Items filtered by date: Monday, 09 December 2013 - Like - stiri Alba Iulia

Atenţie la radare! Amplasarea lor în data de 10 .12.2013

Drumul Naţional 1 – Galda de Jos – Teiuş - Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa - limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 1 – Alba Iulia - Sebeş – Cut – Cunţa

Drumul Naţional 1 – Alba Iulia –Sântimbru – Oiejdea

Drumul Naţional 7 – Săliştea – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 7-Alba Iulia – Șibot - limită judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 14 B  - Blaj – Şona – Jidvei - Cetatea  de Balta - Bălcaciu - Biia 

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori – Daia Romana

Drumul Naţional 74 A - Câmpeni –Vadu Moţilor - Albac

Drumul Naţional 74 - Alba Iulia - Micești - Ighiu

Drumul Naţional 74 - Abrud –– Bucium Cerbu - Zlatna – Feneş

Drumul Naţional 75 - Baia de Arieş – Lupşa

Drumul Județean 750 C - Teiuş – Stremţ

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării - Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir - strada Victoriei

Read more...

Teatru Skepsis va fi prezent la Festivalul Internațional de Teatru „Zilele Teatrului Ludic”, ediţia VI, desfăşurat la Iaşi în perioada 10 – 14 decembrie 2013, cu piesa “Tineri sau Bătrânei”

  Cu sprijinul Casei de Cultură a Studenţilor Alba Iulia, Teatrul Skepsis va reprezentacentrul universitar albaiulian şi oraşul nostru la Festivalul Internațional de Teatru „Zilele Teatrului Ludic”, ediţia VI, desfăşurat la Iaşi în perioada 10 – 14 decembrie 2013, cu spectacolul original de Comedia Dell Arte „Tinerei sau Bătrânei”. Premiera acestui spectacol a avut loc în primăvara anului curent, bucurându-se de aprecierea a sute de spectatori.

   Spectacolul va fi prezentat vineri, 13 decembrie, ora 17.00, în Sala Azur a Casei de Cultură a Studenţilor Iaşi. Din distribuție fac parte: Răzvan Cociobea, Gabriel Mihail, Liudmila Cioflică, Vasile-Petru Dîngă, Andreea Adam, Viorel-Mihai Cioflică, Olga Surd, Zoltan Zlaczki, Bogdan Berar. Regia şi scenariul îi apațin lui Viorel Cioflică iar suportul tehnic lui Ovidiu Olea.

  Festivalul Internaţional de Teatru “Zilele Teatrului Ludic” este dedicat trupelor tinere şi nu numai, fiind organizat anual prin eforturile directorului festivalului, dl. regizor Aurel Luca. Teatrul Skepsis este onorat să fie unul dintre invitaţii de tradiţie ai Festivalului, al cărui program poate fi găsit online: http://ludic.ro/Program.html. Intrarea la spectacole este gratuită.

 

Read more...

Animaţia "Regatul de gheaţă/ Frozen", lider în box office-ul nord-american

  • Published in Monden

  Filmul de animaţie "Regatul de gheaţă/ Frozen", regizat de Chris Buck şi Jennifer Lee, s-a situat pe primul loc în box office-ul nord-american de weekend, cu încasări de 31,6 milioane de dolari. Atunci când o profeţie malefică scufundă un întreg regat într-o iarnă veşnică, tânăra Anna va trebui să facă echipă cu Kristoff, un alpinist plin de curaj, pentru a porni în căutarea Crăiesei Zăpezii, singura care ar putea pune capăt blestemului. Călătoria le va scoate în cale troli, un amuzant om de zăpadă pe nume Olaf, fiinţe magice, dar şi o mulţime de pericole. Vocile personajelor principale din filmul "Regatul de gheaţă" sunt asigurate de Kristen Bell, Idina Menzel şi Josh Gad, informează boxofficemojo.com.

  Filmul SF "Jocurile foamei: Sfidarea/ The Hunger Games: Catching Fire", al doilea din saga "Jocurile foamei", pierde poziţia de lider şi ocupă locul secund în box office-ul nord-american, cu încasări de 27 de milioane de dolari. În regia lui Francis Lawrence, cu Woody Harrelson, Elizabeth Banks, Stanley Tucci şi Lenny Kravitz, "Jocurile foamei: Sfidarea" urmăreşte noile aventuri ale tinerei Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) din Panem, o societate autoritară dominată de oligarhii din Capitoliu, care domnesc prin teroare în cele 12 districte în care trăieşte majoritatea populaţiei. Katniss şi Peeta (Josh Hutcherson) au câştigat împreună sângeroasele Jocuri ale Foamei, sfidând pentru prima dată în istorie regulile impuse de Capitoliu.

  Filmul "Out of the Furnace", de Scott Cooper, intră în clasament direct pe poziţia a treia, cu încasări de 5,3 milioane de dolari de vineri până duminică. Pelicula urmăreşte destinul lui Russell (Bale) şi al fratelui său, Rodney (Casey Affleck), care trăiesc într-un orăşel modest şi atins de criza economică din zona "centurii industriale" a Americii.

  Locul al patrulea în box office-ul nord-american este ocupat de filmul fantasy "Thor: Întunericul", cu încasări de 4,7 milioane de dolari. Filmul, regizat de Alan Taylor ("Urzeala tronurilor", 2011), este continuarea lungmetrajului "Thor" din 2011, care prezintă aventurile fiului regelui Odin, inspirate din revistele de benzi desenate din seria Marvel Comics. După evenimentele din "Thor", zeul luptă pentru a reinstaura ordinea în cosmos, însă o străveche rasă, în frunte cu răzbunătorul Malekith, se întoarce pentru a trimite Universul înapoi în întuneric.

  Comedia "Tată fără număr/ Delivery Man", cu Vince Vaughn şi Chris Pratt, urcă o poziţie, ocupând locul al cincilea, cu încasări de 3,7 milioane de dolari. Filmul spune povestea lui David Wozniak (Vince Vaughn), un bărbat obişnuit a cărui viaţă este dată peste cap când află că, în urma unei greşeli la clinica de fertilizare cu care a "colaborat" în studenţie, este tatăl a 533 de copii. Dator unor mafioţi şi respins de iubita sa însărcinată, lucrurile păreau că nu pot sta mai prost pentru David, dar iată că 142 dintre copiii săi necunoscuţi vor să-i afle identitatea în urma unui proces.

  Pe locul al şaselea se situează filmul de acţiune "Oraşul fără legi/ Homefront", cu James Franco, Jason Statham, Kate Bosworth şi Winona Ryder, cu încasări de 3,3 milioane de dolari. Jason Statham este Phil Broker, un fost agent de la divizia antidrog şi, în acelaşi timp, un tip dedicat familiei. Pentru a scăpa de trecutul violent, Broker se mută împreună cu fetiţa lui într-un orăşel aparent liniştit, în care legea este dictată după bunul plac al unui cartel de traficanţi de droguri. Când viaţa fiicei lui este pusă în pericol, Broker este constrâns să intre în acţiune şi să ia măsuri pentru a-l opri pe şeful grupării mafiote, Gator Bodine (James Franco), un bărbat fără scrupule şi cu vicii periculoase.

  Filmul "The Book Thief", cu Geoffrey Rush şi Emily Watson, se menţine pe locul al şaptelea în clasament, cu încasări de 2,7 milioane de dolari. Bazat pe bestsellerul omonim scris de Markus Zusak, filmul explorează aventurile lui Liesel (Sophie Nélisse), o fetiţă de nouă ani adoptată în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Faptul că trebuie să se acomodeze în căminul noilor părinţi adoptivi pare iniţial să fie doar o povară în plus pe umerii fetiţei, dar, în curând, Hans (Geoffrey Rush) şi Rosa (Emily Watson) ajung să-i câştige încrederea. La acest lucru contribuie şi faptul că Hans o învaţă pe Liesel să citească, deschizându-i accesul spre lumea magică a cărţilor, într-o perioadă în care naziştii ard capodoperele literaturii universale în pieţe.

  Locul al optulea în clasament este ocupat de comedia romantică "The Best Man Holiday", regizată de Malcolm D. Lee, cu încasări de 2,6 milioane de dolari. Filmul, care a avut un buget de numai 17 milioane de dolari, cu Morris Chestnut şi Taye Diggins în rolurile principale, prezintă întâlnirea dintre foşti colegi de facultate în timpul vacanţei de Crăciun, în timpul căreia se reaprind vechi rivalităţi şi poveşti de dragoste.

