Items filtered by date: Thursday, 12 June 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Iata ce mesaj a trimis Mihai Traistariu talentatei noastre tenismene Halep!

  • Published in Monden

Dupa finala de la Roland Garros, chiar daca talentata noastra tenismena Simona Halep a pierdut in fata Mariei Sharapova, Mihai Traistariu i-a trimis un mesaj emotionant lui Halep, solistul cunoscand pe pielea sa ce inseamna o infrangere.

“Dragă Simona…Toata viaţa am câştigat locul al II-lea. Sunt convins că, daca ieseam pe locul I la Festivalul Mamaia… nu mă lansam nici acum. Esti atat de buna … incat Sarapova a tras de timp intentionat, simtind că e în mare pericol!

 Asa ar fi procedat orice adversar. La 23 de ani ai tai esti o COMOARA! Ai tot timpul din lume sa o invingi! Pot să pun pariu de pe-acum că, la urmatoarea partida… o s-o pui la pământ! P.S.: Stii ce-mi place la tine, draga Simona? Vorbesti exceptional de frumos la interviuri … 

Esti o fata foarte educata, citita … iar asta ne face cinste noua, romanilor … Ma bucur ca mai exista romani, care CHIAR ne fac cinste din cap pana-n picioare … Na’ ca m-am dezis de vorbele de ieri si … chiar am simtit nevoia sa-ti laud faptele victorioase! Bravo, Simona!”, a scris cantaretul.

De asemenea, Traistariu a postat si un mesaj pe pagina sa personala de Facebook, aratandu-se revoltat de faptul ca talentata noastra tenismena nu a fost apreciata pana acum:

“Toată lumea, dintr-o dată, simte nevoia să se lege de Simona Halep. N-am nik împotriva, da ‘ … până ieri de ce nu i-aţi dat importantă? Pana mea…

 Aşa suntem noi, românii: până nu ne spun străinii că suntem buni… NU EXISTĂM! Deşi urăsc la maximum spiritul de turmă … am să mă conformez şi io : HAI, SIMONA!”

 

 

 

Read more...

Beneficiile pe care papadia le aduce organismului nostru!

  • Published in Monden

Papadia este o planta des intalnita pe toate campurile si in toate gradinile, la indemana tuturor. Este recunoscuta pentru efectele sale de a lupta impotriva multiplelor afectiuni, asemeni unui medicament modern.

Intreaga planta poate fi folosita in tratamentul diverselor afectiuni si ne aduce in organism un important aport de vitamine ( A, B, C, E, D, G, P), calclu, potasiu, fosfor, zinc, fier, magneziu, inulina, pectina, acid linoleic, galic si cobalt.

Insa iata care sunt beneficiile pe care papadia le aduce organismului nostru!

Are rol detoxifiant si antiinflamator

Studiile de specialitate arata ca datorita cantitatilor insemnate de minerale si vitamine pe care aceasta planta le contine, va actiona asemeni unui purificator al organismului uman.

Papadia are de asemenea calitatea de a lupta impotriva cancerului, prevenindu-l totodata prin aportul ridicat de vitamina A si C pe care il aduce organismului nostru.

Consumul de papadie remediaza si afectiuni precum: cancer bucal sau cancer la plamani.

Constituie un ajutor de nadejde in boli ca diabetul si obezitatea

Datorita inulinei pe care acesata planta miraculoasa o contine, acesta substanta nu are rolul de a stimula secretia pancreatica, precum zaharul si de aceea, este foarte potrivita in regimul persoanelor ce sufera de diabet sau au un nivel crescut al glicemiei din sange.

De asemenea, inulina, ajuta si in diete, fiind potrivite pentru a fi introduse in alimentatia zilnica a persoanelor obeze.

Constituie un adevarat ajutor in bolile de piele

Datorita continutului ridicat de seleniu si vitamina A pe care aceasta planta il contine, piele ta va arata mai tanara si se va regenera.

De asemenea, persoanele ce se confrunta cu acnee, eczeme sau alte boli ale pielii pot introduce in alimentatia lor diferite preparate din papadie, ce le vor ameliora mult simptomele.

Constituie un adevarat adjuvant in afectiunile biliare sau hepatice

Aceasta planta este renumita pentru calitatile ei de a lupta impotriva afectiunilor biliare si hepatice.

Substantele pe care aceasta planta le contine au rolul de a purifica sistemul sigestiv, bila si ficatul si de a elimina toxinele. Printre numeroasele sale proprietati, papadia are rolul de aproteja celula hepatica, tonifiand splina si bila.

