Cretu: MFE trebuie sa gaseasca solutii clare de sprijin al beneficiarilor fondurilor europene

huffingtonpost.co.uk huffingtonpost.co.uk

Conducerea Ministerului Fondurilor Europene (MFE)trebuie trebuie să acorde atenție sporită monitorizării mai eficiente a implementării programelor, dar și întăririi capacității de gestionare a autorităților de management și a organismelor intermediare, iar la nivelul autorității de management trebuie găsite soluții clare de sprijin al beneficiarilor fondurilor europene, susține comisarul european pentru Politică Regională, Corina Crețu, informează Agerpres.

Ea s-a întâlnit, la București, cu noul ministru al Fondurilor Europene, Aura Răducu. "La întâlnirea cu ministrul Fondurilor Europene, doamna Aura Carmen Răducu, i-am recomandat să depună toate eforturile pentru creșterea gradului de absorbție a fondurilor europene pentru perioada 2007-2013, precum și pentru aplicarea măsurilor pe care Grupul de lucru pentru o mai bună implementare (Task Force) le-a identificat pentru România. La fel de importantă, consider că este demararea fără întârzieri a implementării tuturor programelor din perioada 2014-2020", a scris Corina Crețu pe o rețea de socializare.

La rândul său, Aura Răducu susține că îndeplinirea condiționalităților din Acordul de Parteneriat și programele operaționale, pe pregătirea proiectelor mari dar și pe lansarea cât mai rapidă a cererilor de propuneri de proiecte pentru IMM-uri, ONG-uri, pentru educație și sănătate, sunt prioritățile sale la conducerea Ministerului.

"Ne concentrăm pe îndeplinirea condiționalităților ex-ante din Acordul de Parteneriat și programele operaționale, pe pregătirea proiectelor mari dar și pe lansarea cât mai rapidă a cererilor de propuneri de proiecte pentru IMM-uri, ONG-uri, pentru educație și sănătate. În plus, urmărim crearea unei capacități administrative și a unui sistem de management mai simplu, transparent și în permanentă comunicare cu beneficiarii — sunt proiecte ambițioase, dar sunt convinsă că vom reuși, cu sprijinul echipei", a afirmat Aura Răducu.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, sâmbătă, AGERPRES, în cadrul întâlnirii dintre noul ministru și comisarul european pentru politica regională, Corina Crețu, s-a discutat despre finalizarea programelor operaționale 2007-2013 și accelerarea implementării programelor noi, aferente perioadei 2014-2020. De asemenea, au fost abordate teme legate de proiectele fazate și proiectele retrospective, precum și de efortul autorităților de a adopta măsuri menite să crească eficiența utilizării fondurilor structurale și de coeziune.

Ministerul Fondurilor Europene este coordonatorul fondurilor europene structurale și de investiții 2014-2020 și al Instrumentelor Structurale 2007-2013 în România, îndeplinind rolul de Autoritate de Management pentru mai multe programe operaționale: Programul Operațional Sectorial Transport 2007-2013 (POS Transport), Programul Operațional Sectorial Mediu 2007-2013 (POS Mediu), Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 (POSDRU), Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice 2007-2013 (POSCCE), Programul Operațional Asistență Tehnică 2007-2013 (POAT 2007-2013), Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 (POCU), Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 (POC), Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 (POIM), Programul Operațional Asistență Tehnică 2014-2020 (POAT 2014-2020), se mai arată în comunicat.

corectnews.com

Last modified onMonday, 23 November 2015 13:08

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686