  Pe locul al nouălea se situează comedia "Philomena", în regia lui Stephen Frears, cu încasări de 2,2 milioane de dolari. Cu Steve Coogan, Judi Dench şi Charlie Murphy în rolurile principale, filmul aduce în prim-plan povestea unei mame căreia i se face o mare nedreptate şi care porneşte în căutarea unei rezolvări a problemelor sale.

  Ultimul loc în clasament este ocupat de "Dallas Buyers Club", cu încasări de 1,4 milioane de dolari. Această dramă, regizată de Jean-Marc Vallée, prezintă povestea lui Ron Woodroof (Matthew McConaughey), un electrician texan, care se luptă cu instituţiile medicale şi cu companiile farmaceutice după ce a fost diagnosticat cu HIV, în 1986 (mediafax.ro).

Read more...

PESTE 200 DE FIRME DIN REGIUNEA CENTRU INVESTESC MAI MULT DE 300 MILIOANE DE LEI ÎN ECHIPAMENTE ŞI TEHNOLOGIE

  Luni, 09 decembrie 2013, a avut loc la Alba Iulia un seminar de instruire la care ADR Centru a invitat să participe reprezentanții a 217 întreprinderi mici și mijlocii din Regiunea Centru ce au semnat contracte de finanțare nerambursabilă prin Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice, POSCCE. Prezența în număr mare, atât a beneficiarilor cât și a consultanților pentru proiectele pe care aceștia le derulează, au arătat disponibilitatea și necesitatea firmelor pentru obținerea de informații procedurale și legale referitoare la pașii necesari pentru implementarea cu succes a proiectelor și pentru primirea finanțării nerambursabile.

  Bugetul total al contractelor semnate, de peste 340 milioane lei, va fi investit în construirea de hale, diversificarea liniilor de producție, achiziția de echipamente tehnologice de ultima generație și dotări necesare susținerea dezvoltării acestor firme. După o scurtă prezentare a stadiului proiectelor depuse la sediul ADR Centru, reprezentanților firmelor au fost informați care sunt documentele ce trebuie depuse în termen de 30 de zile, respectiv 90 de zile de la semnarea contractelor de finanțare. După clarificarea acestui aspect, datorită faptului că toți derulează achiziții, le-au fost subliniate tuturor cerințele legale ce se impun și procedurile de urmat pentru atribuirea contractelor de furnizare, servicii sau lucrări.

Sunt foarte necesare aceste tipuri de întâlniri de lucru, mai ales pentru firmele private și le stăm la dispoziție pentru orice întrebare referitoare la implementarea proiectelor. Poate mulți dintre ei sunt la primul proiect implementat cu fonduri nerambursabile și doresc cu toții să implementeze corect aceste proiecte, pentru a evita neplăcerile cauzate de eventualele corecții sau decontarea doar parțială a sumelor cheltuite. Am preluat acest program din luna martie a acestui an, și de atunci s-a muncit foarte mult de către experții ADR Centru, inclusiv sâmbăta și duminica, pentru a evalua proiectele. Inițial am avut 201 de proiecte ale altor regiunii pe care le-am evaluat, iar din luna septembrie fiecare regiune și-a preluat proiectele depuse de firmele localizate în zona respectivă. Pentru cele șase județe ale Regiunii Centru, respectiv Alba, Brașov, Covasna. Harghita, Mureșși Sibiu, avem 249 de proiecte ale IMM-urilor preluate, din care am semnat deja 217 contracte de finanțare ce atrag în regiune o finanțare nerambursabilă de peste 170 milioane lei. Am preluat de la AMPOSCCE 228 de proiecte aflate în implementare și care inițial au fost blocate. Acum urmărim derularea acestor proiecte în valoare totală de peste 300 milioane lei, prin care sunt absorbite în regiune circa 180 milioane lei pentru modernizarea și retehnologizarea sectorului productiv,” a declarat domnul Simion Crețu, director general al ADR Centru.

  Modalitatea în care se întocmește o cerere de plată, documentele necesare și completarea lor, condițiile în care se decontează cheltuielile efectuate de către firme a fost un alt subiect ce a fost prezentat participanților. Respectarea regulilor de identitate vizuală necesare pentru identificarea echipamentelor sau a rezultatelor obținute prin fonduri nerambursabile au fost, de asemenea, prezentate de către experții ADR Centru. Sesiunea de lucru s-a încheiat cu prezentarea viitoarelor direcții de finanțare nerambursabilă pentru IMM-uri în perioada 2014-2020. Pentru cei ce nu au putut fi prezenți la seminar materialele informative sunt puse la dispoziția lor prin site-ul www.adrcentru.ro, secțiunea POSCCE, Comunicare.

Read more...

Noşlac: bărbat descoperit mort după ce s-a răsturnat cu căruţa

  În seara zilei de duminică. 8 decembrie, la ora 19,27, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie  Rurală Ocna  Mureş au fost sesizaţi cu privire la faptul că în locul numit ,,Sub Vii’’de pe raza comunei Noşlac, a fost găsita o persoană decedată.

  Din primele cercetări efectuate de echipa de poliţişti deplasată la faţa locului a rezultat că N.I., de 50 de ani, din comuna Noşlac, în timp ce se deplasa spre domiciliu cu o căruţă încărcată cu lemne, s-a răsturnat şi a fost prins sub încărcătura de lemne.  Cercetările sunt în desfăşurare.

Read more...

Vineri, 13 decembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia: Concert Extraordinar de Colinde

  Vineri, 13 decembrie 2013, de la ora 18,00, Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia va găzdui mult aşteptatul concert de colinde, organizat de Consiliul Judeţean Alba şi Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba.

  Colinda, prin marea ei complexitate, este dintotdeauna purtătoarea unor profunde idei şi aspiraţii ale omului din popor, fiind o nepreţuită zestre spirituală, pe care o moştenim din moşi-strămoşi. Din vremuri străvechi, colindele, datinile şi obiceiurile noastre de Crăciun au fost o adevărată şcoală de virtuţi morale, întărind simţămintele de frăţietate şi de bună înţelegere.

  Ca în fiecare an, în preajma sărbătorilor de iarnă, albaiulienii sunt invitaţi la acest eveniment de excepţie, susţinut de marii artişti ai judeţului nostru: Ioan Bocşa, însoţit de Grupul „Icoane” al Academiei de muzică „Gheorghe Dima” din Cluj Napoca, Ionuţ Fulea şi Grupul „Obârşia”, Nicolaie Furdui Iancu şi Tudor Iancu, alături de Grupul instrumental „Crai Nou”, Veta Biriş şi grupul de colindători de la Insitutul teologic greco-catolic din Blaj, Mirela Mănescu,  Ansamblul folcloric al judeţului Alba şi „Mugurii de Tezaur” ai Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba. Biletele pot fi procurate de la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Read more...

235 de autovehicule de transport marfă şi persoane verificate de poliţiştii rutieri săptămâna trecută

  În perioada 05-06 decembire, poliţiştii rutieri din Alba, împreună cu reprezentanţi ai  Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier – Alba, au desfăşurat, pe raza întregului judeţ, o acţiune ce a avut drept scop reducerea riscului rutier în transporturile publice de mărfuri şi persoane.

  În cele două zile de acţiune au fost verificate 235 de autovehicule de transport marfă iar pentru nereguli constatate au fost aplicate 48 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 18.680 lei. Dintre acestea, 42 au fost aplicate pentru sancţionarea încălcărilor prevederilor O.U.G. 195 /2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar restul pentru încălcări ale prevederilor altor acte normative ce reglementează transportul rutier de mărfuri şi persoane.

  De asemenea, au fost reţinute două permise de conducere şi două certificate de înmatriculare.

Read more...

