Items filtered by date: Tuesday, 28 October 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Viorel Hrebenciuc, retinut de DNA

Fostul deputat Viorel Hrebenciuc a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DNA. Acesta va fi prezentat judecătorilor de la ÎCCJ cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Social-democratul se aştepta să fie reţinut, conform propriilor declaraţii de la sosirea la sediul DNA Braşov.

La ora 13.40 fostul deputat social-democrat încă se afla în sediul DNA Brașov, unde a ajuns marți dimineața, jurul orei 10.00, pentru a da declarații în dosarul retrocedărilor ilegale. El a declarat că nu se simte trădat de colegii din PSD.

Viorel Hrebenciuc a fost citat să se prezinte marţi dimineaţă la DNA Braşov după ce, luni, Camera Deputaţilor a luat act de demisia deputatului. Camera Deputaţilor a trimis la Ministerul Justiţiei un document prin care a informat că Viorel Hrebenciuc nu mai este deputat şi că nu se mai impune avizul Parlamentului pentru reţinerea şi arestarea acestuia. Actul a fost trimis Parchetului instanţei supreme, iar de aici la DNA, care solicitase avizul de la Parlament în cazul lui Hrebenciuc.

Viorel Hrebenciuc este urmărit penal în dosarul retrocedărilor pentru trafic de influenţă şi instigare la folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite și pentru constituirea unui grup infracțional organizat.  În acest dosar, fiul său, Andrei Hrebenciuc, a fost arestat preventiv, în 24 octombrie, pentru 30 de zile.

Read more...

COMUNICAT DE PRESA - Intreprinderi sociale infiintate in localitatile Sona si Capalna cu bani europeni

Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba au organizat, marţi, 28 octombrie 2014, conferinţa de lansare a proiectului „Parteneriat pentru integrare”. Proiectul va fi implementat timp de 12 luni de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia ca beneficiar în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba şi va presupune înfiinţarea a două întreprinderi sociale care îşi vor desfăşura activitatea în localităţile Şona şi Căpâlna (comuna Săsciori). Aceste structuri de economie socială vor oferi locuri de muncă pentru membrii grupurilor vulnerabile acordându-le acestora şansa de a-şi asigura un trai decent prin muncă. Totodată proiectul va contribui la dezvoltarea durabilă  a comunităţilor locale care găzduiesc întreprinderile sociale.

Întreprinderea socială de la Căpâlna va avea ca şi activităţi de bază sculptura în lemn, pictura pe sticlă, gravura dar şi fabricarea unor ţesături din lână şi bumbac. Activităţile întreprinderii vor fi organizate sub forma unui atelier meşteşugăresc, bazându-se în primul rând pe respectarea tradiţiilor zonei. Structura de economie socială va fi operaţională începând cu luna a cincia de proiect şi va avea 10 angajaţi (dintre care cel puţin şapte membri ai grupurilor vulnerabile).

Întreprinderea socială de la Şona va avea ca şi activităţi de bază atelier de croitorie, broderie, pentru diferite produse precum: articole de îmbrăcăminte, articole textile brodate pentru pensiuni şi hoteluri, veşminte preoţeşti, lenjerii de pat, batiste şi prosoape, reverende, trusouri pentru botez, costume populare, ştergare. Structura de economie socială de la Şona va avea nouă angajaţi.

„Obiectivul general al proiectului este valorificarea potenţialului resurselor umane aparţinând grupurilor vulnerabile prin integrarea pe piaţa muncii în cadrul structurilor economiei sociale, reducerea riscului de excluziune socială precum şi creşterea la nivelul comunităţilor locale (inclusiv al grupurilor vulnerabile din aceste comunităţi) a capacităţii de a realiza o dezvoltare durabilă. În urma proiectului dorim să obţinem următoarele rezultate calitative: dezvoltarea structurilor economiei sociale, promovarea economiei sociale precum şi facilitarea integrării durabile pe piaţa muncii pentru grupul ţintă, valorificarea forţei de munca locală prin creşterea oportunităţilor de ocupare pentru persoanele aparţinând grupurilor vulnerabile expuse riscului de excluziune socială” a spus managerul proiectului Daniela Truţa.

Proiectul „Parteneriat pentru integrare” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul Major de Intervenţie 6.1. „Dezvoltarea economiei sociale”. Proiectul are o valoare de aproximativ 500.000 de euro şi va fi implementat pe o perioadă de 12 luni începând cu luna octombrie 2014.

Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia

Tel/Fax: 0258.835.278

e-mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Read more...

EXPOZITIE: „FRANCEZI SI ROMANI IN PRIMUL RAZBOI MONDIAL”

Arhivele Naţionale ale României au fost înfiinţate prin Regulamentele Organice din 1831/1832. La 31 octombrie 1862 s-a realizat unificarea serviciilor de arhivă ale Moldovei şi Ţării Româneşti în cadrul programului de reforme început de Alexandru Ioan Cuza (1859-1866). Astfel, ultima zi din octombrie a devenit cunoscută ca „ZIUA ARHIVELOR NAŢIONALE ALE ROMÂNIEI”.

Serviciul Judeţean Alba al Arhivelor Naţionale şi Consiliul Judeţean Alba au onoarea să vă invite la vernisarea expoziţiei „Francezi şi români în timpul primului război mondial”. Expoziţia este organizată în parteneriat de Arhivele Naţionale ale României şi Ambasada Franţei la Bucureşti şi constă în 12 planşe care descriu – în ordine cronologică – diversele etape ale relaţiei franco-române, în plan politic şi militar, pe durata primului război mondial, de la intrarea României în război şi până la tratatele de pace.

Vernisajul va avea loc vineri, 31 octombrie 2014, ora 11.00, la sediul Serviciului Judeţean Alba al Arhivelor Naţionale.

Expoziția va putea fi vizitată gratuit până pe 15 noiembrie 2014.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686