Muzeul National al Unirii din Alba Iulia - numar record de vizitatori

Muzeul National al Unirii din Alba Iulia - numar record de vizitatori
Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia a înregistrat în primele 8 luni ale acestui an un număr record de vizitatori. Astfel, nu mai puțin de 93.088 vizitatori au trecut pragul muzeului în perioada ianuarie-august 2014, o cifră impresionantă care depășește deja numărul total de vizitatori, respectiv 90.549, înregistrați de-a lungul întregului an 2013.
Până în acest moment cea mai aglomerată lună a fost august cu 30.158 vizitatori.
Muzeul Național al Unirii (MNU) Alba Iulia, unul din cele mai importante obiective culturale și turistice din județul Alba, a cunoscut în ultimii ani un trend ascendent al numărului de vizitatori, aceștia fiind atrași atât de valoarea exponatelor, cât și de activitățile de reenactment (reconstituire a unei scene) derulate de către MNU. Muzeul, prin semnificația sa istorică și prin colecțiile pe care le deține, este una dintre instituțiile de prim rang ale României. De exemplu, în patrimoniul muzeului se află zeci de bunuri cultural mobile, unele unicat, care sunt considerate, prin lege, de valoare excepțională pentru umanitate, fiind clasate de Ministerul Culturii ca tezaur.
Majoritatea vizitatorilor sunt din România, dar se înregistrează și o creștere a numărului de turiști străini care trec pragul muzeului.
Această creștere spectaculoasă confirmă odată în plus faptul că Cetatea Alba Carolina tinde să devină o destinație turistică din ce în ce mai căutată. De asemenea, nu trebuie omise numeroasele manifestări culturale desfășurate în interiorul Cetății organizate de administrația locală. Și poate nu întâmplător în luna cu publicul cel mai numeros, august, în Cetate a avut loc Festivalul Dilema Veche.  De asemenea, una dintre atracții a fost spectacolul oferit în fiecare vineri de Legiunea XIII Gemina de la Apulum și Lupii Apoulonului, două trupe de reenactment care au luat naștere în urma unor proiecte inițiate de muzeul albaiulian.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686