Items filtered by date: Wednesday, 03 April 2019 - Like - stiri Alba Iulia

Da pentru voluntariat! - un proiect inițiat de Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba pentru a promova voluntariatul, cartea și cititul

În data de 4 aprilie 2019, voluntarii Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba, coordonați de bibliotecara Luiza Pop, vor fi implicați pe parcursul întregii zile în diverse activități menite să promoveze voluntariatul, cartea și cititul. Activitățile derulate prin proiectul 7.4 Voluntarii bibliotecii sunt reunite sub titlul generic ,,DA pentru voluntariat!” și vor avea loc după următorul program:

Prima activitate intitulată ,,Vreau să-mi citești!” va avea loc la Grădinița cu Program Prelungit Step by Step, nr.12 din Alba Iulia, între orele 11:00 și 12:00. În cadrul activității, copiii vor fi antrenați în jocuri interactive și în discuții libere pe marginea unor texte citite la fața locului de către voluntarii implicați în proiect.

Ziua va continua cu o nouă activitate ce se va desfășura între orele 12:30 și 13:30 la Asociația Stop Autism Alba. În cadrul activității denumite ,,Cartea care ajută!”, voluntarii vor desfășura împreună cu copiii cu tulburări din spectrul autist activități de modelaj și pictură și va fi lecturată povestea ,,Ridichea uriașă”, poveste prin care copiii vor fi antrenați în jocuri interactive desfășurate cu sprijinul voluntarilor și al terapeuților. Cu acest prilej se va marca și Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului ce se celebrează în fiecare an în data de 2 aprilie.

Proiectul ,,DA pentru voluntariat!” se va încheia cu activitatea ,,Prima mea carte!”, la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia unde voluntarii ajutați de personalul de specialitate vor oferi cărți mamelor aflate la secția de nou-născuți. Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba va dărui proaspetelor mame câte un exemplar din volumul Ion Agârbiceanu – Opere iar bebelușilor câte un exemplar din lucrarea  Antologie de texte literare pentru copii.Lucrarea a fost realizată în anul 2017 prin contribuția a 14 scriitori din județul Alba, care au oferit bibliotecii textele ce se regăsesc în carte.

Proiectul ,,Da pentru voluntariat” se vrea a fi atât un mijloc de promovare a cărții și cititului cât și un proiect de antrenare a voluntarilor în acțiuni menite să contribuie la o mai mare vizibilitate a instituției mai ales în cadrul unor categorii speciale de public cum ar fi: mamele și nou – născuții, preșcolarii și cu copiii cu diferite deficiențe, categorii a căror prezență este mai dificilă în cadrul organizat al bibliotecii.

Evenimentele sunt organizate de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Grădinița cu Program Prelungit Step by Step nr.12 din Alba Iulia, Asociația Stop Autism Alba și Spitalul Județean de Urgență Alba iulia.

 

 

 

Read more...

Semnarea contractelor de subventie pentru infiintarea a 16 noi afaceri

 

 

 

Asociația Pakiv România, în calitate de beneficiar al proiectului ”Antreprenoriat Start Up de Succes – Un Plus pentru Regiunea Centru”, cod SMIS 106538 și administrator al schemei de antreprenoriat în cadrul aceluiași proiect a semnat, azi, 03.04.2019, contractele de subvenție pentru finanțarea a 16 noi afaceri înființate în anul 2019 în Regiunea Centru. Valoarea totală a subvențiilor ce vor fi acordate de către Asociați Pakiv România, prin proiect, la nivel regional, este de 2.272.000 lei și este 100% nerambursabilă. Proiectul ”Antreprenoriat Start Up de Succes – Un Plus pentru Regiunea Centru”, cod SMIS 106538 este cofinanțat din Fondul Social European prin  Programului Operațional Capital Uman, Obiectivului specific 3.7 - Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană.

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686