Items filtered by date: Monday, 02 December 2019 - Like - stiri Alba Iulia

Exponatul lunii decembrie: Medalia Aniversară Centenarul Marii Uniri

Marți, 3 decembrie 2019, ora 11.00 la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia va fi vernisat exponatul lunii decembrie, Medalia Aniversară Centenarul Marii Uniri.

Cu această ocazie va fi expusă înalta distincție pe care a primit-o muzeul albaiulian în luna noiembrie, din partea președintelui României, Klaus-Werner Iohannis.

Medalia a fost acordată în semn de apreciere pentru efortul depus în vederea păstrării memoriei evenimentelor și participanților la înfăptuirea unității naționale și a statului român modern, contribuind la apărarea și perpetuarea valorilor în numele cărora s-a înfăptuit Marea Unire.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

 

 

 

Read more...

Convertirile Forțate Încalcă Drepturile Oamenilor și Devin o Problemă Internațională

Pe data de 29 noiembrie, Center for Studies on New Religions (CESNUR) din Italia și Human Rights Without Frontiers (HRWF) din Belgia au organizat un seminar despre drepturile omului cu titlul “Intoleranță și Discriminare asupra Noilor Mișcări Religioase: O Problemă Internațională.”

Acest seminar a avut loc în Seul, Coreea de Sud, și a fost dezvoltat pentru a proteja drepturile religioase ale minorităților care sunt țintite de către grupurile majoritare în contextul situaților drepturilor anti-umane cum ar fi convertirea forțată care a avut loc in Coreea.

Convertirea forțată, asemenea cunoscută drept “Deprogramare”, este o problema socială care cauzează încălcarea drepturilor umane prin răpire și prin reținerea membrilor grupurilor religioase care sunt etichetate drept “erezie” de către oponenții lor pentru a-i obliga să își abandoneze credința.

Mai mult de 80 de participanți, incluzând experți legali, jurnaliști și reprezentanți ai societății civile au facut o analiză asupra situației curente a convertirii forțate și au discutat despre soluțiile pentru a proteja libertatea credinței și a drepturilor oamenilor care au devenit o normă pentru comunitatea internațională.

Massimo Introvigne, Directorul General al CESNUR, care este de asemenea și sociolog, a accentuat faptul că convertirea forțată este transmisă în masă consideră că : ”Deprogramatorii coreeni sunt pastori specializați din bisericile principale, multe dintre ele prezbitariene.“

“Protestele care au comemorat victimele convertirii forțate au fost menționate în U.S. State Department Report on Religious Freedom 2019, incluzând încălcările drepturilor la libertate din anul 2018. Cu toate acestea, au fost cazuri noi de deprogramare chiar și după mortea lor”, a criticat el.

În ceea ce privește strategia multidimensională de soluționare a unui astfel de fenoment, Willy Fautré, fondatorul și directorul HRWF, a sugerat mai multe soluții: sublinierea responsabilității conducerii Bisericii Presbiteriene care tolerează, susține și poate încurajează o astfel de practică, dezvoltarea unei promovării la ONU și la organele care apără libertatea religiei sau a credinței; urmărirea penală a celor care încurajează comiterea faptelor de răpire și sechestrare.

Într-o scrisoare deschisă, semnată de 15 ONG-uri internaționale, incluzând CAP-LC și HRWF către președintele coreean Moon Jae In pe data de 24, s-a spus: “Coreea de Sud poate fi cea mai recentă țară democratică din lume unde deprogramarea este încă tolerată” și au cerut președintelui “să investigheze în profunzime acuzațiile de deprogramare forțată, să pună capăt acestei practici insuportabile și să îi facă pe cei responsabili să răspundă pe deplin”.

Între timp, Coreea de Sud a fost aleasă pe data de 17 octombrie pentru a îndeplini cel de-al cincilea mandat în Consiliul Drepturilor Omului al Organizației Națiunilor Unite. Misiunea Coreei de Sud la ONU a menționant că intenționează “să participe la eforturile internaționale de a răspunde la crizele drepturilor omului din întreaga lume”. Participanții au cerut guvernului coreean să răspundă la problema convertirii forțate care încă amenință drepturile cetățenilor lor.

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686