Items filtered by date: Saturday, 14 December 2013 - Like - stiri Alba Iulia

Pentru un tânăr din Ighiu a doua încercare de a fura din incinta Primăriei Ighiu s-a lăsat cu o căzătură de la 3 metri şi depistarea sa de către poliţişti

  În cursul zilei de vineri, 13 decembrie, pe baza probelor obţinute în urma investigaţiilor şi cercetărilor efectuate poliţiştii Postului de Poliţie Ighiu au reuşit identificarea principalului suspect privind furtul unui laptop sustras din sediul Primăriei Ighiu, judeţul Alba, în persoana unui tânăr de 22 de ani, domiciliat în comuna Ighiu, judeţul Alba.
  În dimineaţa zilei de 12.12.2013 poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că în noaptea de 11 spre 12.12.2013 persoane necunoscute au escaladat un burlan de scurgere a apei şi încercat să pătrundă în sediul Primăriei Ighiu pentru a sustrage bunuri. Ulterior poliţiştii au fost sesizat că în perioada 06 – 08.12.2013 din interiorul primăriei a fost sustras un laptop estimat la 4.000 lei
  Deoarece, în cadrul activităţilor de cercetare a locului faptei s-a stabilit că burlanul s-a desprins iar făptuitorul a căzut de la o înălţime de aproximativ 3 metri, existând probabilitatea deplasării acestuia la medic pentru consultaţie de specialitate şi tratament, poliţiştii s-au deplasat la Spitalul Judeţean Alba unde au reuşit identificarea şi prinderea acestuia.
  Din primele cercetări efectuate de poliţiştii s-a constatat că în data de 11.12.2013 în jurul orelor 21.30, tânărul B.G.P. a încercat să pătrundă în incinta Primăriei Ighiu cu intenția de a sustrage bunuri, căţărându-se pe burlanul de scurgere a apei care s-a dislocat și a căzut la pământ de la o înălţime de aproximativ 3 metri.
  Totodată, poliţiştii au mai stabilit că în data de 08.12.2013, în jurul orelor 21.00, tot prin escaladarea burlanului, B.G.P. a pătruns în sediul Primăriei Ighiu iar din interiorul unui birou a sustras un laptop în valoare de 4.000 lei, pe care ulterior la vândut unui cetăţean din comuna Ighiu contra sumei de 200 lei. Laptopul a fost recuperat şi restituit părţii vătămate. 
  În continuare se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de “furt calificat” faptă pedepsită de art. 208, al. 1, 209, al.1, lit. e, g și i din Codul penal.
  Învinuitul B.G.P. a fost reţinut pe bază de Ordonanţă de reţinere pentru o perioadă de 24 de ore, fiind depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean  Alba, urmând ca în cursul zilei de 14.12.2013 să fie prezentat Judecătoriei Alba-Iulia cu propunerea de arestare preventivă şi punere în mişcare a acţiunii penale.

Read more...

Bugetul pensiilor, golit de munca la negru

  Românii muncesc jumătate de an pentru a-şi plăti contribuţiile la stat, potrivit unui studiu. Chiar şi aşa, bugetul pensiilor are o gaură de 2,2 miliarde de euro.
  Dintr-un salariu mediu net de 7.300 de euro pe an, statul încasează, în medie, 3.628 de euro. Din această sumă, peste 1.600 de euro vin de la angajator, pentru contribuţiile la pensii. Angajatul plătește și el 939 de euro pentru pensie și alţi 760 de euro pentru impozitul pe venit.
  Cu toate acestea, contribuţiile nu sunt suficiente pentru a acoperi gaura de la bugetul pensiilor. În primele zece luni, statul a stâns 31,2 miliarde de lei la bugetul asigurărilor sociale, cu aproape zece miliarde mai puţin faţă de cheltuielile aferente, în aceeaşi perioadă.
  Una dintre explicaţiile pentru nivelul scăzut al contribuţiilor la pensii este munca la negru. Potrivit celor mai recente estimări, 1,4 milioane de români lucrează fără acte şi deci nu plătesc taxe şi impozite. Numai în 2012 bugetul de pensii a pierdut 19 miliarde de lei, din această cauză, în creştere cu 8,5 la sută faţă de anul precedent.
Cât încasează statul
salariu mediu anual: 7.300 de euro
contribuție pensii angajator: 1.618 de euro
contribuție pensii angajat: 939 de euro
impozit pe venit: 760 de euro
TVA: 311 de euro
total: 3.628 de euro
Bugetul de pensii
ianuarie-octombrie
contribuţii colectate: 31,2 miliarde de lei
cheltuieli: 41 miliarde de lei
Munca la negru
români care muncesc fără forme legale: 1,4 milioane de persoane
sumă neachitată la bugetul de pensii în 2012: 19 miliarde de lei
sursa: gandul.info

Read more...

