Items filtered by date: Friday, 13 June 2014 - Like - stiri Alba Iulia

"A venit momentul să refacem stânca sovietică".

Dimitri Rogozin, vicepremierul Rusiei, cunoscut pentru declarațiile sale belicoase, a declarat pe contul său de twitter, cităm: Acum 24 de ani, stânca Sovietică s-a rupt pentru prima dată. Apoi a urmat o adevarată avalanșă de pietre. Cine s-ar fi gândit că aceasta va dura un sfert de secol. Dar acum a venit momentul să adunăm pietrele.

Pe 12 iunie s-au împlinit 24 de ani de la Proclamarea suveranității Rusiei în cadrul Uniunii Sovietice. Aceasta a fost urmată în 1991 de destrămarea URSS și proclamarea independenței Rusiei. Din 1994, 12 iunie a devenit Ziua Națională a acestei țări.

Vicepremierul Rogozin nu e singurul care regretă URSS. "Colapsul Uniunii Sovietice a fost unul dintre cele mai mari dezastre geopolitice ale secolului și o dramă pentru poporul rus." spunea în 2005 Vladimir Putin în discursul său anual în fața parlamentului.

Read more...

Societatea Națională de Cruce Rosie, scutita de la plata rovinietei.

Deputatul PNL Dan Simedru: ”Intervenția mea în plen a fost inspirată de activitatea Filialei de Cruce Roșie Alba”

Miercuri, 11 iunie 2014, Camera Deputaților a hotărât adoptarea proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.8/2010 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România.

Printre altele, prin proiectul de lege se preconizează introducerea rovinietei electronice şi eliminarea autocolantului matcă-cupon, stabilirea procedurii de exceptare a anumitor vehicule de la plata rovinietelor electronice, precum și redefinirea utilizatorilor români şi străini.

Ca urmare, vor fi exceptate de la plata tarifului de utilizare autovehiculele deținute în proprietate sau, după caz, folosite în baza unui drept legal, de către unităţile Ministerului Apărării Naţionale și ale Ministerului Afacerilor Interne, serviciile de ambulanţă, serviciile publice comunitare pentru situaţii de urgenţă, reglementate prin Ordonanţa Guvernului nr. 88/2001 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 363/2002, cu modificările şi completările ulterioare și Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România. În baza amendamentelor aduse la proiectul de lege, vor fi exceptate de la plata rovinietei și autovehiculele Serviciului Român de Informaţii, ale Serviciului de Informaţii Externe, ale Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi ale Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Grupul deputaților liberali a propus un amendament la proiectul de lege, prin care autovehiculele Societății Naționale de Cruce Roșie din România să fie, la rândul lor, scutite de plata rovinietei. Amendamentul, aprobat de Camera Deputaților, a fost a fost susținut în plen de către deputatul PNL, Dan Simedru.

            ”Intervenția mea în plen pentru susținerea amendamentului grupului deputaților PNL, ce vizează scutirea Societății Naționale de Cruce Roșie de la plata rovinietei, a fost inspirată în primul rând de activitatea Filialei de Cruce Roșie Alba, pe care vreau să o felicit și pe această cale pentru perseverența, generozitatea și rezultatele ei. Cred că amendamentul nostru, al deputaților liberali, la proiectul de lege era absolut necesar, dat fiind faptul că Societatea Națională de Cruce Roșie, care intervine în caz de dezastre și salvează vieţile oamenilor, asigurând totodată comunităţilor locale sprijin logistic în situaţii dificile, trebuie să beneficieze de ajutor din partea statului, prin exceptarea de la plata tarifului de utilizare a infrastructurii. Este un drept pe care Crucea Roșie și l-a câștigat prin succesul acțiunilor sale umanitare și am convingerea că, în viitor, va dovedi aceeaşi implicare exemplară în gestionarea situaţiilor critice care pun în pericol siguranţa  şi viaţa cetăţenilor”, a declarat deputatul PNL, Dan Simedru.

 

Biroul de Presă al PNL Alba

 

 

 

 

 

 

 

 

Read more...

Iohannis: Voi milita in toate circumstantele pentru pastrarea si intarirea parteneriatului cu SUA

Presedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, a declarat ca personal va milita "in toate circumstantele" pentru pastrarea si intarirea parteneriatului cu SUA, acesta fiind un lucru "nenegociabil" si definitoriu pentru viitorul Romaniei, informeaza Mediafax.

Iohannis a fost intrebat in ce termeni vede parteneriatul cu SUA, avand in vedere mesajele date de senatorii SUA care au venit recent la Bucuresti in privinta luptei impotriva coruptiei si a impactului in mediul de afaceri.

"Unul din conceptele cele mai puternice pe care doresc sa le sustin este statul de drept, ori pentru asa ceva este evident ca trebuie sa continuam parteneriatele care sunt vitale pentru viitorul Romaniei. Daca ma intrebati pe mine, in calitate de presedinte al PNL, pot sa va raspund simplu: eu voi milita in toate circumstantele pentru pastrarea si intarirea Parteneriatului strategic cu SUA, a rolului nostru jucat in NATO si in UE. Aceste lucruri sunt nenegociabile. Ele sunt definitorii si importante pentru viitorul Romaniei", a afirmat liderul PNL.

Senatori americani au sustinut duminica, intr-un interviu acordat gandul.info ca lupta impotriva coruptiei este un element fundamental pentru ca investitorii orienteze atentia catre Romania, Christopher Murphy afirmand ca o dezbatere despre protejarea imunitatii alesilor ar fi "de tot rasul" in SUA.

