Items filtered by date: Friday, 23 August 2013 - Like - stiri Alba Iulia

Romania, locul 11 la Campionatul Mondial U-19

  • Published in Sport

Reprezentativa Romaniei s-a clasat pe locul 11 la Campionatul Mondial de handbal masculin U-19 din Ungaria, dupa ce a invins selectionata Belarus cu scorul de 27-22 (12-12), joi seara, la Erd, intr-un meci de clasament, informeaza Agerpres.

Tricolorii au condus tot timpul in prima repriza, chiar si cu cinci goluri (8-3, 11-6), dar au primit trei goluri consecutive in ultimele trei minute si scorul la pauza a fost egal, 12-12. La reluare, primul sfert de ora a fost destul de echilibrat, chiar daca echipa antrenata de Lucian Rasnita a fost la conducere, iar apoi s-a desprins decisiv, 18-15 (min. 45), castigand in cele din urma cu 27-22. 
Dan Racotea a fost cel mai bun marcator, cu 11 goluri, celelalte reusite fiind semnate de Nicusor Negru - 7, Ionut Nistor - 2, Robert Militaru - 2, Alexandru Budui - 2, Adrian Rotaru - 2, Gabriel Burlacu - 1. Vadim Gaiducenko a fost golgheterul invinsilor, cu 7 reusite. 
Finala se va disputa intre Croatia si Danemarca.

Sursa: corectnews.com

Read more...

Ar putea transforma CO2 in carburant!

Un student la Royal College of Art din Londra, Chang-Yeob Lee, a imaginat o structura care, fixata in jurul unei cladiri, ar putea aspira CO2 provenit din circulatia rutiera si l-ar putea transforma in carburant, informeaza Realitatea.net, citand maxisciences.com.

l se gandeste ca instalatia ar putea fi fixata pe turnul BT din Londra, inalt de 177 m si aflat intr-una din cele mai poluate zone din Marea Britanie.

Aspiratorul gigant a fost botezat Synth(e)tech(e)cology. Concret, structura ar fi atasata de turn cu cabluri de otel. Alcatuita din fibre de carbon pline cu nanotuburi de dioxid de titan, structura ar putea capta CO2 prin diferite puncte de intrare. Odata aspirat, CO2 s-ar amesteca cu un catalizator si s-ar transforma fie in gaz natural, fie in metanol. S-ar putea utiliza astfel tehnologii realizate recent de cercetatori de la Universitatea Princeton. 

Potrivit lui Chang-Yoeb Lee, turnul ar putea produce circa 100 tone de metanol pe an. Studentul precizeaza de altfel ca structura poate fi instalata pe mai multe cladiri londoneze, creand o retea de purificare a aerului. Proiectul a fost destul de convingator pentru ca studentul sa fie desemnat co-castigator al Premiului studentesc Sheppard Robson pentru arhitectura.

 Sursa: corectnews.com

 

 

Read more...

Numit in fruntea CNADNR dupa ce a fost cercetat disciplinar

Un director din CNADNR, care a fost suspendat din functie si cercetat disciplinar in toamna anului trecut, va ocupa functia de director general al companiei, in locul controversatului Mircea Pop, informeaza Cotidianul.ro.

Premierul Victor Ponta a declarat joi seara ca Narcis Neaga, director adjunct al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale, responsabil pentru concesiuni, va prelua conducerea CNADNR in locul lui Mircea Pop, demis din functie.

"Este director adjunct, este cel de la Concesiuni, si obiectivul fundamental pentru acest an este sa semnam contractul Comarnic-Brasov, centura sud Bucuresti si Pitesti-Craiova. Asa incat, am spus ca directorul de la Concesiuni sa fie director general ca sa finalizeze lucrarile", a spus Ponta la postul B1 TV.

Anuntul a venit in contextul in care joi dimineata, Victor Ponta si Dan Sova, in subordinea caruia se afla CNADNR, au anuntat ca Mircea Pop va fi schimbat, tot joi, din functia de director general al CNADNR, prin decizie a Consiliului de Administratie, Pop urmand sa ramana in CA ca simplu membru.

