Items filtered by date: Monday, 07 March 2016 - Like - stiri Alba Iulia

Declarație de pace in numele umanității- SEUL 2016

Comitetul de Drept Internațional pentru Pace al HWPL, format din douăzeci de experți în drept internațional  va prezenta în mod public Declarația cu privire la Încetarea războiului și Realizarea Păcii în Lume în data de 14 martie 2016, la Seul, capitala Coreei de Sud.

Peste 1000 de personalități internaționale, reprezentând diverse domenii: politic, juridic, economic, ONG-uri și mass media, se vor aduna la Ceremonia de proclamare a Declarației pentru a asista și a sprijini în acest mod  elaborarea unui cadru nou pentru o lege internațională care să conducă la pacea globală.

La evenimentul organizat de către Heavenly Culture Word Peace Restoration of Light (HWPL), împreună cu Grupul Internațional al Femeilor pentru Pace (IWPG) și Grupul Internațional de Tineret pentru Pace (IPYG) va participa și președintele Asociației PAKIV România, Gruia Ioan Bumbu.

HWPL este o organizație internațională non-profit cu peste 170 de sucursale, ce are scopul de a avansa inițiative de consolidare a păcii prin artă, cultură, religie și politici publice.

Summitul va include un număr mare de evenimente dedicate relațiilor internaționale și păcii, drepturilor omului, prosperității, artei și culturii. Agenda evenimentului va include o gamă largă de subiecte ce vor fi abordate pe parcursul câtorva zile, inclusiv în domeniul diplomației culturale.

Read more...

Inca doi albaiulieni calificati in Openul International al Romaniei la sah

  • Published in Sport

Hotelul Transilvania a fost duminică gazda primului eveniment șahist desfășurat în această lună la Alba Iulia. Miza calificării în Openul Internațional al României, dar și dorința de a juca șah în “Cealaltă Capitală”, a atras la start un număr de 86 de participanți cu vârsta cuprinsă între 5 ani și 82 de ani.

Startul în Openul Județului Alba la șah rapid a fost dat în mod simbolic de Mihnea Costachi, care a efectuat prima mutare a jucătorului cu piesele albe de la masa 1, transmițând participanților mesajul că îi așteaptă peste 10 zile la startul openului internațional, acolo unde tânărul maestru FIDE albaiulian era deja calificat.

Lupta pentru calificare a fost foarte aprigă, cu o rundă înainte de final nu mai puțin de 8 jucători fiind la egalitate pe locul 1 cu 5 puncte din 6 partide, confruntările dintre ei din runda a 7-a desfășurându-se astfel în situația de “totul sau nimic”. Victorioși în ultima rundă, Ambru Dan (Cluj-Napoca), Iustin Ciorgovean (Alba Iulia) și Ovidiu Lupu (Alba Iulia) s-au clasat pe primele trei locuri ale Openului Județului Alba la șah rapid și s-au calificat pentru Openul Internațional al României. Dacă pentru maestrul FIDE Ovidiu Lupu, legitimat la CSO Cugir, calificarea era așteptată, acesta fiind al doilea favorit al turneului, prezența pe podium a lui Iustin Ciorgovean (CSU Alba Iulia), a fost marea surpriză a turneului, deși progresul făcut de juniorul albaiulian în vârstă de 15 ani în ultimii 2 ani a fost remarcabil și îl dădea ca posibil aspirant la calificare. Ghinionistul turneului a fost maestrul aiudean Ionel Miron, care deși în ultima rundă l-a învins pe favoritul principal al openului, maestrul internațional Codruț Florescu (Comex București), s-a clasat doar pe locul 4, la egalitate de puncte cu primii 3 clasați, dar având coeficienți de departajare inferiori. Pe locul 5, la o jumătate de punct de lideri, s-a clasat Illes Sandor (Târgu Mureș).