Senatorii, membri ai Comisiei de politica externa din Senatul american, au fost intrebati care ar fi mesajul lor pentru parlamentari, in conditiile in care dupa vizita vicepresedintelui SUA, Joe Biden, acestia au votat impotriva ridicarii imunitatii unor parlamentari.

Senatorul John McCain a sustinut ca mesajul oficialilor SUA este acela ca respecta "enorm persoana care conduce institutia anticoruptie".

"Cred ca este un adevarat erou si evident, daca Parlamentul a actionat in asa fel incat sa-i restrictioneze activitatea si sa o dea inapoi, asta ne afecteaza relatiile. Nu incercam sa le spunem oamenilor de aici ce ar trebui sa faca, dar avem anumite standarde universale pe care ne asteptam ca toata lumea sa le respecte cat mai mult posibil. Tara noastra nu este lipsita de coruptie, se intampla tot timpul, dar ne luptam cu ea. Deci vrem sa vedem progres in acest domeniu. Si din nou, nu incercam sa interferam, doar incercam sa spunem clar ca ne afecteaza relatiile cu Romania, dar si cu alte tari", a spus McCain.

De asemenea, senatorul Christopher Murphy a afirmat ca o dezbatere in SUA despre protejarea propriei imunitati, prin vot, de catre parlamentari ar fi "de tot rasul".

"Ideea ca Parlamentul poate proteja pe unii din membrii sai de anchetare este complet straina pentru noi, in SUA. Daca un procuror decide sa deschida un caz pe numele unui membru al Congresului, Congresul nu poate face nimic sa protejeze acea persoana. Si asa este corect si este un mesaj pe care il sustinem. Vedem ca se fac progrese si vrem sa sprijinim acest progres, dar aceasta discutie de a continua sa permitem Parlamentului sa se protejeze prin vot asupra propriei imunitati ar fi o dezbatere de tot rasul in SUA", a sustinut Murphy.

In acelasi timp, senatorul Ron Johnson a afirmat ca singura situatie in care un om de afaceri va fi interesat sa investeasca in Romania este aceea in care va avea incredere ca legile se aplica in mod corect.

"Singura cale prin care un om de afaceri, strain sau de aici, isi va asuma riscul sa investeasca un capital este daca va realiza ca aveti legi care se aplica tuturor in mod corect si ca exista un sistem necorupt. Semnele incurajatoare pe care le-am vazut, fie ca e vorba de ce s-a intamplat pe Maidan in Ucraina, oameni tineri iesind in fata si cerand un guvern mai putin corupt, fie ce auzim aici in Romania – tineri care cer acest lucru, sunt semne care ne dau speranta", a explicat Johnson, in interviul pentru gandul.info.

 

 

 

 

 

Read more...

Kovesi cere magistratilor o decizie in dosarul lui Voiculescu

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, cere luarea unei hotarari judecatoresti in cazul Dan Voiculescu in dosarul ICA, informeaza Cotidianul.ro.

„Dosarul lui Voiculescu se prescrie in decembrie. Nu este normal ca un dosar care este pe rolul instantei de 6 ani sa nu se finalizeze cu o hotarare, indiferent ca este de condamnare sau de achitare. Nu este normal ca faptele sa se prescrie si sa stam pasivi fara sa luam o decizie cu privire la vinovatia sau nevinovatia unei persoane”, a declarat Kovesi, marti seara, pentru B1 TV.

Declaratia vine dupa ce magistratii au decis, marti, sa amane judecarea dosarului ICA in care este implicat si Dan Voiculescu, pentru data de 1 iulie.

Procurorul sel al DNA considera ca subordonatii sai nu au facut nicio greseala in dosarul lui Voiculescu, cel care ar fi amenintat cu o plangere la Inspectia Judiciara.

„Noi putem fi oricand reclamati la Inspectia Judiciara. Dar, exista si infractiunea de denunt calomnios. Daca vreun procuror din DNA a comis vreo fapta penala, sa se ancheteze. Dar, in acest caz sunt convinsa ca nu s-a comis nicio fapta penala”, a mai spus Kovesi, la TVR.

Kovesi cere o decizie in cazul lui Dan Voiculescu: Faptele se prescriu in decembrie

Avocatii din dosarul lui Dan Voiculescu au cerut un nou termen si un nou complet de judecata in dosarul ICA. Aparatorii au obtinut o amanare a prosesului pana pe 1 iulie. Asta dupa ce au reclamat ilegalitatea completului de judecata, constituit dupa arestarea judecatorului Mustata de catre procurorii anticoruptie. In locul magistratului acuzat ca a cerut bani de la mai multi inculpati si persoane condamnate a fost numita Luminita Cristiu-Ninu, fost presedinte al Tribunalului Teleorman. Intre timp, judecatoarea a fost avansata, iar in locul ei in dosar a fost numita urmatoarea pe lista: Carmen Balaci.

Doar ca dupa seria de schimbari a venit si decizia Colegiul de conducere al Curtii de Apel Bucuresti din 29 mai, conform careia un judecator poate fi inlocuit in complet doar prin repartizare aleatorie si nu prin desemnare. Lucru precizat si de judecatorul Florica Duta, care face parte din compelt. Astfel, procesul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare a fost amanat cu 20 de zile.

 

 

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686