Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/templates/gk_news/lib/framework/helper.layout.php on line 177

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/includes/application.php on line 539

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/templates/gk_news/lib/framework/helper.layout.php on line 177

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/includes/application.php on line 539

Items filtered by date: Tuesday, 07 April 2015 - Like - stiri Alba Iulia

Programe de formare profesionala in domeniul mestesugurilor pentru 875 de someri din mediul rural

 

Alba Iulia, 07 Aprilie 2015

Asociaţia Pakiv Romania în parteneriat cu SC Technical Training SRL București și Techniki Ekpedeftiki SA Grecia a încheiat la sfârșitul lunii martie a doua caravană de informare și promovare privind oportunitățile de calificare/recalificare oferite prin proiectul ”Dezvoltare rurală durabilă prin revitalizarea meșteșugurilor”. Această campanies-a adresat șomerilor, persoanelor ocupate în agricultura de subzistență și persoanelor inactive cu domiciliul în comunele Vidra, Vadul Moților, Ighiu și Pianu din județul Alba, în comunele Ticvaniu Mare, Socol și Baziaș din județul Caraș-Severin, Satchinez și Saravale din județul Timiș, Pișcolt din județul Satu Mare și în localitățile Diosig, Galoșpetreu și Suplacu de Barcău din județul Bihor.

La activitățile desfășurate în cadrul campaniei au participat peste 350 de persoane, iar ca urmare a acțiunilor de informare și promovare desfășurate pe parcursul mai multor etape, un număr de 320 de persoane au dorit să facă parte din grupul țintă al proiectului. Participanții înscriși în proiect au fost informați și consiliați în vederea creșterii șanselor de acces pe piața muncii, 167 au finalizat cursurile de formare profesională lansate la începutul lunii decembrie, iar 84 dintre aceștia participă la cursurile lansate la începutul lunii martie. Campaniile de informare și promovare din cadrul proiectului vor continua și în alte comunități rurale din regiunile Centru, Nord-Vest și Vest până la finalizarea proiectului, în luna septembrie 2015.

Prin proiectul ”Dezvoltare rurală durabilă prin revitalizarea meșteșugurilor”,proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013,  Axa prioritară 5, ”Promovarea măsurilor active de ocupare” vor fi furnizate servicii integrate de informare, consiliere și de formare profesională în mediul rural pentru cel puțin 1000 de șomeri, persoane ocupate în agricultura de subzistență și persoane inactive. Programele de formare profesională vizează calificarea a 875 dintre viitorii beneficiari ai proiectului în domenii din sectorului meșteșugăresc, cu ar fi: Lucrător în industria ceramicii, Confecţioner scule şi obiecte manuale, Confecţioner-asamblor articole din textile, Tricotor manual, Ţesător manual, Lucrător în tâmplărie și Tapiţer. După finalizarea programelor de formare, 30 dintre absolvenții care obțin certificate de calificare vor fi susținuți și asistați să-și înființeze mici afaceri meșteșugărești care să contribuie atât la creșterea calității vieții acestora și a familiilor lor, precum și la dezvoltarea comunităților din care fac parte.

Informaţii suplimentare:

Cristian PRUNEAN

Expert PR

Asociaţia Pakiv România

Telefon: 0258811170                                   

Web: www.pakiv.ro,               

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.    

Read more...

Se cauta talente

Federația de Artă, Muzică și Sport, acreditată de Camera Deputaților (Parlamentul României) și Parlamentul European, a dat startul Olimpiadei de Primăvară Online, în cadrul căreia și-a propus să descopere, să îndrume, să promoveze și să lanseze tineri talentați și nu numai.

Cei selecționați vor fi premiați la Gala Laureaților, care va avea loc în data de 21 iunie 2015, și vor reprezenta România în concursuri și spectacole naționale și internaționale. Organizatorii au pregătit mai multe secțiuni, în care participanții se pot înscrie la două sau mai multe secțiuni, după cum urmează: muzică ușoară, populară, etno, doine, balade, romanțe, clasică, religioasă, karaoke, rock, folk, hip-hop, jazz, country, instrumenală, dans, teatru, poezie, pictură, desen, sculptură, grafică, caricatură, foto-video, umor, poezie, ecologie, modeling sau sport.

Pentru înscriere, tinerii talentați trebuie să trimită materialele (audio, video, inclusive link de Youtube și poze în format jpg), până la data de 1 iunie a.c., la adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. și acestea vor fi postate pe pagina de eveniment https://www.facebook.com/events/1584021268506985/, pentru a fi notate de juriu.                                               

Juriul va fi format din compozitori, realizatori radio-TV, interpreți consacrați, ziariști, profesori de specialitate, precum și reprezentanți ai organizatorilor, dar și votul comunității Facebook. Juriul va ține cont de calitatea interpretării, calitățile vocale, mișcarea scenică, precum și de vestimentație și de creații artistice.

Notele juriului vor fi afișate pe pagina Federației de Artă, Muzică și Sport, în data de 3 iunie 2015, iar premierea câștigătorilor se va face în cadrul Galei Laureaților, din data de 21 iunie 2015.