Cel mai vârstnic participant la turneu, Emil Suflețel (Alba Iulia), care în acest an va împlini 82 de ani, a fost premiat alături de cei mai tineri participanți la turneu, Călina Furdui și Alexandru Simina, ambii copii albaiulieni având vârsta de 5 ani. De asemenea s-au mai acordat premii speciale primilor clasați la următoarele secțiuni: veterani peste 65 de ani Ștefan Bucur (Deva), veterani peste 50 de ani Helmer Janos (Cluj-Napoca), feminin Alexandra Paraschiv (Timișoara), juniori Tamas Sandor (Corund), copii sub 12 ani Ilie Arion (Cugir), copii sub 10 ani Radu Tampea (Alba Iulia), copii sub 8 ani George Pleșa (Alba Iulia), Ștefan Chirilut (Alba Iulia) și Norbert Wagner (Târgu Mureș). În plus, toți copiii sub 12 ani prezenți la turneu au fost recompensați de organizatori cu diplome și medalii pentru curajul de a se înfrunta cu șahiști mult mai experimentați și pentru dăruirea cu care au făcut-o, deși multi dintre ei s-au aflat la prima lor participare într-o competiție de seniori.

Coordonarea tehnică a turneului și arbitrajul au fost asigurate de Marius Ceteraș (Alba Iulia), Alin Toma (Cluj-Napoca) și Aurelian Vlad (Aiud), în timp ce Iulia Gus, director de marketing al Hotelului Transilvania, a fost responsabilă cu oferirea participanților la turneu a unor condiții de joc la cele mai înalte standarde.

Partenerii evenimentelor șahiste organizate în luna martie la Alba Iulia, care se vor relua în 16 martie odată cu startul în Openul Internațional al României și Openul Județului Alba la șah clasic, sunt Hotel Transilvania, Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, Florea Grup, Ziarul Unirea, Fundația Comunitară Alba, Școala gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, Liceul de Arte „Regina Maria” Alba Iulia, SC Oma Grup Instal SRL Alba Iulia, SC Iomir SRL Aiud, SC Energo Impex SRL Aiud, Vertical Graphic și Tao Media.

Read more...

Candidatul care il va scoate din vocabular pe "NU" de dragul locuitorilor municipiului

”Albaiulieni, în 5 iunie le vom da o lecție politicienilor.. Am fost, în toată campania de strângerea semnăturilor, sfătuit de tot felul de oameni despre cum să vă mint, despre cum aș putea să vă păcălesc ca să-mi dați votul!! Mi s-a spus că sinceritatea cu care am anunțat că nu am șanse reale este o gafă politică de proporții  și că nu se face..!! Eu am un singur lucru să vă spun.. DA, nu am nici o șansă în fața aparatului politic construit de MIRCEA HAVA ȘI ATANASIU în ALBA IULIA de 25 de ani!! Asta e realitatea ... Dar în 5 iunie nu va fi vorba de mine.. E vorba de noi toți!! Le vom da o lecție să vadă cât sunt de mici.. Prin votul dat mie, le arătăm că existăm și-i vom pune cu botul pe labe, acolo unde le e locul... E șansa noastră să învingem pentru totdeauna aroganța care ne-au servit-o de 25 de ani!! Eu  candidez  doar pentru a oferi această șansă celor care încă mai au speranță!! Vreau să fim împreună și să rămână în amintirea tuturor ziua de 5 iunie 2016 când albaiulienii au fost mai presus de politicieni !!! Așa să ne ajute DUMNEZEU!!....”, declară Mircea Trifu într-un interviu realizat de Călin BOGDAN pentru Albaiulianul.ro.

- Cine este Mircea Trifu, candidat pentru Primăria Alba Iulia?

- Fiul lui Mircea Trifu şi al Iustinei Trifu..., nepotul Fimiei şi-a lui Amos din Bucerdea Vinoasa.. şi-al lui Dionisie Trifu şi Iulianei Trifu din Şomcuta Mare.. Maramureş

- Vii în fața alegătorilor cu o ofertă politică sau administrativă?

- E bună întrebarea ta.. Cred că ALBA IULIA are nevoie de administrație pentru că de 25 de ani are parte doar de politică... În fond un primar ar trebui să aibă două calități... Viziune pe termen lung și să administreze banii orașului în mod onest... Crezi că am avut parte de asta la ALBA IULIA vreodată???