A fost descoperita cea mai veche mostra de ADN uman din istorie

  Oamenii de stiinta au descoperit cele mai vechi dovezi ADN din istoria biologica a oamenilor. Cu toate acestea, aceasta descoperire nu clarifica evolutia umana, ci adauga noi mistere in povestea originii noastre, informeaza Realitatea.net.
  Intr-un studiu publicat in jurnalul Nature, oamenii de stiinta relateaza ca au obtinut ADN uman stravechi dintr-o fosila ce dateaza de acum 400.000 de ani, doborand recordul precedent, de 100.000 de ani, scrie descopera.ro.
  Fosila, un os din coapsa descoperit in Spania, a fost considerata in trecut de experti drept o ramasita a unui stramos al omului de Neanderthal. ADN-ul sau spune, insa, o poveste diferita. Acest ADN se aseamana cel mai mult cu ADN-ul denisovanilor, o descendenta enigmatica a oamenilor. Pana acum, denisovanii erau cunoscuti doar in urma ADN-ului prelevat de la ramasite vechi de 80.000 de ani descoperite in Siberia, la 6.500 de kilometri este de locul in care a fost gasit noul ADN.
  Nepotrivirea intre dovezile anatomice si cele genetice i-a surprins pe oamenii de stiinta, care acum sunt nevoiti sa regandeasca evolutia umana de-a lungul ultimelor sute de mii de ani. Este posibil, spre exemplu, sa fi existat numeroase populatii umane disparute pe care oamenii de stiinta nu le-au descoperit inca. Acestea s-ar fi putut imperechea intre ele, facand schimb de ADN. Oamenii de stiinta spera ca alte studii asupra ADN-ului uman stravechi sa clarifice misterul.
  „Acum, practic am generat un mare semn de intrebare”, afirma Matthias Meyer, un genetician de la Max Planck Institute for Evolutionary Anthropology din Leipzig, Germania, si totodata un co-autor al noului studiu.
  Indiciile despre noile complexitati ascunse din povestea omenirii vin de la un femur vechi de 400.000 de ani descoperit intr-o pestera din Spania intitulata Sima de los Huesos („groapa cu oase”). Echipa de cercetatori a folosit noi metode pentru a extrage ADN-ul stravechi din fosila (corectnews.ro).

Read more...

Hagiu: Transportatorii isi vor opri activitatea incepand din 9 decembrie

  Peste 86.000 de camioane ar putea ramane pe loc, incepand de luni, 9 noiembrie, in urma deciziei transportatorilor de a-si opri activitatea pe termen nelimitat, nemultumiti de atitudinea recenta a ministerului de resort, a declarat Augustin Hagiu, consultant in transporturi si presedinte al Confederatiei Nationale Rutiere (CNR), informeaza Agerpres.
  "Ministerul Transportatorilor nu si-a respectat, in ultima perioada, angajamentele in ceea ce priveste imbunatatirea contextului legislativ in care transportatorii isi desfasoara activitatea. Tocmai de aceea, noi speram ca incepand de luni, 9 noiembrie, peste 86.000 de camioane vor ramane pe loc la nivelul intregii tari, actiunea urmand sa continue pe termen nelimitat", a afirmat Augustin Hagiu.
  Potrivit unui comunicat remis recent AGERPRES de CNR, transportatorii rutieri de marfuri reclama, totodata, masura anuntata de Guvern, de scumpire a carburantilor, o data prin cresterea accizei, dar si prin noua taxa de 7 eurocenti + TVA, introdusa in pretul carburantilor.
  "Transportatorii autohtoni nu pot intelege si nici nu pot accepta explicatiile lipsite de logica prin care Guvernul incearca sa justifice abuzul comis. Astfel, 'amortizarea' celor sapte eurocenti pe fondul presupuselor predictii privind scaderea cotatiei internationale a barilului este o aberatie si un non-sens, atata timp cat, intr-o asemenea situatie, in tarile europene pretul carburantilor va fi mai mic decat in Romania, fapt ce arunca si mai mult transportatorii romani in afara competitiei din piata europeana si regionala", se spune in comunicat.
  Potrivit sursei citate, Guvernul intentioneaza sa foloseasca sumele colectate din noua taxa pentru a construi, cu prioritate, autostrazi in afara fluxurilor si coridoarelor de transport comercial.
"In acelasi context, autostrazile ce urmeaza a fi construite cu bani astfel colectati vor fi mai mult ca sigur taxate, dupa cum se exprimau in urma cu ceva timp guvernantii actuali", sustine CNR.
  Decizia de intrare in greva a fost luata pe 29 noiembrie, in cadrul unei reuniuni desfasurate langa Sibiu, la care au participat reprezentanti ai transportatorilor de marfuri din intreaga tara, impreuna cu delegatii ale patronatelor din transportul rutier.
  Este vorba despre reprezentanti ai transportatorilor din 24 de judete ale tarii, precum si de lideri ai Asociatiei Patronale a Transportatorilor din Arad, Federatiei Operatorilor Romani de Transport, Federatiei Transportatorilor Europa, Asociatiei Transportatorilor Rutieri in Constructii, Breslei Marilor Transportatori din Cluj si Asociatiilor transportatorilor rutieri de marfuri din Maramures, Transilvania, Moldova si Constanta, patronate membre al Confederatiei Nationale Rutiere.
Sursa:corectnews.com

Read more...