 

 

 

Read more...

Chinezii pun la pamant munti intregi

Campania prin care autoritatile chineze darama munti pentru a crea suprafete construibile ar putea provoca ample probleme de mediu, avertizeaza oamenii de stiinta, informeaza Descopera.ro.

Cercetatorii de la Universitatea Chang'an din China au avertizat ca zeci de munti au fost deja doborati, iar acest lucru provoaca poluarea aerul, poluarea apei, erodarea solului si inundatii.

Oamenii de stiinta avertizeaza ca aceasta activitate are loc pe o scara fara precedent in istoria omenirii. Ei isi impartasesc ingrijorarile intr-un studiu publicat in jurnalul Nature.

„Deoarece nu au mai existat astfel de proiecte de creare de sol pana acum in lume, nu exista niciun fel de ghid”, explica profesorul Peiyue Li de la Universitatea Chang'an.

Orasele Chinei se extind rapid pe masura ce economia se dezvolta, iar daramarea muntilor este o metoda prin care autoritatile obtin mai mult pamant construbiil care sa permita dezvoltarea acestora.

Aproximativ 20% din populatia chinei traieste in zone de munte.

De-a lungul tarii, in orase precum Chongqing, Shiyan, Yichang, Lanzhou si Yan'an, au fost daramati zeci de munti.

Solul si rocile obtinute sunt folosite apoi pentru a umple vaile, iar acest proces a dus pana acum la crearea de sute de kilometri patrati de teren plat.

„Orasele de munte precum Yan'an sunt situate in mare parte in vai relativ plate. Vaile sunt inguste si limiteaza dezvoltarea oraselor, iar densitatea uriasa a populatiei joaca si ea un rol”, explica profesorul Li.

Daramarea muntilor este o metoda folosita uneori in industria miniera, mai ales in SUA, insa cercetatorii afirma ca niciodata nu s-a folosit aceasta metoda la scara la care este aplicata in China.

Cercetatorii avertizeaza ca transformarea dealurilor in campii duce la aruncarea particulelor de praf in atmosfera, poluand raurile, provocand alunecari de teren si inundand si punand in pericol plantele si animalele.

De asemenea, specialistii avertizeaza ca terenul plat obtinut ar putea sa nu fie potrivit pentru constructii.

„Cea mai mare ingrijorare a noastra este siguranta - cat de sigura este construirea oraselor pe pamantul nou creat”, subliniaza profesorul Li.

Yan'an, spre exemplu, este cel mai mare proiect incercat vreodata pe o suprafata compusa din mal gros batut de vant”, spune specialistul.

„Aceste soluri moi se pot scufunda atunci cand sunt ude, provocand prabusirea structurilor si surparea terenului. Construirea pe astfel de soluri este un lucru foarte periculos, fiind nevoie de foarte mult timp ca solul sa devina stabil”, avertizeaza omul de stiinta.

Cercetatorii afirma ca guvernul chinez ar trebui sa apeleze la specialisti nationali si internationali pentru a analiza in profunzime riscurile inainte sa continue cu aceste proiecte.

Profesorul Brian McGlynn de la Universitatea Duke din SUA a comentat articolul cercetatorilor chinezi in cadrul emisiunii Inside Science de la BBC Radio 4: „In SUA si China continuam cu aceste proiecte fara sa stim care va fi rezultatul, mai ales cand vine vorba de apa, hidrologie si implicatiile asupra calitatii apei. Articolul cercetatorilor chinezi se concentreaza asupra problemelor structurale, asupra abilitatii solului de a se stabiliza. Pe langa acest lucru, trebuie sa ne gandim si la faptul ca schimbam in mod masiv fluxul apei si materialele cu care intra in contact. Nu avem niciun fel de experienta referitoare la manipulari pe scara atat de larga. Este un imens experiment”.

„Suntem intr-un teritoriu complet nou cand vine vorba de aceste schimbari”, a comentat si dr. Jan Zalasiewicz de la Universitatea Leicester. „Exista si alte proiecte, precum Insula Palmierilor din Dubai, ce implica mutarea a miliarde de tone de materiale dintr-un loc in altul pentru a crea un peisaj nou. Desi oamenii au facut acest lucru pe o scara mica si moderata pret de mult timp, acum depasim nivelul proceselor naturale”, a concluzionat profesorul Zalasiewicz.

Sursa: corectnews.com

 

 

 

 

Read more...