- Poți face administrație eficientă fără susținere politică? sau vei căuta o fundație politică fermă?

- Poți fi onest fără susținere politică?? Eu cred că depinde doar de tine...

- Și de interesul comun al locuitorilor municipiului. Cu un simbol de candidat selenar, apare doar în zilele senine, crezi că vei putea fi perceput ca un primar de anduranță?

- Simbolul pe care l-am ales e o invitație pentru albiulieni să vedem ALBA IULIA împreună dintr-o altă perspectivă .. Luna ne aduce aminte mereu că suntem doar chiriași o vreme pe Pământ, deci și în oraș, iar ceea ce facem în timpul vieții are ecou în eternitate.. În fond anduranța unui primar aduce cele mai multe necazuri comunității... Cred că două mandate ar fi termenul maxim ca să fie o administrație benefică și să aibă entuziasm...Altfel se ajunge ca și acum că parcă suntem la începutul anilor 80 când foarte puțini erau cei ce aveau speranța unei schimbări de sistem..

- Ce primesc, eu - alegătorul, în schimbul votului meu de la Mircea Trifu - primarul?

- Primești o viziune nouă despre viitorul, în primul rând economic al orașului, al tău și al copiilor tăi.. În momentul de față din punctul ăsta de vedere suntem ca un barcagiu care vâslește cu o singură vâslă și se învârte în cerc... Se forțează doar pe latura turistică. Trebuie să fie un echilibru.. Uită-te la țările sau orașele care s-au axat doar pe turism.. ce vezi?? Corupție și sărăcie lucie pentru majoritatea oamenilor. Nu putem avea toți câte un hotel.. și nici să ne ocupăm cu vânzare de acțibilde sau tiribombe cu Cetatea.. Alba Iulia are nevoie urgentă să coopereze cu SEBEȘUL.. din punct de vedere economic. La intrare în primărie este o tablă care arată înfrățirile cu orașe de pe tot globul dar noi nu suntem înfrățiți cu fratele nostru SEBEȘUL... Nu am văzut nici o acțiune din partea administrației  HAVA în sensul ăsta... Mircea HAVA încearcă să rezolve acum asta prin cucerire politică pentru că ăsta e singurul lucru pe care îl face bine... ALBA IULIA - SEBEȘ... poate fi rezolvarea sărăciei cu care se confruntă cetățeanul albaiulian... Să vă povestesc ce m-a pus pe gânduri... Cel mai valoros profesor pe care l-am întâlnit în viața mea, D-l profesor MIC NICOLAE, ne-a dat de curând, după o  lansare de carte, evidența situației precare a cetățeanului albaiulian... Ne-a invitat să numărăm magazinele second-hand din oraș.. E simplu.. Primarul unui oraș trebuie să aibă prioritate NR. 1 nivelul de trai al locuitorilor.. nu al hotelierilor sau a unei mâini de oameni care prin pârghiile specifice au beneficiat de 15 ani încoace de bugetul local sau chiar județean...

- Ai soluții de unul singur? Sau preconizezi o luptă între actuala administrație și un bloc al tuturor celorlalți candidați care să îl susțină pe cel mai bine clasat?

- Cred că valoarea unui lider stă în capacitatea lui de aduna oameni cu opinii diferite pentru realizarea unui scop comun...Toate combinațiile astea bazate pe așa zise blocuri politice sau grupări trebuie să dispară. Alba Iulia este astăzi prada acestor tipuri de sforării de ani buni.

- Mircea Trifu va fi un om nou care îl va scoate din vocabular pe "nu" de dragul locuitorilor municipiului?

- Mircea Trifu a fost, este și va fi un democrat ... Cum spunea ION RAȚIU: ''Voi lupta toată viața să ai dreptul să nu fi de acord cu mine". Aș vrea să trăiesc ziua când instituția PRIMĂRIEI ALBA IULIA să fie înainte de autoritate o instituție dominată de spiritul că e un angajat al albaiulienilor... Ai astăzi sentimentul ăsta?? L-ai avut în ultimii 10 ani??

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed