Error
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING

Filme si dezbateri despre Holocaust, la Muzeul Taranului din Bucuresti

Filme si dezbateri despre Holocaust, la Muzeul Taranului din Bucuresti Sursa imagine: miculparis.ro

Proiectii de film, dezbateri, ateliere pentru profesori si elevi de liceu vor fi organizate la Muzeul National al Taranului Roman din Bucuresti, in perioada 14-19 octombrie, in cadrul evenimentului "Focus: Holocaust / Impotriva uitarii si a negarii", informeaza Agerpres.

Conform unui comunicat al organizatorului, Asociatia One World Romania, in deschidere, pe 14 octombrie, de la ora 19,00, va avea loc vernisajul expozitiei "Destine intrerupte. 70 de ani de la Pogromul de la Iasi". Expozitia, prezentata in premiera la Bucuresti, aduce la lumina filmul tulburator al evenimentelor din iunie 1941. 

In fiecare seara, la Studioul Horia Bernea vor avea loc proiectii de film, urmate de o serie de discutii cu invitatii evenimentului, pe diferite teme - "Extremism si xenofobie, ieri si azi", "Holocaustul romilor din Romania", "De la fascism la comunism". 

Filmele care vor putea fi vazute in cadrul evenimentului sunt "Odessa" regia Florin Iepan, "Turner Film Diaries" regia James T. Hong, "Purity Beats Everything" regia Jon Bang Carlsen, "Hidden Sorrows: The Persecution of Romanian Gypsies During WWII" regia Michelle Kelso si "Charging the Rhino" regia Simcha Jacobovici. 

De asemenea, va avea loc si o proiectie maraton a capodoperei lui Claude Lanzmann - "Shoah", considerat inca cel mai important film realizat vreodata despre Holocaust. Cele 550 de minute de proiectie, impartite in patru episoade, sunt programate pentru zilele de joi, vineri si sambata la Studioul Horia Bernea, incepand cu ora 19,00. 

Miercuri, 16 octombrie, va avea loc un atelier educational pentru profesori de liceu, sustinut de Florin Iepan, iar sambata, 19 octombrie, reprezentanta Anne Frank House din Amsterdam, Tali Padan, va sustine un workshop educational pentru elevi de liceu.

Sursa:corectnews.com

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686