Items filtered by date: Friday, 06 October 2017 - Like - stiri Alba Iulia

DE ZIUA EDUCAȚIEI LA LICEUL CU PROGRAM SPORTIV ALBA IULIA DEMAREAZĂ UN NOU PROIECT

Este vorba despre proiectul cu titlul:  „ȘANSA TA, ACCES LA SUCCES”,PROIECT PRIVIND ÎNVĂȚĂMÂNTUL SECUNDAR (ROSE),  GRANTURI PENTRU LICEE finanțat cu suma de 70000 euro/ 315035 lei, proiect care se va derula pe parcursul a patru ani.

Obiectivul general al proiectului este: creşterea motivaţiei elevilor faţa de actul educaţional, prin utilizarea strategiilor de învăţare moderne, pentru creşterea ratei promovabilităţii elevilor la  examenul de bacalaureat și  facilitarea tranziţiei elevilor de la învăţământul liceal la învăţământul terţiar.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt: creșterea stimei de sine a unui procent de 5% elevi, pe parcursul fiecărui an din proiect (cu accent pe cei din grupurile dezavantajate), prin oferirea unui pachet educațional de dezvoltare personală și coaching pe tot parcursul proiectului; scăderea absenteismului școlar cu 2,5% pentru fiecare an din proiect, respectiv 10% pe parcursul derulării proiectului, prin implicarea activă a elevilor în activități extracurriculare; creșterea cu minim 2,5% pentru fiecare an din proiect, respectiv cu  10% a procentului de promovabilitate la examenul de bacalaureat, prin activități remediale diferențiate, desfășurate în contexte formale și non-formale, pe parcursul întregului proiect; îmbunătățirea constantă a serviciilor educaționale oferite de către liceu, prin dotarea claselor de nivel liceal cu mijloace audio-video necesare pentru dezvoltarea unor mijloace noi de învățare, precum aplicații multimedia și forme de instruire moderne, pentru realizarea de abordări curriculare adaptate nevoilor de formare și orientare școlară.

Beneficiarii direcți, în fiecare an de derulare a proiectului, vor fi circa 200 de elevi ai claselor IX-XII: elevii din anul terminal (circa 50) vor fi beneficiari direcți, prioritari ai proiectului, multe din activitățile remediale avandu-i grup țintă, scopul fiind atingerea obiectivelor care vizează creșterea procentului de elevi care finalizează studiile liceale și creșterea procentului de promovabilitate la examenul de bacalaureat. Ceilalţi elevi (din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a) vor fi implicați în activități de informare și consiliere, coaching, mentorat, job-club, job-shadowing. Beneficiarii direcți vor putea lua contact cu medii educaționale și profesionale în care își vor putea desfășura activitatea în viitor, după terminarea liceului. Membrii echipei de proiect,  își vor dezvolta abilitățile și își vor îmbunătăți cunoștințele în domeniul scrierii și implementării proiectelor educaționale. Beneficiarii indirecți vor fi: profesorii și elevii din liceu care nu vor fi implicați direct în proiect; rudele și prietenii elevilor din liceu;  comunitatea locală în ansamblu;  alte instituții de învățământ, autorități locale, care vor folosi materialele rezultate în urma proiectului.

Rezultatele anticipate ale proiectului vizează creșterea cu 10% a ratei de promovabilitate la bacalaureat, la finalul proiectului și promovarea în rândul a minim 200 de elevi anual, timp de 4 ani a unui stil de educație în conformitate cu nevoile acestora, având în vedere elevii din categoriile sociale defavorizate, contribuind la reducerea abandonului școlar precum și implicarea părinților în educația și succesul școlar ale elevilor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Read more...

Efectul vinului pentru organism. Explicația specialiștilor

Dacă marele Hipocrate a recomandat vinul pentru tratarea plăgilor deschise, a pneumoniei și chiar a mușcăturilor de șarpe, savantul Louis Pasteur l-a considerat cea mai sănătoasă și igienică băutură, scrie DCNews.

Vinul roșu este un excelent fortifiant atât în cazul bătrânilor cât și al convalescenților, femeilor lăuze sau al anemicilor, crește pofta de mâncare la copii și îmbunătățește circulația sângelui.

În ceea ce privește vinurile albe, scrie secrete.com, specialiștii au arătat că acestea au rolul de a evacua toxinele din ficat, favorizează digestia și înlătură balonările.

Un consum moderat de vin previne bolile inimii, scade riscul atacurilor de cord și a congestiei cerebrale, fiind totodată de mare ajutor la prevenirea congestiilor degenerative.