“Există foarte mulți tineri în România care sunt talentați, însă nu găsesc prilejul să-și demonstreze aptitudinile speciale. Considerăm că această Olimpiadă de Primăvară reprezintă o bună oportunitate să ne descoperim talentele, iar câștigătorii vor avea ocazia să ne reprezinte la spectacole naționale și internaționale. Partea frumoasă este că aceștia nu vor trebui să străbată toată țara pentru a participa la audiții, ci este suficient să ne transmită materialele pe e-mail sau Facebook, iar acestea vor fi postate și jurizate”, declară Cristian Munteanu, președintele Federației Artă, Muzică și Sport.

Persoană de contact

Cristian Munteanu

Președinte Federația Artă, Muzică și Sport

0745.769.302/0729.132.475

Transmite,

Dr. Tănase Tasenţe

Director General Plus Communication

Read more...

Tineri sahisti din judetul Alba la Campionatele Nationale

  • Published in Sport

Peste 530 de copii din toată ţara participă în aceste zile la Campionatele Naţionale de juniori la şah care sunt găzduite de staţiunea vâlceană Căciulata. Între aceştia şi cinci tineri şahişti din judeţul Alba: Mihnea Costachi, George Ileană, Iustin Ciorgovean şi Radu Ţâmpea de la CSU Alba Iulia şi teiuşanul Adrian Sechereş care reprezintă în competiţie CSS 1 Timişoara.

Ziua de luni a adus prima medalie pentru juniorii albaiulieni. După ce anul trecut a devenit campion mondial şcolar la categoria elevi sub 13 ani, George Ileană a obţinut locul 2 din cei 58 de participanţi la categoria juniori sub 14 ani, cu un total de 7 puncte din cele 9 partide. Juniorul albaiulian, care se pregăteşte cu ajutorul maestrului internaţional Daniel Moldovan (Mediaş) şi al maestrului FIDE Marius Ceteraş (Alba Iulia), a fost devansat în clasament de George Stoleriu (CS Politehnica Iaşi), reprezentantul celui mai puternic centru al şahului juvenil din România. Pentru George medalia de argintă obţinută luni este prima la naţionalele de juniori în proba de şah clasic, acest success aducându-i şi calificarea la Campionatul European de juniori care se va desfăşura în luna septembrie la Porec (Croaţia).

Succesul lui George Ileană a fost dublat de locul 5 obţinut la aceeaşi categorie de vârstă de un alt junior albaiulian, Iustin Ciorgovean. Rezultatul lui Iustin este cu atât mai respectabil cu cât a fost obţinut în condiţii speciale. Deoarece costurile de participare la turneu erau foarte mari, iar juniorii albaiulieni şi-au acoperit cheltuielile pe cont propriu, pentru a putea lua startul la turneu acesta s-a cazat la o mănăstire situată la câţiva kilometri distanţă de locaţia turneului. Ambiţia lui Iustin de a ajunge în topul naţional al juniorilor a învins însă oboseala datorată navetei zilnice. Juniorul albaiulian, care a învăţat să joace şah de la părintele Siluan, un fost jucător de şah devenit călugăr, a obţinut la Căciulata cea mai bună clasare a sa de până acum într-o competiţie naţională, acest rezultat aducându-i şi includerea în lotul naţional de juniori.

Deja calificat la Campionatele Mondiale de juniori sub 16 ani în baza medaliei de bronz obţinută la mondialele de juniori din 2014, Mihnea Costachi (15 ani) a decis împreună cu antrenorii săi Marius Ceteraş şi MMI Gergely Szabo (Bucureşti) să participe în acest an la categoria juniori sub 20 de ani, pentru a avea partide cât mai dificile, pregătirea pentru competiţiile internaţionale de juniori fiind considerată mai importantă decât obţinerea unui nou titlu de campion naţional la categoria sa de vârstă. Deşi nu a avut un turneu foarte reuşit, juniorul albaiulian s-a clasat la final pe locul 4 din 8 participanţi cu 4,5 puncte din 7 partide, un rezultat onorabil în condiţiile în care adversarii săi erau cu 4-5 ani mai în vârstă, dar evident sub potenţialul său.

La categoria juniori sub 18 ani Adrian Sechereş s-a clasat pe locul 6 din 28 de participanţi cu 5 puncte din 9 partide, ducând la 4 numărul juniorilor din judeţul Alba care sunt selecţionaţi în acest an în loturile naţionale de juniori la şah.

Din păcate sub aşteptări a fost evoluţia mezinului delegaţiei albaiuliene, Radu Ţâmpea (9 ani), clasat pe locul 28 din 100 de participanţi la categoria juniori sub 10 ani cu 5,5 puncte din 9 partide, însă este de aşteptat ca acesta să obţină clasări mult mai bune în probele sale preferate, şah rapid şi blitz, care se vor desfăşura de marţi până joi şi care vor încheia naţionalele de juniori.

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686