CNADNR comunica la 1 octombrie 2012 ca l-a suspendat din functie si il cerceteaza disciplinar pe directorul Directiei Concesiuni dupa ce in documentatia de selecatre a consultantului pentru autostrada Comarnic-Brasov au fost trecute printre cerinte un autoturism 25-30.000 euro si 30-40.000 euro pentru instruirea angajatilor CNADNR

"In urma modificarii documentatiei de licitatie pentru realizarea autostrazii Comarnic - Brasov si a introducerii unor cerinte in caietul de sarcini, pe care va trebui sa le indeplineasca firma de consultanta careia i se va atribui contractul pentru reactualizarea studiului de fezabilitate al autostrazii Comarnic-Brasov (58 km), respectiv «un autoturism nou cu o valoare intre 25.000 euro si 30.000 de euro si o suma intre 30.000 euro si 40.000 euro pentru sesiuni de instruire oficiala in tara/strainatate»", conducerea CNADNR a dispus cercetarea disciplinara a domnului Narcis Neaga, director Directia Concesiuni. Pe perioada cercetarii disciplinare s-a dispus suspendarea din functie a domnului Narcis Neaga, urmand ca masurile sa fie luate in urma raportului emis de Comisia de Disciplina", se preciza intr-un comunicat transmis atunci de CNADNR.

 

 

 

Read more...

MRU, despre contractul cu Bechtel

Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu, presedinte al Fortei Civice, spune ca nu isi poate inchipui ca nu mai exista contractul original cu Bechtel, spunand ca variantele posibile sunt fie disparitia in forma fizica, fie "o cumplita minciuna facuta sa acopere toate neregularitatile acestui contract", informeaza Cotidianul.ro

Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu, senator de Arad, a fost intrebat, joi, intr-o conferinta de presa sustinuta la Forta Civica Arad, despre contractul cu Bechtel, daca l-a solicitat cat a fost premier, si despre posibilitatea disparitiei acestuia.

"Nici nu imi pot imagina ca acel contract nu se afla la ministerul de resort. Sunt surprins, pentru ca in mod normal contractul nu are de ce sa dispara. Nu se pot intampla decat doua lucruri: a disparut fizic, iar atunci cineva trebuie sa plateasca si exista functionari din minister care au opis cu toate hartiile aflate in fisetele lor, sau contractul exista si totul este, de fapt, o cumplita minciuna facuta sa acopere toate neregularitatile acestui contract, care este de departe un campion al costurilor per kilometru de autostrada din toata Europa", a spus senatorul.

In varianta ca documentul original a disparut, "cineva ori a fost neglijent, ori a facut-o intentionat", a afirmat Ungureanu.

Fostul premier s-a referit si la situatia blocajului existent pe Autostrada Nadlac-Arad, afirmand ca "de sapte-opt luni nu a fost luata nicio masura pentru a se continua lucrarile".

"Mi se pare incredibila atitudinea ministrului Sova (…) Cu un tupeu nemasurat incearca sa spuna ca are intentii bune, dar care nu pot fi aplicate pe seama mostenirii. M-am uitat in dosarul acestei autostrazi, iar fara sa fii specialist iti sare in ochi faptul ca de la sfarsitul anului trecut incoace nu a mai existat nicio solutie pentru continuarea constructiilor, desi intreg santierul e grevat de datorii enorme catre furnizori si s-au pierdut sute de locuri de munca", a spus fostul premier, potrivit mediafax.ro.

El a adaugat ca "nu se poate spune ca nu exista bani, finantarea fiind asigurata 85 la suta din fonduri de coeziune, bani europeni".

Ungureanu a spus ca, in opinia sa, procesul de reorganizare a CNADNR va bloca santierul pana in 2014.

"Cata vreme CNADNR e in reorganizare, pana in 2014 nu se va intampla nimic. Doar o dezordine absoluta. Statistic, ritmul de construire de autostrazi e de trei ori mai mic decat anul trecut", a mai spus Ungureanu.

