai I al României o nouă emisiune de mărci poștale — "Istoria regalității — Mihai I", proiect care omagiază viața și activitatea monarhului în contextul marilor evenimente ale istoriei neamului, contribuind astfel la îmbogățirea tezaurului de valori și simboluri naționale", a spus Cristina Popescu.

Ea a menționat că această emisiune reprezintă "cadoul de suflet" făcut regelui la împlinirea a 93 de ani.

Pe timbrul emisiunii, cu valoarea nominală de 4,70 lei, este reprezentat Majestatea Sa Regele Mihai I în anul 2008, la biroul său din Palatul Elisabeta.

În aceeași notă, timbrul coliţei, având valoarea nominală de 14,50 lei, prezintă pe Majestăţile Lor Regele Mihai I şi Regina Ana ai României, în acelaşi birou din Palatul Elisabeta, iar fundalul manşetei coliţei ilustrează Castelul Peleş, alături de imaginile a trei mărci poştale dedicate Majestății Sale Regele în 1929-1930, 1940-1942 şi 1947;

Timbrul emisiunii este completat de plicul prima zi, care prezintă suplimentar o imagine de la nunta Majestăților Lor Regele Mihai I și Regina Ana ai României, secvență surprinsă în fața Palatului Regal din Atena, la 10 iunie 1948, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 28 timbre, minicoala de 8 timbre + 1 vinietă, colița dantelată și colița nedantelată.

 Emisiunea de mărci poştale Istoria regalității – Mihai I poate fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top