Items filtered by date: Tuesday, 26 May 2015 - Like - stiri Alba Iulia

Curtea de Apel Alba Iulia judeca actiunea in contencios administrativ intentata de Iohannis impotriva ANI

Curtea de Apel Alba Iulia va judeca, pe 27 mai, cerererea lui Klaus Iohannis de anulare a raportului Agenției Naționale de Integritate (ANI), care l-a acuzat de conflict de interese, în perioada în care a fost primar al Sibiului, legat de un contract cu tipografia Forumului Democrat al Germanilor (SC Tipografia Honterus SRL), relatează Evenimentul Zilei.

În martie 2014, instanța a suspendat procesul deoarece pe rolul Parchetului General se află un dosar în care ANI reclama posibile fapte penale săvârșite de Klaus Iohannis.

Pe 19 martie 2014, procesul civil a fost suspendat deoarece Parchetul începuse urmărirea penală în urma sesizărilor ANI. Urmărirea penală a început „in rem” adică față de faptă în sine, nu față de anumite persoane.

Pe 26 septembrie 2014, Parchetul General a închis dosarul în care ANI îl acuza pe Klaus Iohannis de conflict de interese, procurorii stabilind că acesta nu a încălcat legea atunci când a semnat în calitate de primar al Sibiului un contract cu SC Tipografia Honterus SRL. Pe 29 aprilie 2015, Klaus Iohannis a cerut Curții de Apel Alba Iulia să repună cauza pe rol în vederea continuării procesului, lucru care s-a și întâmplat.

 

Read more...

Stafeta Ciclista SM 2015

Ștafeta Ciclistă SM este un eveniment recreativ itinerant, de conștientizare comunitară, organizat în șapte orase din țară si Republica Moldova, cu participarea voluntarilor, copii, tineri și familia acestora, cu prilejul zilei mondiale SM, 27 mai, într-un demers comunitar de susținere a cauzei persoanelor afectate de scleroza multiplă pentru susținerea rețelei naționale de grupuri de suport. 
La Alba Iulia Asociatia Sm Speromax Alba vă așteaptă la eveniment în piațeta Custoza în data de 28 mai de la ora 15.00.
 
Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686