Victorie categorică în ultimul meci al anului pe teren propriu: CSU Alba Iulia-CS Phoenix Galaţi 96-48

  • Published in Sport

  Echipa universitară albaiuliană a ţinut să îşi ia rămas bun de la spectatorii proprii pentru anul 2013, cu o victorie clară: 96-48 ( pe sferturi 22-13, 28-10, 19-15, 27-10). În urma acestei victorii, CSU îşi consolidează poziţia secundă la finalul turului sezonului regulat, obţinând un număr de 23 de puncte în urma a 11 victorii şi a unei înfrângeri.
  Ultimul joc al anului va fi în deplasare, cu Universitatea Cluj, sâmbătă, 21 decembrie.

Read more...

Asociația Internațională pentru Transport Public - UITP, susţine STP

  Premiul de excelenţă oferit STP Alba Iulia de către IRU (Uniunea Internaţională a Transportului Rutier) pentru Cel mai bun operator de transport cu autobuze din Europa (IRU Bus Excellence Award 2013) atrage suportul unor organizații internaționale pentru operatorul de transport public din Alba Iulia.
  Secretarul general al UITP (Asociația Internațională pentru Transport Public), Alain Flausch și managerul pentru Europa Centrală și de Est, Artur Perchel, au transmis o scrisoare de felicitare pentru premiul obținut. ”În numele UITP, am dori să vă felicităm călduros pentru câștigarea prestigiosului IRU Bus Excellence Award 2013 (…) Ne bucurăm în mod particular pentru faptul că acest premiu ajunge la unul dintre cei mai activi membri ai noștri. Este un succes care poate inspira mai ales companii din Europa Centrală și de Est care în ultima vreme reușesc să atingă și chiar să depășească standardele europene de transport public. Folosind această ocazie, dorim să subliniem cât de mult apreciază UITP implicarea activă a STP ca membru al organizației noastre, în special în Comitetul pentru Autobuze. Suntem foarte interesați ca STP să își continue implicarea în forumul UITP și în alte organisme de lucru ale asociației. Vă rog să nu ezitați să ne transmiteți dorințele și așteptările dumneavoastră în acest domeniu” se arată în scrisoare. În același document, secretarul general al UITP, Alain Flausch și-a exprimat dorința de a vizita STP și orașul nostru, anul viitor și a adresat, de asemenea, o invitație către transportatorul din Alba Iulia la Bruxelles, pentru a discuta detaliat despre viitoarele proiecte comune.
  De menționat că celălalt semnatar al scrisorii, managerul pentru Europa Centrală și de Est, Artur Perchel, este deja un prieten al orașului Alba Iulia. Acesta a vizitat orașul nostru în luna martie a acestui an, când s-a interesat de modul de funcționare al transportului local și de îmbunătățirile realizate în ultimii ani.
Reamintim că Societatea de Transport Public (STP) S.A. Alba Iulia a câştigat premiul de excelenţă oferit de IRU (Uniunea Internaţională a Transportului Rutier), acordat o dată la doi ani, pentru cel mai bun operator de transport cu autobuze din Europa (IRU Bus Excellence Award 2013), premiu acordat pentru investiţii importante într-o flotă de vehicule confortabile şi ecologice, pentru facilitățile dedicate persoanelor cu dizabilităţi şi pentru programul său punctual, sistemul integrat de ticketing, gradul de satisfacţie al clienţilor şi politica de informare a călătorilor.“Juriul a răsplătit STP SA Alba Iulia pentru politica sa remarcabilă și cuprinzătoare care îndeplinește toate obiectivele campaniei SMART MOVE, şi va deveni, fără îndoială, o sursă de inspiraţie şi un model pentru multe companii din regiune”, a spus Yves Mannaerts, vicepreședinte IRU, cu prilejul decernării premiului.
  Potrivit reprezentanților IRU, cel mai mult au contat realizările deosebite ale STP într-un timp scurt, într-o zonă a UE în care lucrurile se schimbă de cele mai multe ori prea încet sau în direcții greșite.
  Uniunea Internațională de Transport Public – UITP este o rețea intenațională pentru autorități și operatori, institute de știință și cercetare și furnizori de servicii legate de industria transporturilor. UITP are în prezent peste 3400 de membri din 92 de țări și se consideră avocatul global al transportului public și al inovațiilor din acest sector.
  STP Alba Iulia este membru UITP din 2007, iar anul trecut, operatorul din Alba Iulia a găzduit întâlnirea cu numărul 100 a Comitetului de Transport Regional al acestei organizații, în timpul căruia s-au pregătit documentele pentru Congresul Mondial al UITP din 2013.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686