Departamentul pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine a depus la DNA, marti, o plangere penala pentru neglijenta in serviciu privind protectia informatiilor clasificate, ca urmare a lipsei exemplarului original al contractului cu Bechtel pentru autostrada Brasov-Bors.

Sursa: corectnews.com

Read more...

Nini Sapunaru, propus pentru functia de ministru al Transporturilor

Nini Sapunaru este propunerea lui Crin Antonescu, presedintele PNL, pentru functia de ministru al Transporturilor. "Voi astepta decizia partidului de duminica", a spus Nini Sapunaru, informeaza Realitatea TV.

Deputatul PNL Nini Sapunaru a declarat, la Realitatea TV, ca a fost sunat si intrebat daca accepta propunerea presedintelui PNL, Crin Antonescu.

Nini Sapunaru, noul candidat pentru Ministerul Transporturilor, a terminat facultatea la 37 de ani

"Am fost intrebat daca as accepta propunerea, din partea dansului, pentru functia de ministru al Transporturilor. Am acceptat. Sunt onorat de propunere. Voi astepta decizia partidului de duminica. Atata vreme cat am fost anuntat, nu avea niciun rost sa tinem secret. Dansul a declarat ca are o propunere pe care o va face duminica. Atata vreme cat deja s-a aruncat numele pe piata, l-am sunat si m-a autorizat sa anunt acest lucru ", a spus Nini Sapunaru, la Realitatea TV.

Nini Sapunaru, la Ministerul Transporturilor. Firma la care e actionar, bani din contracte cu statul

Nini Sapunaru a mai declarat ca stie ca Ministerul Transporturilor nu este unul usor.

"Sunt extrem de multe obiective, nu este un minister usor, nu este un moment extrem de favorabil. Sunt convins ca nu voi avea nici macar o saptamana de asteptare. Cred ca, impreuna cu ceilalti colaboratori din minister, stiu ce am de facut in continuare la minister", a spus Sapunaru.

Crin Antonescu, presedintele PNL, a declarat, miercuri seara, la Realitatea TV, ca duminica va anunta propunerea pentru Ministerul Transporturilor. Totodata, a infirmat speculatiile din presa.

Liderul PNL a precizat ca are o propunere pentru Transporturi: "Decizia va fi luata de partid, se vor face mai multe propuneri, dar, in ceea ce ma priveste, am o propunere de facut si nu e niciuna dintre cele care s-au vehiculat pana acum in presa din Romania. Nu pot sa v-o spun pentru ca nu e corect sa o fac publica inainte de a le-o comunica colegilor mei".

Totodata, premierul Victor Ponta a anuntat, joi, ca ii va trimite luni dimineata presedintelui Traian Basescu noua nominalizare pentru functia de ministru al Transporturilor, dupa ce PNL va lua o decizie in acest sens. 

"Vrem sa avem un ministru al Transporturilor care sa se ocupe direct de toate lucrurile astea", a spus Ponta, ministru interimar al Transporturilor, aflat in inspectie pe centura Capitalei. El a aratat ca ii va transmite presedintelui noua propunere pentru portofoliul Transporturilor luni dimineata, inainte sa plece in vizita oficiala pe care o va efectua la Chisinau.

Sursa: corectnews.com

 

Read more...

Acţiune de menţinere a siguranţei civice la Sebeş

În data de 22.08.2013, între orele 0900-1400, pe raza municipiului Sebeş s-a desfășurat o acţiune cu efective mărite, ce a avut drept scop menţinerea climatului de siguranţă publică prevenirea şi combaterea infracţiunilor şi prevenirea accidentelor rutiere.

La acţiune au participat poliţişti din cadrul Serviciilor de Investigaţii Criminale, Investigare a Fraudelor, Ordine Publică, şi Rutier care au fost sprijiniţi de polițiști din cadrul Poliţiei Municipiului Sebeş.

