Items filtered by date: Monday, 13 January 2020 - Like - stiri Alba Iulia

ZIUA CULTURII NAŢIONALE CEASUL DE TAINĂ AL POEZIEI : MIHAI EMINESCU ediția a XXXI -a

 

 

 

Programul manifestării:
MIERCURI, 15 IANUARIE 2020, ORA 14.00
LOCUL: SALA I.C.BRĂTIANU A PRIMĂRIEI MUNICIPIULUI AIUD
DEZBATERE LITERARĂ: POETUL EMINESCU ȘI ZIUA CULTURII NAȚIONALE
Prezintă:
- prof. DESPINA STANCIU - "Ediții ale operei eminesciene în fondul de carte al Bibliotecii Documentare Bethen".
- prof. dr. GABRIELA GÂLEA – "Mituri eminesciene".
- prof. ELENA OLIEVSCHI – "Mihai Eminescu".
- prof. ANDA SZEKELY – "Poetul Mihai Eminescu".
- dr. ALIN FLOREA - "Vocația universală a unei culturi. Urmaș și înaintaș într-o conștiință colectivă" - din Orizontul cunoașterii eminesciene la Zoe Dumitrescu-Bușulenga.
- sociolog IOAN HĂDĂRIG – "Repere culturale interbelice româneşti în contextul european: Mircea Vulcănescu – Generaţie".
EMINESCU, IUBIND ÎN TAINĂ...
Recital de muzică și poezie cu EMILIA MOGA, MARIUS MOGA și IOAN HĂDĂRIG
RECITAL DE PIAN : Cercul de Pian al Centrului Cultural Liviu Rebreanu Aiud
Solist: Matei Gâlea, clasa a III-a, Scoala Gimnazială Axente Sever Aiud
Coordonator: prof. CLAUDIU CORDEA
PREZENTARE DE CARTE:
- CASANDRA IOAN – DRUMUL RODIILOR, Editura Grinta
Cluj Napoca, 2019
- REVISTA ASTRA AIUDEANĂ, NR. 2 / 2019
IULIE –DECEMBRIE 2019
EXPOZIȚIA DE ARTĂ FOTOGRAFICĂ:
EMINESCU, PESTE VÂRFURI...
Autori: ANDREI BAKÓ și ZOLTAN BALOG
ORGANIZATORI :
CENTRUL CULTURAL LIVIU REBREANU AIUD, FUNDAŢIA INTER-ART AIUD, 
ASTRA - DESPĂRŢĂMÂNTUL OVIDIU HULEA AIUD, PRIMĂRIA/CONSILIUL LOCAL AIUD, 
BIBLIOTECA LIVIU REBREANU AIUD, 
COLEGIUL NAȚIONAL TITU MAIORESCU AIUD, LICEUL TEHNOLOGIC AIUD, 
SCOALA GIMNAZIALĂ OVIDIU HULEA AIUD, 
SCOALA GIMNAZIALĂ AXENTE SEVER AIUD.

 

 

 

 

Read more...

„Un Inamic Public”: Afirmația pan-religioasă alarmează mișcarea extremistă a Consiliului Creștin al Coreei

Pe data de 28 decembrie, în jur de 50 de lideri religioși remarcabili din Coreea de Sud au lansat o declarație prin care afirmă că pastorul prezbiterian Jun Kwang-hoon este un „inamic public” fiind acuzat atât de acte de profanare, cât și criminale, aceste griji vin în urma discursurilor sale pline de ură și în urma activităților anti-guvernamentale.

Evenimentul a fost organizat de către Federația Creștină Anticorupție și sponsorizată de către Asociația Pan-Religioasă. În declarație, liderii religioși „îl denunță pe pastorul Jeon pentru păcatele comise, precum conflict și divizare socială” din cauza afirmațiilor sale, cum ar fi „Doamne, dacă te amesteci, te voi omorî.”, „Islamul și homosexualitatea sunt boli”, și „Femeile spun cuvintele Satanei.”

