Propuneri pentru întoarcerea la școală

Propuneri pentru întoarcerea la școală

Inspectoratul General Școlar a transmis vineri Ministerului Educației câteva propuneri pentru revenirea în unitățile de învățământ și încheierea anului școlar, potrivit unui document care a ajuns și în atenția părinților, scrie Hotnews.ro.

O propunere este ca în primele două săptămâni să revină doar elevii de la clasele a VIII-a și a XII-a, în grupe de câte maxim 15, în baza unui nou orar, astfel încât să fie respectate regulile de distanțare fizică. Vezi care sunt propunerile pentru elevii de la celelalte clase.

În acele două săptămâni, elevii de la clasele a VIII-a și a XII-a ar urma să dea teze, să fie ascultați pe baza recapitulărilor, să li se încheie medii, să le fie completate foi matricole și să depună cereri pentru examene (evaluarea națională și bacalaureat).
În următoarele două săptămâni vin elevii din clasele V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a, a XI-a, în două schimburi, iar între schimburi are loc dezinfectarea spațiilor. La fel, elevii învață în grupuri de câte 15. Se dau teze se ascultă pe baza recapitulărilor, se încheie medii.

Clasele I-IV încheie anul școlar online, cu calificative, se arată în document.

Va fi făcută dezinfectare zilnică în școli.

În privința Bacalaureatului, ISMB propune ca examenele scrise să se dea în săli de clase dotate cu camere audio video, cu câte 10 elevi în clasă, puși în ordine alfabetică. Elevii vor depune contestațiile online, iar acestea vor fi corectate de alți doi profesori decât cei de la evaluarea inițială.

Pentru Evaluarea Națională, ISMB propune ca în fiecare clasă de examen să fie câte 10 elevi, puși în ordine alfabetică. Toate documentele se depun la școala de proveniență a elevului, iar contestațiile se depun online. Elevii nu vor mai putea vizualiza lucrările.

HotNews.ro

 

 

 

 

Last modified onMonday, 27 April 2020 10:44

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686