Cu ocazia acestei acţiuni au fost controlate 34 de unităţi comerciale, a fost constatate două infracțiuni şi au fost aplicate 34 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe, (15) la Legea 12/1990 privind comerţul, în valoare totală de 9.660 lei.

De asemenea au fost confiscate bunuri în valoare de 6.348 lei.

 

 

 

Read more...

Suspect de comiterea furtului unei sume de bani, identificat de poliţiştii din Abrud

 

 

 

La data de 22.08.2013, poliţiştii de investigaţii criminale din Abrud, l-au identificat pe principalul suspect de comiterea furtului unei sume de bani, faptă în legătură cu care poliţia a fost sesizată la data de 19.08.2013.

În urma cercetărilor efectuate de poliţişti, a rezultat că în seara zilei de 19.08.2013, B.I.C., un tânăr de 20 de ani, din Zlatna, a profitat de neatenţia angajaţilor unui local public din Abrud şi a pătruns în bucătăria localului de unde, dintr-un sertar, a sustras suma de 450 de lei.

Prejudiciul a fost recuperat integral şi restituit păgubitului iar faţă de suspect, poliţiştii au întocmit actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracţiunii de furt.

 

 

 

Read more...

Cercetat pentru tentativă de furt

La data de 22.08.2013, poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Sebeş l-au identificat pe S.C.M., de 19 ani, din Sebeş, care este principalul suspect de comiterea unei tentative de furt, faptă în legătură cu care poliţa a fost sesizată în dimineaţa aceleiaşi zile.

În urma cercetărilor efectuate de poliţişti a rezultat că în data de 22.08.2013, în jurul orei 0130, tânărul, fiind sub influenţa alcoolului, a pătruns prin efracţie în curtea unei locuinţe din Sebeş unde, profitând de faptul că uşile autoutilitarei parcate, nu erau asigurate, a pătruns în interior şi a răvăşit mai multe documente, fără însă a sustrage bunuri.

Cercetările sunt continuate, pe numele tânărului fiind întocmite actele premergătoare sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă de furt calificat.

Read more...

Cercetaţi pentru ultraj contra bunelor moravuri

La data de 22.08.2013 , poliţiştii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Sebeş, i-au identificat şi au întocmit actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunii de ultraj contra bunelor moravuri, faţă de P.A.N., de 20 de ani şi P.S.N., de 19 ani, ambii din municipiul Sebeş.

În urma cercetărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit că cei doi tineri au provocat mai multe scandaluri în localuri publice din Sebeş, ultimul dintre ele în data de  17.08.2013, în jurul orei 1500, când, fiind sub influența alcoolului, au provocat un scandal în cartierul Mihail Kogălniceanu din Sebeş, adresând cuvinte vulgare persoanelor aflate în zonă.

Read more...

Mandate de arestare preventivă, puse în executare de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale

La data de 22.08.2013, în baza mandatelor de arestare preventivă emise de Curtea de Apel Alba Iulia, poliţiştii Compartimentului Urmăriri din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Poliţiei oraşului Cugir şi a jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Alba, au procedat la căutarea, depistarea, identificarea şi reţinerea inculpaţilor  C. Mircea Adria, de 32 de ani, S. Viorel, de 46 de ani, şi S. Viorel, de 34 de ani, toţi din Cugir, posesori a unor mandate de arestare preventivă emise de Curtea de Apel Alba Iulia, pe o perioadă de 30 zile, pentru comiterea infracţiunilor de tentativă la omor calificat şi deosebit de grav, faptă prevăzută de art. 20 C.P., rap. la art. 174, 175 lit. a şi i, art. 176 lit. b, C.P., ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni; 

Cei trei inculpaţi sunt cercetaţi într-un dosar aflat în faţa de judecată, pentru fapte comise în data de 25 aprilie 2011 la o discotecă din Cugir şi au fost depuşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

Alţi 5 inculpaţi, în acelaşi dosar, pe numele cărora Curtea de Apel Alba Iulia a emis mandate de arestare preventivă, sunt căutaţi în vederea executării mandatelor.

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686