Totuși, pentru a profita de aceste uriașe beneficii, vinul trebuie să fie 100% natural și să fie consumat cu moderație!

www.corectnews

 

 

 

Read more...

Simona Halep în semifinale la Open-ul Chinei

  • Published in Sport

Simona Halep a câștigat categoric în fața unei alte rusoaice, la China Open. După ce a umilit-o pe Șarapova, românca a învins-o și pe Daria Kasatkina, scor 6-2, 6-1, scrie Știripesurse.ro.

Simona Halep ar putea să o întâlnească pe Sorana Cîrstea în semifinalele turneului, dacă aceasta va trece de Jelena Ostapenko.

Halep, locul 2 WTA, şi Kasatkina, locul 34 WTA, s-au duelat de trei ori, iar românca a câştigat două meciuri. Ultima întâlnire a avut loc în urmă cu o săptămână, la Wuhan, când rusoaica a câştigat în două seturi, 6-2, 6-1.

corectnews.com

 

 

 

Read more...

Adunarea Parlamentară a NATO aduce la București peste 50 de delegații naționale

Adunarea Parlamentară a NATO va reuni la București, de vineri până luni, peste 50 de delegații naționale, secretarul general al Organizației Tratatului Nord-Atlantic, Jens Stoltenberg, urmând să fie prezent la sesiunea plenară de luni, alături de președintele Klaus Iohannis și de președinții celor două Camere ale Parlamentului - Călin Popescu-Tăriceanu și Liviu Dragnea, scrie Agerpres.

Adunarea, aflată la a 63-a sesiune anuală, se va desfășura la Palatul Parlamentului. La eveniment participă peste 50 de delegații parlamentare naționale ale statelor membre și statelor cu statut de asociat, de partener regional și mediteranean asociat și de observator, precum și invitați din România și din străinătate.

Discuțiile se vor axa pe teme de actualitate privind securitatea internațională, comisiile de specialitate urmând să adopte mai multe rapoarte care au fost dezbătute cu ocazia sesiunii de primăvară care a avut loc, în acest an, la Tbilisi, în Georgia.

Cele cinci comisii de specialitate — Comisia politică, Comisia pentru apărare și securitate, Comisia pentru știință și tehnologie, Comisia pentru dimensiunea civilă a securității și Comisia pentru economie și securitate — vor dezbate o serie de rapoarte pe teme de securitate și apărare, subiectele specifice urmând să fie discutate împreună cu reprezentanți ai guvernelor din țările membre, din lumea academică, reprezentanți ai societății civile și ai NATO.

Printre subiectele abordate se numără sprijinirea operațiunilor NATO în Afganistan, cooperarea mai strânsă NATO — UE, stabilitatea și securitatea din zona Mării Negre, riscurile instabilității în Asia de Est, criza umanitară din Siria și Irak.

În deschiderea sesiunii plenare de luni, care va fi prezidată de președintele Adunării Parlamentare NATO, Paolo Alli, vor lua cuvântul președintele României, Klaus Iohannis, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Cu această ocazie, va fi prezentat și supus la vot proiectul de buget al Adunării pentru anul 2018, vor avea loc alegeri pentru unele funcții de conducere și vor fi dezbătute și votate rezoluțiile comisiilor de specialitate.

* Aproximativ 2.000 de persoane vor participa la Adunarea Parlamentară a NATO, iar cheltuielile cu acest eveniment sunt de peste 10 milioane de lei.

"Fondurile necesare organizării sesiunii anuale AP NATO, din România, au fost asigurate printr-o Hotărâre de Guvern, cheltuielile au fost împărțite între Senat și Camera Deputaților, conform unui protocol. S-au achiziționat pentru acest eveniment sistemul audio-video din sala plenară, sistemul de traducere din cadrul sălilor de conferință de presă, sistemul de iluminat din sala plenară, autoturismele pentru protocol și pentru delegații, logistica IT pentru sălile în care se vor desfășura cele mai importante lucrări ale AP NATO. Cheltuielile totale sunt de 10.898.000 de lei", a declarat secretarul general al Camerei Deputaților, Silvia Mihalcea, joi, la Palatul Parlamentului.

Adunarea Parlamentară a NATO reprezintă un important forum pentru dialogul parlamentar internațional. Sesiunile anuale ale Adunării Parlamentare NATO sunt cele mai importante evenimente din activitatea organizației și sunt găzduite, prin rotație, de statele membre și asociate. România a mai găzduit reuniuni ale Adunării Parlamentare NATO în anii 1997 și 2011.

www.corectnews

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686