Items filtered by date: Wednesday, 18 June 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Lider PNL arunca in aer fuziunea: Ii putem lua pe PDL-isti la bucata

Fuziunea PNL cu PDL este greu de digerat. Un lider PNL spune ca nu vrea fuziune cu PDL si daca se va face, atunci la nivel local sa raman organizatii separate PNL si PDL, informeaza Stiripesurse.ro.

Delegatia Permanenta a Organizatiei Judetene a PNL Suceava a dezbatut aprins, vreme de cateva ore, acest subiect.

Unii dintre membrii cunoscuti ai filialei sucevene, precum primarul de Siret, Adrian Popoiu, sau consilierul judetean Brindusel Nichitean au si plecat, la un moment dat, din sala, refuzand sa voteze. „Nu vreau sa fiu partas la manipularea pe care o face presedintele Baisanu. El vine si ne spune povesti despre conduceri bicefale, de fuziune prin absorbtie – adica PNL sa absoarba PDL, cand normal este sa se astepte sa decida congresul ce este de facut. Eu nu votez asa ceva”, a declarat primarul singurului oras din judet in care PNL a castigat la alegerile europarlamentare, potrivit presei locale.

Presedintele PNL Suceava, deputatul Alexandru Baisanu, a spus ca poate discuta cu Gheorghe Flutur despre formarea de noi majoritati in Consiliile Locale, asa cum vrea PDL, insa nu agreeaza acest proiect.

„Nu ma incanta foarte tare sa schimb un echilibru deja format la nivel administrativ, cum nu ma incanta foarte multe dintre cele care se vor intampla prin aceasta fuziune. Nu ma incanta unii din PDL cu care voi fi obligat sa stau la aceeasi masa, dar asa cum spunea un mare ganditor, daca vrei sa faci politica trebuie sa mai inghiti din cand in cand si cate o broasca. O voi face, atata vreme cat nu se intrece o limita morala, pe care mintea si sufletul meu o poate suporta”, a declarat Baisanu.

Intrebat care „broasca” din PDL Suceava i se pare cel mai greu de inghitit, presedintele PNL a raspuns: „Insasi aceasta fuziune cu un partid cu care ne-am luptat. Ne-am unit cu PSD pentru a-i trimite acasa si acum fuzionam cu ei”.

In acelasi timp, pentru ca fuziunea sa li se para mai usor de inghitit, sucevenii vor cere la congres ca la nivel local sa ramana doua organizatii, una PNL si una PDL, doua birouri permanente si doi presedinti pana dupa alegerile locale din 2016.

„PDL are nevoie urgenta sa faca parte dintr-un partid ca PNL, altfel va fi destructurat de PSD si de partidul domnului Basescu. Noi le oferim aceasta sansa, sa vina in mod egal la masa. Partidul ramane PNL, ei vin la noi, ii putem lua si la bucata”, a declarat Baisanu.

 

 

 

 

 

Read more...

Statele Unite cer Rusiei sa reia negocierile cu Ucraina pe tema gazelor

Statele Unite indeamna Rusia sa reia negocierile cu Ucraina pe tema gazelor, in contextul in care Moscova a sistat luni livrarile de gaze, informeaza Mediafax.

"Uniunea Europeana a prezentat un compromis echitabil si rezonabil. (...) Cerem Rusiei sa reinitieze negocierile", a declarat Jennifer Psaki, purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat american.

"Comisia Europeana colaboreaza cu ambele parti in vederea gasirii unui compromis comercial competitiv, care ar solutiona problemele legate de plati si pretul de piata" pentru gazul rus livrat Ucrainei, a adaugat Psaki.

Rusia a sistat luni livrarile de gaze catre Ucraina, dupa esecul negocierilor si din cauza restantelor acumulate de Kiev - 4,5 miliarde de dolari.

Kievul protesteaza fata de cresterea pretului decisa de Moscova, de la 268 de dolari la 485 de dolari pentru 1.000 de metri cubi, un pret echivalent cu cel pentru Europa, dupa destituirea presedintelui Viktor Ianukovici si preluarea puterii de catre lideri prooccidentali la sfarsitul lui februarie. In "ultima sa oferta", Rusia a propus un pret de 385 de dolari.

 

 

 

 

 

Read more...

Reducerea CAS va avea un impact negativ in urmatorii 5 ani

Reducerea contributiilor de asigurari sociale va avea un impact negativ asupra bugetului general consolidat calculat la o medie anuala de 4,409 miliarde lei, in urmatorii cinci ani, se arata in motivarea la proiectul de Lege pentru modificarea Codului Fiscal, publicata de Ministerul Finantelor, informeaza Agerpres.