Romania, campioana lumii la scumpirea litrului de benzina

Romania este tara in care s-a inregistrat cea mai mare crestere a pretului pe litrul de benzina, de peste 16%, doar Danemarca apropiindu-se de aceasta „performanta“, arata cea mai noua editie a clasamentului Pain at the Pump (Durere la pompe ), realizat de Bloomberg, informeaza Mediafax.

Topul a luat in calcul pretul pe litrul de benzina din 61 de state, din Norvegia pana in Venezuela, din perioada 31 martie-29 aprilie, editia anterioara a topului, fata de care au fost calculate cres­terile, fiind realizata in functie de pre­turile din al treilea trimestru din 2013.

„Pretul benzinei in Romania a crescut cu 16%, cel mai mare ritm inre­gistrat de vreunul dintre cele 61 de state din clasament“, se arata in studiul publicat de Bloom­berg la inceputul acestei luni.

Astfel, Romania ajun­ge pe poztia 24 din cele 61 de state analizate, cu un pret pe litru de 1,95 dolari. In vechea edi­tie, Roma­nia figura pe locul 33, cu un pret pe litrul de benzina de 1,68 dolari.

 

 

 

 

 

Read more...

Liviu Dragnea: Nu am discutat cu PP-DD intrarea la guvernare

 

 

 

Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a precizat ca discutiile purtate cu liderii PP-DD nu au vizat intrarea acestui partid la guvernare, ci doar o colaborare locala, informeaza Agerpres.

"Tinem cont foarte mult de parerea celor de la UDMR. (...) Sigur ca fiecare opinie (a partenerilor de guvernare — n.r.) conteaza, dar noi nu am ajuns la negocieri cu PP-DD pentru intrarea la guvernare. Ar fi bine sa fie mai calmi toti. Eu inteleg nemultumirea (UDMR — n.r.), dar e drobul de sare. Noi nu am discutat cu PP-DD intrarea la guvernare, ci am avut o prima discutie sa vedem daca putem realiza o colaborare in primul rând in plan local si, se pare, ca nu sunt semne foarte bune. Avem la Cluj probleme, avem la Brasov probleme. Am vazut declaratii si la Gorj", a spus Dragnea, marti, la Senat.

El a adaugat ca in timpul primei runde de discutii cu PP-DD nu au fost impuse conditii, ci doar au fost exprimate domeniile in care ar putea fi posibila o colaborare cu PP-DD, adaugând ca problemele inregistrate ulterior in teritoriu au ridicat deja semne de intrebare social-democratilor.

"Primul domeniu foarte important pentru noi il reprezinta autoritatile locale. Nu putem sa mergem din groapa in groapa in judete privind colaborarea in autoritatile locale si sa continuam discutiile pe celelalte paliere. Asta este problema. (...) Faptul ca ceea ce am convenit la Bucuresti in unele judete nu se poate realiza ne pune mari semne de intrebare in privinta unei colaborari care sa se materializeze in niste majoritati functionale in judete. Daca unul dintre principalele puncte de negociere nu poate fi realizat, nu le putem discuta in mod serios pe celelalte", a afirmat acesta.

Dragnea a punctat faptul ca pentru PSD nu este "vitala" cooperarea cu PP-DD, insa aceasta ar putea duce la evitarea unor situatii de blocaj in ce priveste activitatea autoritatilor locale.

"Nu este vitala (colaborarea cu PP-DD — n.r.). Interesul nostru este pentru autoritatile locale. Daca nu facem majoritati cu PP-DD, sigur nu o sa moara niciun primar, niciun presedinte de Consiliu Judetean, dar pentru comunitatile respective este important ca o institutie publica locala sa nu fie sfâsiata. Sunt proiecte care trebuie aprobate prin sedinta de Consiliu Judetean. (...) Incercam sa evitam blocajele", a spus liderul social-democrat.

Dragnea a reiterat faptul ca, in ciuda problemelor din teritoriu, va exista zilele urmatoare o noua runda de discutii cu liderii PP-DD.

"In acest moment o sa mai avem o intâlnire cu cei de la PP-DD nu stiu când. Nu excludem nimic, nu am avansat in niciun fel, nu am decis nimic. A fost o singura intâlnire. (...) Nu vrem sa inchidem discutiile cu cei de la PP-DD", a mai spus Dragnea, precizând ca partenerii de guvernare nu au cerut social-democratilor sa renunte la negocierile cu PP-DD.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marti ca, in opinia sa, cooptarea PP-DD la guvernare ar reprezenta un "dezastru" din punct de vedere al imaginii Cabinetului Ponta.

Sursa: www.corectnews.com

 

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686