Şah la Moş Nicolae!

  • Published in Sport

  Hotelul Nichi din Sebeş a gāzduit duminicā “Cupa Moş Nicolae” la şah, competiţie organizatā de Clubul Municipal de Şah Alba Iulia cu sprijinul Asociaţiei “Student Sport” şi al sponsorului Nicolae Matei.
  Participarea a fost una numeroasā, 44 de copii aşezându-se la mesele de concurs pregātiţi sa-l dea şah-mat pe Moş Nicolae. Participanţii au fost repartizaţi în trei secţiuni separate, copii sub 8 ani, copii sub 12 ani şi copii peste 12 ani, în cadrul fiecărei secţiuni alcătuindu-se clasamente separate pentru băieţi şi fete.
  La finalul competiţiei copii clasaţi pe podium au fost rāsplātiţi cu diplome şi medalii, toţi participanţii primind din partea lui Moş Nicolae dulciuri. Iatā rezultatele finale:

Bāieţi sub 8 ani:
Loc I - Beleiu George  6p - Alba Iulia                        
Loc II - Tarciuc Ianis 4p - Sebeş                             
Loc III- Hidan Vlad 4p - Alba Iulia
Fete sub 8 ani
Loc I - Bucur Maria 4p   - Alba Iulia
Loc II - Roşca Maria 1p - Teiuş
Bāieţi sub 12 ani
Loc I - Domşa Vlad 5p - Teiuş                                
Loc II - Tutelea Aurel Emanuel  4,5 p - Sibiu            
Loc III - Roncea Petru 3p - Sebeş    
            Şubredu Eduard 3p - Cugir
Fete sub 12 ani
Loc I - Bācanu Maria Nicoleta 6p - Sibiu
Loc II - Gozner Camelia Maria 4,5 p - Sibiu
Loc III - Stanciu Mara 4p - Alba Iulia
Bāieţi peste 12 ani
Loc I - Ţâmpea Radu 5p - Alba Iulia                  
Loc II - Şteau Mihai  4,5p - Alba Iulia                
Loc III - Lascu Mihai 3,5 p – Teiuş
Fete peste 12 ani                     
Loc I - Ileanā Maria 4,5 p - Alba Iulia
Loc II - Tincu Bianca 4p - Sebeş
Loc III - Roncea Natalia 3 p – Sebeş

  Meritā subliniatā performanţa juniorului Radu Ţâmpea (CSU Alba Iulia), care deşi nu a împlinit încā 8 ani, a evoluat şi s-a impus în concursul copiilor peste 12 ani.
  În paralel cu concursul de copii s-a desfāşurat şi un concurs de şah rapid pentru seniori, având la start 12 participanţi. Primele trei poziţii au fost ocupate de Mihai Vîlceanu (Şah Club Cugir) 7p, Ioan Zaharie (CSO Cugir) 5p şi Cornel Vasilca (Sebeş) 5p.
  Turneele au fost arbitrate de Florin Ungurean (Alba Iulia) şi Ovidiu Lupu (Cugir)
Tot în weekend a avut loc la Cluj Napoca ediţia a II-a a turneului “Cupa Napocensis Activ”, la care au luat startul 28 de jucātori.
  Turneul a fost câştigat de maestrul internaţional Teodor Anton (Medicina Timişoara) 7p, urmat de maestrul FIDE Marius Ceteraş (CSU Alba Iulia) 5,5p şi maestrul FIDE Alin Toma (CSM Cluj Napoca) 5p. O evoluţie bunā a avut şi Nicolae Şandru (CMS Alba Iulia), clasat pe locul 8 cu 4,5p.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686