In 2014, impactul este estimat la minus 850 milioane lei, in 2015 la minus 4,86 miliarde lei, in 2016 la minus 5,206 miliarde lei si in 2017 si 2018 la minus 5,564 miliarde lei.

Conform proiectului de act normativ, cotele platite de angajatori, in functie de conditiile de munca, pentru contributia de asigurari sociale datorata sistemului public de pensii vor fi diminuate la 15,8% pentru conditii normale de munca, 20,8% pentru conditii deosebite de munca si 25,8% pentru conditii speciale de munca si pentru alte conditii de munca. In prezent, cotele sunt de 20,8%, 25,8% si, respectiv, 30,8%.

Aceasta modificare va determina, conform motivarii, 'cresterea fondurilor ramase la dipozitia angajatorului, surse care pot fi folosite pentru crearea de noi locuri de munca, contribuind astfel al cresterea bazei de calcul a contributiilor sociale'. De asemenea, va duce la cresterea numarului de contribuabili, implicit la eficientizarea raportului contributii/beneficiari si a mesei de impunere, respectiv cresterea veniturilor asupra carora se aplica contributia, va stimula mediul de afaceri si va reduce rata efectiva de taxare a muncii.

Impactul social va fi 'crearea de noi locuri de munca, diminuarea fenomenului muncii neformalizate si implicit asigurarea prestatiilor acordate din sistemele de asigurari sociale (servicii medicale, indemnizatii pentru boala si maternitate, indemnizatii de somaj, pensii)'.

In motivare se mai mentioneaza ca impactul negativ generat de aceasta masura va fi compensat pe anul 2014 din veniturile incasate suplimentar din impozitul pe constructii, care a fost proiectat pentru anul 2014 in valoare de 488 milioane lei, a fost declarat in valoare de 1,449 miliarde lei si a fost incasat la primul termen de plata in suma de 710,4 milioane lei.

Anul viitor, impactul negativ va fi compensat prin cresterea veniturilor bugetare incasate ca urmare a implementarii de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala a masurilor de eficientizare a sistemului de colectare a veniturilor bugetare si de crestere a gradului de conformare voluntara, atat la declarare cat si la plata. Compensarea va veni, potrivit initiatorilor proiectului de Lege, si din cresterea pe termen mediu a obligatiilor la bugetul general consolidat ca urmare a efectelor de multiplicare economica determinate de aceasta masura, ce decurg din cresterea investitiilor si crearea de noi locuri de munca.

 

 

 

 

 

Read more...

Basescu cere Rusiei sa inceteze sprijinul pentru trupele separatiste paramilitare din Ucraina

Presedintele Traian Basescu considera ca Federatia Rusa sprijina escaladarea conflictului din estul Ucrainei si cere acestui stat sa inceteze imediat orice fel de sprijin pentru trupele separatiste paramilitare pro-ruse si sa-si asume controlul total al frontierei ruso-ucrainene, informeaza Mediafax.

"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a luat act cu ingrijorare de amplificarea crizei din estul Ucrainei ca urmare a faptului ca prin frontiera ruso-ucraineana, pe segmentul sau estic, pe teritoriul ucrainean au patruns trupe de combatanti si material militar greu. O asemenea situatie antreneaza responsabilitatea majora si directa a Federatiei Ruse in legatura cu escaladarea conflictului din estul Ucrainei, soldat cu morti, raniti si suferinte in randul populatiei civile", se arata intr-un comunicat al Presedintiei.

Presedintele Romaniei considera ca Federatia Rusa sprijina escaladarea conflictului din estul Ucrainei prin tolerarea trecerii peste frontiera de stat a combatantilor si a echipamentului militar.

"Domnul presedinte Traian Basescu considera ca Federatia Rusa sprijina escaladarea conflictului din estul Ucrainei prin tolerarea trecerii peste frontiera de stat a combatantilor si a echipamentului militar. Federatia Rusa este, astfel, responsabila de intretinerea conflictului dintre structurile paramilitare separatiste si armata ucraineana. Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, cere Federatiei Ruse sa inceteze imediat orice fel de sprijin pentru trupele separatiste paramilitare pro-ruse si sa-si asume controlul total al frontierei ruso-ucrainene pentru a contribui la stabilizarea situatiei din estul Ucrainei", se arata in mesajul citat de Presedintie.

Cele doua regiuni din estul Ucrainei, Donetk si Lugansk, sunt inca din martie devastate de o insurgenta armata prorusa. Armata ucraineana desfasoara aici din 13 aprilie o operatiune militara care s-a soldat deja cu 300 de morti.

 

 

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686