„Spune-i unei tinere femei credincioase să își dea jos chiloții și spune-i „Vreau să mă culc cu tine.” Dacă acceptă, atunci este o persoană credincioasă. Dacă refuză este un rahat”, a spus reverend Jun într-un program de educație pentru pastori pentru a le explica o modalitate de a distinge un credincios „adevărat” în biserică.

Criticile din partea lumii religioase împotriva reverendului Jun s-au declanșat când acesta a spus: „Cei care cred în Budism ar trebui să meargă la închisoare sau pe o insulă pustie.” În discursul său de inaugurare ca Președinte al Consiliului Creștin al Coreei din februarie, a afirmat că obiectivele sale principale sunt de a „bloca homosexualitatea, Islamul și legea anti-discriminare.”

În octombrie 2019, numindu-l pe Președintele Coreei de Sud, Moon Jae-In, „o javră”, Pastorul Jun a condus un protest anti-guvernamental și a insistat că Președintele Moon este un spion și împreună cu 500.000 de oameni din Coreea de Nord „conduc țara în ruină” prin îndepărtarea de Statele Unite. La sfârșitul evenimentului, a menționat, „Aleluia. Cel mai plăcut moment a venit. Este vremea de strângere a darurilor”.

Massimo Introvigne, sociolog italian și directorul Centrului pentru Studii asupra Noilor Religii (CESNUR), cea mai mare organizație internațională care cercetează noile mișcări religioase, a subliniat „activitățile Consiliului Creștin al Coreei și ale pastorului Jun Kwang-hoon provoacă îngrijorare la nivel internațional. Pe lângă activitățile politice radicale, Consiliul Creștin al Coreei și pastorul Jun răspândesc intoleranță religioasă în Coreea și în străinătate prin discursul plin de ură și de discriminare asupra grupurilor pe care ei le etichetează drept „eretice.”

„Îngrijorările în creștere legate de Consiliul Creștin al Coreei și de pastorul Jun apar de la faptul că Constituția Coreei de Sud impune separarea religiei și a statului. De-a lungul activităților politice, presa occidentală punctează faptul că în urma afirmațiilor anti-sociale, anti-religioase, anti-nationale a pastorului Jun, acesta poate fi numit un „inamic public”, a afirmat Ven. Hyewon, reprezentantul Summitului Lumii Budiste din Coreea de Sud.

 

 

 

Read more...

Cristina Țopescu a murit! Ultimul ei mesaj pe Facebook

Cristina Țopescu a murit! Ea a fost găsită moartă în casă, fără urme de violență pe corp, conform primelor informații, relatează Știripesurse.ro.

Cristina Țopescu a postat ultimul ei mesaj pe pagina de Facebook în 26 decembrie, la o zi după Crăciun și îl menționează pe Papa Francisc.

"Înca un motiv sa-l iubesc pe omul ăsta simplu, firesc, calin, vesel, minunat”, a scris Țopescu pe Facebook.

Reamintim că vedeta TV Cristina Țopescu a murit, fiind găsită în casă, după ce o vecină a sunat la poliție pentru că nu o mai văzuse de trei săptămâni.

Informația a fost confirmată de poliție și de către șeful Ambulanței din București, scrie Digi24.ro.

Potrivit poliției, în cursul serii de duminică, în jurul orelor 22:00, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat de către o femeie cu privire la faptul că vecina ei nu a mai fost văzută de aproximativ trei săptămâni. În urma sesizări, polițiștii orașului Otopeni au intrat în imobilul respectiv unde au găsit o persoană decedată care nu prezintă urme vizibile de violență. Urmează să se efectueze în cauză expertiza medico-legală.

De la finalul anului trecut, Cristina Țopescu devenise consilier al ministrului Sănătății. Și cei de la minister au încercat să o contacteze pe Cristina Țopescu, fără succes. Au crezut însă că este plecată în străinătate și de aceea nu răspunde la telefon.

Cristina Țopescu avea 59 de ani. Era fiica celebrului comentator sportiv Cristian Țopescu.

 

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686